ONU: In Gaza, un copil este ucis in fiecare ora

AFP AFP

Coordonatoarea operațiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos, s-a declarat joi profund îngrijorată față de victimele civile din Fâșia Gaza, semnalând că în ultimele două zile un copil a fost ucis la fiecare oră.

"Traumele pe care ei (palestinienii) le trăiesc sunt teribile. În ultimele două zile, un copil a fost ucis la fiecare oră", a declarat Valeri Amos, potrivit AFP.

În cele 17 zile ale ofensivei israeliene asupra Fâșiei Gaza au fost uciși peste 700 de palestinieni. Un raport ONU indica miercuri că 74% din persoanele ucise până în prezent erau civili, o treime din aceștia fiind copii.

Sute de case și clădiri civile, între care școli, au fost distruse sau grav avariate în Fâșia Gaza și peste 140.000 de palestinieni au fost strămutați, potrivit primelor cifre ale Națiunilor Unite.

Responsabila ONU a deplâns totodată faptul că pentru palestinieni este 'aproape imposibil' să se adăpostească de loviturile israeliene. "Realitatea la Gaza (...) este că 44% din această zonă a fost declarată zonă interzisă de armata israeliană și în consecință populația nu prea are unde să se refugieze", a mai semnalat Valerie Amos, făcând apel la încetarea focului.

Peste 120.000 de palestinieni şi-au părăsit casele, anunţa recent Comisariatul ONU pentru Refugiaţii Palestinieni, informând că taberelele sunt suprapopulate. Agenţia France Press anunţă că numărul victimelor din rândul palestinienilor a depăşit 700, în timp ce israelienii au pierdut peste 30 de soldaţi, în majoritate tineri. Numărul răniţilor este estimat la 4.200.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top