EBOLA a ajuns in SUA

Phoenix Air Group Phoenix Air Group

EBOLA a trecut oceanul și a ajuns în SUA. Deocamdată în mod controlat însă, deoarece autorităţile de la Washington au decis să repatrieze doi americani infectaţi cu virusul  pe care l-au contactat în Africa.

Aceștia vor fi aduşi în următoarele zile cu un avion special şi transportaţi la Atlanta, la Centrul de prevenire a bolilor, unde vor fi trataţi într-o încăpere perfect izolată. Între timp, Organizaţia mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia se extinde rapid în vestul Africii, dar încă poate fi oprită.

Numărul victimelor a trecut de 730 în câteva luni, în ţările din Vestul Africii, unde autorităţile fac eforturi disperate să oprească răspândirea virusului. Guineea, Sierra Leone şi Liberia mobilizează poliţia şi armata pentru a impune un cordon sanitar în jurul epicentrului epidemiei, adică într-o zonă situată la frontiera lor comună.
Lewis Brown, ministrul Informaţiei, Liberia: "Am ajuns într-un moment de criză. Nu mai e doar o problema a Liberiei. Se confruntă cu această epidemie şi Siera Leone şi Guineea. Evident, a devenit o problemă internaţională".

Preşedintele Barack Obama a anunţat controale medicale pentru toti participanţii la summitul Statele Unite-Africa de săptămâna viitoare.

„În Africa de Vest, virsul se răspândeşte mai rapid decât eforturile de până acum pentru controlarea epidemiei" - a avertizat directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Din martie, au fost infectaţi peste 1.300 de oameni.

Potrivit experţilor, Ebola este extrem de contagioasă şi foarte periculoasă. În mod normal, boala are o rată de mortalitate de 90%.

România are specialiști care lucrează în industria petrolieră din zona Africii, cei mai mulții fiind în Nigeria, țară care se confruntă în acest moment cu virusul mortal. Deocamdată nu a fost înregistrat niciun român cu virusul mortal, dar autoritățile monitorizează atent acest virus și aria lui de răspândire.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top