Raidurile israeliene continua

AGERPRES AGERPRES

Șase palestinieni, printre care și o femeie, au fost uciși vineri dimineață în două raiduri distincte asupra unor locuințe din Fâșia Gaza, potrivit unei surse medicale, transmite AFP.

Un raid la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, s-a soldat cu cinci morți, printre care și o femeie.

Atacul, care viza locuința unui militant al Jihadului Islamic, a făcut de asemenea și 15 răniți, a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, Ashraf al-Qudra.

Anterior, potrivit aceleiași surse, un raid într-un cartier din orașul Gaza s-a soldat cu moartea unui palestinian, Anas Abu al-Kass, 33 ani. Cincisprezece rachete au lovit acest cartier, potrivit unor martori din Gaza.

De la începutul ofensivei israeliene marți, peste 95 de persoane au fost omorâte în Fâșia Gaza, fără a face ca tirurile de rachetă dinspre această enclavă palestiniană să înceteze, potrivit serviciilor de urgență.

Potrivit armatei israeliene, 184 de rachete au fost lansate dinspre Gaza joi, dintre care 44 au fost interceptate de dispozitivul antirachetă Iron Dome.

Pe de altă parte, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a declarat pentru AFP că o rachetă lansată din sudul Libanului a lovit vineri dimineață nordul Israelului, fără a face victime sau a produce pagube materiale.

Racheta a căzut pe un câmp, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Postul public de radio din Israel de tip Katiușa au lovit un sector situat la nord de orașul Kyriat Shmona.

Una dintre rachete a aterizat pe o șosea unde nu circula nicio mașină la momentul atacului, a adăugat postul de radio.

Artileria israeliană a replicat lansând obuze spre sudul Libanului, au indicat pentru AFP martori din nordul Israelului.

Potrivit unor responsabili militari citați de postul de radio, rachetele dinspre Liban nu par a fi lansate de gruparea șiită Hezbollah care controlează sudul țării, dar care “nu are niciun interes în a se lansa într-o confruntare cu Israelul”.

“Este vorba, fără îndoială, de o mică organizație palestiniană ce vrea să-și exprime solidaritatea cu Hamas, care este atacată de armata israeliană în Fâșia Gaza”, a adăugat postul de radio.

Agerpres

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686