Logo
Print this page

MAE confirma: Un roman se afla la bordul cursei AH5017

Alamy Alamy

Un avion McDonnell Douglas MD-83 al operatorului aerian spaniol SwiftAir, dar închiriat pe perioada verii companiei algeriene naţionale de transport aerian Air Algerie a dispărut astăzi, în jurul orei 04.55 a României. La bordul avionului se află 110 pasageri, dintre care 80 se crede că sunt francezi, şi un echipaj cu şase membri, toţi spanioli angajaţi ai SwiftAir. Printre aceştia se afla şi un român, a confirmat Ministerul Afecerilor Externe de la Bucureşti. Primele informaţii anunţă că avionul s-a prăbuşit în Niger, aproape de capitala Niamey. Avionul fusese deviat de pe cursă din cauza unei furtuni puternice.

Acesta este al treilea incident aerian major din ultimele şapte zile. Joia trecută, pe 17 iulie, un avion al Malaysia Airlines a fost doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer trasă dintr-o regiune controlată de separatiştii din estul Ucrainei. Toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord au murit.

Ieri, un avion a fost nevoit să aterizeze forţat în Taiwan, iar 48 de persoane au murit din cauza impactului.   
Titus Corlţean: „Acum câteva minute, ambasadorul nostru de la Alger ne-a informat că Ministerul de Externe al Algeriei a confirmat faptul că, din păcate, în avion se afla şi un cetăţean român. Nu avem confirmarea că s-a prăbuşit, noi ştim doar că este dispărut. Informaţiile comunicate de ambasada noastră se referă la faptul că acest avion ar fi dispărut de pe ecranele radar la 50 de minute după decolare. Există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor. Capacitatea maximă a avionului era de 110 pasageri.”

© Albaiulianul. All rights reserved.