Gaza: Corespondent de razboi la 16 ani

@Farah_Gazan @Farah_Gazan

La doar 16 ani este corespondent de război. Este povestea adolescentei Farah Baker din Gaza, care cu ajutorul platformei Twitter (@Farah_Gazan) ţine la curent o lume întreagă cu informatii despre bombardamentele care au loc acolo. În fiecare zi, tânăra postează fotografii și înregistrări video din mijlocul conflictului dintre Israel şi gruparea radicală Hamas.

„Asta e la mine în cartier. Nu mă pot opri din plâns. Aş putea muri în seara asta”, scrie ea.

Farah trăieşte fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima. Are doar 16 ani şi, de la fereastra camerei sale, priveşte cum, cu fiecare bombardament lansat de armata israeliană, cartierul în care a copilărit dispare sub ochii săi.

„Întreaga casă se cutremură şi ai impresia în orice moment că o să explodeze”, spune tânăra.

Alimentarea cu curent electric a fost întreruptă şi stăteam pe întuneric. Singurele lumini pe care le puteam vedea erau cele de la rachete şi de la drone. Şi singurul sunet care se aude este cel făcut de bombe”, povestește ea.

Deşi este la o vârstă fragedă, a mai trecut prin trei conflicte, dar niciunul nu a fost la fel de sângeros ca acesta. Singura alinare pe care o are este faptul că o lume întreagă a ajuns să-i cunoască povestea. Şi o spune aşa cum o înţelege cu mintea ei de copil.

„Vor să lovească Hamas şi ne pedepsesc pe toţi. Este nedrept. Voi încerca să opresc acest lucru când mă fac mai mare. De aceea vreau să studiez dreptul”, spune ea.

Peste 1300 de palestinieni şi-au pierdut viaţa în cele trei săptămâni de când a reizbucnit conflictul dintre Israel şi Hamas. Zeci de copii au căzut victime tirurilor de rachete.

Digi24.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top