Gaza:Televiziunea si radioului Hamas, bombardate de aviatia israeliana

Getty Getty

Avioane israeliene au bombardat stațiile de televiziune și de radio ale Hamas din orașul Gaza, fără să se înregistreze însă victime, potrivit martorilor, relatează marți agenția turcă de presă Anadolu.

Un atac a vizat sediul canalului de televiziune prin satelit Al-Aqsa din cartierul Nasr, în vestul orașului Gaza, distrugând total clădirea și avariind casele situate în apropiere.

Un alt raid a vizat birourile stației de radio Al-Aqsa din clădirea turn Al-Shorouk, în vestul orașului, provocând întreruperea funcționării stației.

Anadolu precizează că nu este prima dată când aviația militară israeliană atacă sediile media din Gaza aparținând Hamas. În 2008 a fost bombardat sediul televiziunii Al-Aqsa. În 2010, doi dintre cameramanii canalului au fost uciși într-un raid aerian israelian împotriva vehiculului lor.

De la lansarea operațiunii israeliene Protective Edge pe 8 iulie, Fâșia Gaza este supusă unor bombardamente feroce ale aviației și artileriei în scopul opririi atacurilor cu rachete lansate dinspre teritoriul palestinian asupra Israelului.

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, peste 1.100 de palestinieni au fost uciși și alți peste 6.500 răniți.

De partea israeliană, 48 de militari au murit, precum și trei civili, de la declanșarea ofensivei, cea de-a treia mare operațiune a Israelului din ultimii șase ani în Fâșia Gaza, dens populată, cu circa 1,8 milioane de locuitori.

La operațiunea israeliană din 2008-2009, denumită ''Cast Lead'' și care a durat trei săptămâni, peste 1.500 de palestinieni au fost uciși.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top