Raport ONU: Miliarde de oameni afectati de saracie

agerpres agerpres

Peste 2,2 miliarde de ființe umane sunt sărace sau aproape de pragul sărăciei în lume, un număr ce riscă să crească pe fondul crizelor financiare și al catastrofelor naturale, au avertizat joi Națiunile Unite, citate de France Presse.

În raportul său pe anul 2014 dat publicității la Tokyo, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) nominalizează prețurile alimentelor și conflictele violente ca fiind alte surse ce contribuie la agravarea sărăciei.

Chiar dacă la nivel global sărăcia regresează în lume, UNDP avertizează împotriva inegalităților crescânde, precum și a 'vulnerabilităților structurale' care, potrivit agenției specializate, reprezintă amenințări serioase în lupta împotriva acestui flagel.

"Odată ajunsă eliminarea sărăciei extreme la zero, ea trebuie să și rămână la acest nivel", a scris UNDP în raportul său intitulat sugestiv Progres uman durabil: reducerea vulnerabilităților și construirea rezistenței. "Trebuie mai exact să îi protejăm pe cei care sunt amenințați de catastrofe naturale, de schimbări climatice sau de șocuri financiare. A pune în centrul agendei noastre de dezvoltare reducerea acestor vulnerabilități reprezintă singurul mijloc de a ne asigura că progresul va fi durabil", conform aceleiași surse.

"Asigurarea unei protecții de bază elementare pentru persoanele nevoiașe din întreaga lume ar costa cel puțin 2% din PIB-ul mondial", potrivit agenției Națiunilor Unite. Raportul estimează că aproape 1,5 miliarde de persoane trăiesc în sărăcie, repartizate în 91 de țări în curs de dezvoltare, și că 800 de milioane se află chiar la pragul sărăciei.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686