Redactia Stiri Albaiulianul - Like - stiri Alba Iulia

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Website URL:

Ambasada SUA în România își scoate la licitație mașinile uzate

Ambasada SUA organizează o licitaţie de maşini uzate. Detalii referitoare la vehicule şi locul de desfăşurare al licitaţiei se pot găsi în această pagină.

Vehiculele vor fi parcate la poarta de serviciu, pe strada Vasile Gheţie (vezi harta din dreapta de pe pagina web a Ambasadei). Vehiculele se pot vedea în locul menţionat mai sus începand de luni, 19 iunie 2017, ora 8:00am, până marţi, 27 iunie 2017, ora 8:00am. Vehiculele vor fi încuiate. Joi, 22 iunie 2017, de la ora 2:00pm la ora 5:00pm, un reprezentant al Ambasadei va fi prezent pentru a deschide maşinile pentru cumpărătorii interesaţi.

Toate ofertele trebuie trimise prin e-mail la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până marţi, 27 iunie 2017, ora 8:00am. În e-mail, menţionaţi numele dumneavoastră, numărul de telefon, vehiculul/vehiculele pentru care doriţi să licitaţi şi preţul în RON pe care îl oferiţi.

Reprezentanţii Ambasadei vor contacta câştigătorii referitor la modalitatea de plată şi ridicarea autovehiculelor. Toţi participanţii la licitaţie vor primi după încheierea licitaţiei un e-mail incluzând un tabel cu preţul câştigător al autovehiculelor vândute.


Chevrolet Tahoe, 2010; motor: 5.327 cc, kilometraj 85.000 km, în condiţie bună, valoare estimată a taxelor: 9.471 de dolari. (Preţ de pornire: 4.000 de dolari)


Chevrolet Tahoe, 2010; motor: 5.327 cc, kilometraj 74.000 km, în condiţie bună, valoare estimată a taxelor: 9.471 de dolari. (Preţ de pornire: 3.475 de dolari)


Dodge Grand Caravan, 2009; motor: 3301 cc, kilometraj: 39.000 mile, o defecţiune la cheia de contact, valoarea estimată a taxelor: 5.963 de dolari. (Preţ de pornire: 1.725 de dolari)


Chevrolet Impala, 2009, motor: 3.510 cc, kilometraj: 49.000 km, condiţie bună, câteva zgărieturi/îndoitură aripă, far spart, valoarea estimată a taxelor: 4.696 de dolari. (Preţ de pornire: 1.250 de dolari)


Ford Explorer 2007, motor: 4.011 cc, kilometraj 64.000 km, câteva zgărieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 5.708 de dolari. (Preţ de pornire: 1.275 de dolari)


Toyota Land Cruiser, 2000, motor: 4.664 cc, kilometraj: 95.000 km, condiţie bună. Autoturismul are nevoie de următoarele reparaţii/piese: radiator, baterie, cruce ax volan și bucșa coloanei de direcție, valoarea estimată a taxelor: 0.


Opel Antara, 2008, motor 3.200 cc, kilometraj: 39.000 km, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 0.


Ford Escape 2011, motor: 2.488 cc, kilometraj: 94.000 km, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 8.078 de dolari.


Mitsubishi Pajero, 2003, motor: 3.497 cc, kilometraj: 97.000 km, câteva zgârieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 11.834 de euro.


Toyota Land Cruiser, 2000, motor: 3.378 cc, kilometraj: 99.000 km, câteva zgârieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 16.840 de euro.


Toyota Hilux 4×4, 2002, motor: 2.494 cc, kilometraj: 70.000 km, câteva zgârieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 5.710 dolari.


Toyota Hilux 4×4, 2004, motor: 2.494 cc, kilometraj 62.000 km, câteva zgârieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 6.356 de dolari.


Toyota Hilux 4×4, 2002, motor: 2.494 cc, kilometraj: 81.000 km, câteva zgârieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 5.710 dolari.


Toyota Hilux 4×4, 2002, motor: 2.494 cc, kilometraj: 71.000 km, câteva zgărieturi, condiţie bună, valoarea estimată a taxelor: 5.710 dolari.


Renault Midlum, 2001, motor: 4.116 cc, kilometraj: 35.000 km, probleme mecanice la cutia de viteze, câteva zgărieturi, valoarea estimată a taxelor: 14.393 de dolari.


Generator Caterpillar.

Angela Merkel îndeamnă la unitate țările din UE după demararea negocierilor pentru Brexit

Cancelarul federal german Angela Merkel a îndemnat marți celelalte 27 de state membre ale UE la unitate în timpul negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, negocieri care au început luni, informează agenția de presă Reuters, conform Agerpres.

Potrivit Angelei Merkel, negocierile sunt foarte importante și pentru viitorul integrării europene.

Brexitul a fost o nereușită a UE, însă rezultatele din acest an din Olanda și Franța au prezentat o oportunitate pentru a face pași înainte, a subliniat cancelarul federal al Germaniei.

'Să rămânem uniți, să nu fim divizați', a declarat Merkel, referindu-se la cei 27 de membri ai UE. 'Nu este vorba doar despre ieșirea Marii Britanii (din UE), cu care vrem să rămânem prieteni, cu care vrem să avem o bună relație de parteneriat, ci și despre viitorul UE', a spus cancelarul federal german în cadrul unei conferințe asupra domeniului industrial desfășurată în Germania.

'Cele patru libertăți pe care ni le oferă piața internă nu trebuie periclitate', a atenționat Angela Merkel, cu referire la libertățile UE privind circulația mărfurilor, capitalurilor, persoanelor și serviciilor.

Merkel și-a exprimat dorința ca negocierile să fie duse 'într-un spirit bun' și ca poziția Marii Britanii să devină clară în lunile următoare.

'Noi vom aplica, desigur, ideile Marii Britanii, dar într-un mod în care interesele celor 27 de state să fie protejate', a subliniat Angela Merkel.

La prima lor întrevedere de la Bruxelles, luni, negociatorii din partea UE și Marii Britanii au convenit asupra graficului negocierilor pentru Brexit. Ambele părți au subliniat deschiderea lor în a pune în aplicare agenda extrem de complexă și de strânsă.

La aproape un an după ce britanicii au votat pentru ieșirea țării lor din UE, dezbaterea strategiei privind Brexitul s-a intensificat în interiorul guvernului britanic de când premierul Theresa May a pierdut majoritatea parlamentară la scrutinul din 8 iulie.

corectnews.com

 

 

 

Peste 20 de reprezentanţi ai unor companii din România - la summitul de investiţii Select USA

23 de delegaţi de la 17 companii dintr-o diversitate de sectoare din România au călătorit la Washington DC pentru a participa, în perioada 18-20 iunie la Summitul de Investiţii SelectUSA, a anunţat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice la Bucureşti, summitul este cel mai cunoscut eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite pentru a facilita investiţiile în SUA, scrie Agerpres, potrivit Stiripesurse.ro.

"Intrăm într-o nouă perioadă de revitalizare economică în Statele Unite", a declarat Wilbur Ross, secretar al Comerţului, citat în comunicat. El a apreciat că în prezent "este un moment interesant în care companii din întreaga lume să exploreze piaţa americană şi să găsească parteneri care le pot ajuta să îşi creeze sedii în SUA, să îşi extindă activitatea şi să se dezvolte".

"Nu există un loc mai bun pentru stabilirea acestor legături decât acest summit", a punctat el. România participă în acest an cu cea mai mare delegaţie din istoria Summitului SelectUSA, în condiţiile în care numărul de participanţi este de şapte ori mai mare decât anul trecut, arată sursa citată.

Fiecare dintre delegaţi a avut numeroase întâlniri cu membri ai companiilor şi organizaţiilor pentru dezvoltare economică americane. Delegaţii din România provin din sectoarele minier, tehnologia informaţiei şi comunicare (TIC), inginerie şi industrial. "Suntem încântaţi să primim 23 de investitori la Summit şi în Statele Unite", a declarat, potrivit comunicatului, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, punctând că summitul, care constituie cel mai important eveniment din SUA dedicat investiţiilor străine directe, "oferă oportunităţi de afaceri şi resurse de pe întregul teritoriu al Statelor Unite într-un singur loc, permiţându-le participanţilor să comprime săptămâni de eforturi în mai puţin de trei zile".

Summitul de Investiţii SelectUSA este cel mai important eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite. Reprezentanţi din 51 de state şi teritorii americane şi peste 65 de pieţe internaţionale şi-au înregistrat participarea la Summitul de Investiţii din 2017. Cele trei ediţii anterioare ale Summitului au reunit mii de investitori străini. Summitul din 2016 a atras peste 2.600 de participanţi, inclusiv investitori de pe 70 de pieţe, organizaţii pentru dezvoltare economică din 52 de state şi teritorii şi 22 de şefi de misiuni diplomatice. Foşti participanţi la Summit au anunţat pentru perioada 2014-2016 noi proiecte de investiţii în valoare de 20,6 miliarde.

Patronat de Administraţia pentru Comerţ Internaţional (International Trade Administration) din cadrul Departamentului Comerţului, SelectUSA promovează şi facilitează investiţiile în Statele Unite, coordonând agenţiile guvernamentale federale din domeniu pentru a constitui unicul punct de contact cu investitorii. SelectUSA sprijină organizaţiile pentru dezvoltare economică să concureze la nivel mondial pentru obţinerea de investiţii furnizând informaţii, o platformă de marketing internaţional şi susţinere.

De asemenea, SelectUSA ajută investitorii să găsească informaţiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să intre în contact cu persoanele adecvate la nivel local, să urmărească sistemul federal de reglementare şi să găsească soluţii la situaţiile ce implică guvernul federal.

corectnews.com

 

 

 

Eveniment Garda Apulum

În acest weekend, Garda Apulum revine în Alba Iulia cu tradiționalele evenimente. Astfel, vineri, 16 iunie 2017, de la ora 19.00, în fața Porții a IV-a din Cetatea Alba Carolina va avea reprezentația de reenactment antic.
 Programul va continua sâmbătă și duminică, 17-18 iunie, când începând cu ora 11, pe platoul din proximitatea Porții a III-a din Cetatea Alba Carolina se va redeschide tabăra antică a Gărzii Apulum. Și de această dată, tabăra va cuprinde o serie de ateliere antice printre care scriptoria, plante medicinale, jocuri romane, fierărie, pielărie, monetărie etc.

            Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia

Program Sărbătoarea Muzicii:

Vineri 23.06.2017

20.00 – "Ciocârlia Reloaded" cu Trupa Amadeus / Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce / Ionel Drăghici, țambal / Marius Vernescu, pian, keyboard / Daniel Manasi, vioară / Jezebel, voce / Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică / Ovidiu Lipan Țăndărică, toacă, tobe, darbuca / Nicu Patoi, chitară electrică / Ioji Kappl, chitară bas

Sâmbătă 24.06.2017

10:00 – "Căsuța cu povești muzicale" (operă pentru copii): Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan

18:00 – "Tago în cetate" cu Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butaru

20:00 – "Valsul secolului" cu Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului "Eugen Doga"

Duminică 25.06.2017

19:00 – Concert COMPACT

20:00 – Concert SMOKIE

 

 

 

Peste 2.500 de testari ale aplicatiei electronice a programului Start-Up Nation

Peste 2.500 de testări ale aplicației electronice a programului Start-Up Nation au fost efectuate în acest week-end, cifră care reprezintă, practic, un sfert din numărul maxim de posibili beneficiari ai Programului, a scris ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu pe propria pagină de Facebook, informează Agerpres.

"Au fost înregistrate peste 2.500 de testări în mai puțin de 3 zile (de vineri, 9 iunie, ora 10:00, până duminică, 11 iunie, ora 16:00). Acest număr care reprezintă, practic, un sfert din numărul maxim de posibili beneficiari ai Programului Start-Up Nation arată, pe de o parte, interesul mare manifestat pentru program, dar și că aplicația electronică este una performantă, toate modulele fiind funcționale și ușor de folosit", scrie Alexandru Petrescu.

Programul Start-Up Nation, care va deveni activ pe data de 15 iunie, ora 10:00, are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naționale și fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obține este de maxim 200.000 de lei.

https://youtu.be/keWKGxRhlKs

Înscrierea în Program va fi deschisă public pentru 30 de zile, începând cu data de 15 iunie 2017, timp în care potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri. 

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul StartUp Nation se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

corectnews.com

 

 

 

Adio tarife de roaming în UE, din 15 iunie

Din 15 iunie 2017, minutele de convorbire, SMS-urile şi datele consumate în roaming în interiorul UE şi Spaţiului Economic European (SEE) "se vor scădea din resursele naţionale incluse", arată Autoritatea de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor – ANCOM – într-un comunicat transmis luni, scrie Mediafax.

După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei reţele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la "Roam like at home", sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în ţările UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein (SEE).

Noile condiţii se aplică în mod automat tuturor planurilor tarifare cu serviciul de roaming inclus, achiziţionate atât înainte de 15 iunie 2017, cât şi după această dată. Pentru a beneficia de "Roam like at home" clienţii existenţi nu trebuie să-şi achiziţioneze un nou plan tarifar sau să îşi reînnoiască abonamentul în vigoare.

Cum se tarifează consumul în roaming în UE/SEE:

1. Apelurile şi SMS-urile. Începând cu data de 15 iunie 2017, apelurile (minutele) efectuate şi SMS-urile trimise în roaming, către orice destinaţie din UE/SEE (inclusiv către orice număr de telefon din România) se scad, până la epuizarea lor, din minutele şi SMS-urile naţionale incluse, după care se aplică tarifele din România, pentru traficul în afara propriei reţele. Apelurile şi SMS-urile primite în roaming în UE/SEE sunt gratuite.
2. Internet - datele (MB/GB). Ca regulă generală, datele (MB/GB) consumate în roaming în UE/SEE se scad, până la epuizarea lor, din datele naţionale incluse, după care se aplică tarifele din România.

Totuşi, în cazul planurilor tarifare cu date nelimitate, furnizorii pot stabili o limită de date (MB/GB) care pot fi consumate în roaming în UE/SEE fără costuri, urmând să aplice după epuizarea acesteia un tarif de maxim 7,7 Euro/GB (0,0077 Euro/MB), fără TVA.

Potrivit ANCOM, furnizorii care nu sunt în măsură să susţină comercial furnizarea "Roam like at home" pot solicita şi pot fi autorizaţi de autoritatea naţională de reglementare, în urma unei analize, să perceapă utilizatorilor o suprataxă în plus faţă de tarifele naţionale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming în UE/SEE.

Pentru a preveni folosirea abuzivă sau anormală a roaming-ului în UE/SEE, adică folosirea în alte scopuri decât pentru călătorii ocazionale în afara României, de exemplu utilizarea permanentă în UE/SEE a serviciilor de roaming, orice furnizor poate defini o politică de utilizare rezonabilă a acestui serviciu.

Clienţilor care depăşesc utilizarea rezonabilă a serviciului de roaming în UE/SEE li se pot aplica anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale. Valoarea acestor suprataxe nu poate depăşi un anumit plafon. Condiţiile de utilizare rezonabilă a serviciului de roaming în UE/SEE trebuie descrise, în mod detaliat, în contractele dintre furnizori şi clienţi.

Se vor putea aplica suprataxe pentru consum abuziv sau anormal în următoarele situaţii:
- dacă un utilizator nu prezintă, la cererea furnizorilor, o dovadă privind reşedinţa obişnuită sau existenţa unor legături stabile cu România;
- dacă, într-o perioadă de monitorizare de cel puţin 4 luni, se înregistrează, pe o anumită cartelă SIM, în mod cumulativ, atât consum de servicii mobile (minute, SMS-uri, date), cât şi prezenţă (conectare la reţea) mai mare în roaming în UE/SEE faţă de nivelul naţional;
- dacă o cartelă SIM înregistrează o lungă perioadă de inactivitate şi poate fi asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusiv în roaming în UE/SEE;
- dacă un utilizator a cumpărat şi utilizat succesiv în roaming în UE/SEE mai multe cartele SIM de la acelaşi furnizor.

Mai multe informaţii cu privire la "Roam like at home" sunt publicate în secţiunea dedicată acestui subiect, de pe pagina de internet a ANCOM, www.ancom.org.ro.

Pentru a compara ofertele de telefonie şi internet, intraţi pe www.veritel.ro.

corectnews.com

 

 

 

Jandarmii albaiulieni în vizită la Școala Gimnazială din localitatea Stremț

Astăzi, 08 iunie a.c., timp de aproape două ore,  jandarmii albaiulieni s-au aflat în mijlocul elevilor și cadrelor didactice, la Școala Gimnazială din localitatea Stremț în cadrul programului național Școala Altfel “Să știu mai multe, să fiu mai bun”, având ca obiective înțelegerea rolului Jandarmeriei române în societate și împărtășire experienței jandarmilor pentru prevenirea și combaterea infracționalității juvenile.

 Pentru început jandarmi din cadrul Detașamentului I Mobil și Serviciului Ordine și Siguranță Publică, le-au explicat  copiilor pe înțelesul lor, rolul și atribuțiile Jandarmeriei Române în asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, după care a fost prezentat un material video despre exercițiile demonstrative specifice jandarmilor și o scurtă prezentare a Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

În cea de-a doua parte au fost prezentate copiilor o parte din materialele și tehnica de intervenție specifice jandarmilor, după care cei mici nu s-au lăsat pâna nu au probat toți echipamentele de intervenție specifice jandarmilor.

La sfârșitul activităților desfășurate copii  s-au arătat deosebit de încântați de ce au văzut și au învățat astăzi și au promis că vor deveni jandarmi când vor fi mari iar cadrele didactice au transmis mulțumiri și aprecieri jandarmilor albaiulieni pentru activitatea desfășurată.

 Buletin Informativ - Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba

Alba Iulia, 08.06.2017

 

 

 

 

Schimbare de ULTIMĂ ORĂ: Iohannis și Trump, declarație comună

O schimbare de ultimă oră în programul președintelui Iohannis în SUA. Deși inițial se anunțase că, după întâlnire cu Trump, președintele României va susține o declarație de presă la ambasadă, până la urmă Iohannis și omologul său american vor susține o declarație comună de presă la Casa Albă. Declarația va fi susținută la ora locală 14.45, 21.45 ora României, informează Stiripesurse.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte vineri, la Washington, cu omologul său american, Donald Trump, şi cu secretarul de stat american Rex Tillerson. Potrivit agendei, preşedintele Iohannis se va întâlni vineri, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson, iar apoi va fi primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale.

Şeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că întâlnirea pe care o va avea vineri cu preşedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar şi asupra comunităţii româneşti din Statele Unite.

Programul președintelui Iohannis de vineri, 9 iunie:

12:40 - Întâlnire cu Rex Tillerson, Secretar de Stat, Departamentul de Stat

14:00 - Sosirea la Casa Albă – Primirea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, Casa Albă, North Entrance Hall

14:05 - Semnarea în Cartea de Onoare. Casa Albă, Roosevelt Room. Oportunități de imagine pentru fotograful oficial

14:10 - Convorbiri tete-à-tête cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, Casa Albă, Biroul Oval

14:20 - Convorbiri oficiale cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. Casa Albă, Cabinet Room

14:45 - Declarație de presă comună cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. Casa Albă, Rose Garden

15:05 - Plecare de la Casa Albă- Președintele României este condus Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. Casa Albă, North Entrance Hall

corectnews.com

 

 

 

Comunicat de presă - Proiect FOTO TIME

Alba Iulia, 8 iunie 2017

Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia a găzduit în perioada mai-iunie 2017 activitățile proiectului „FOTO TIME”, proiect inițiat de echipa Foto Fun, alcătuită din liceeni ai Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” și ai Liceului de Arte ”Regina Maria” , avându-l ca lider pe Chenți Adelin, elev în clasa a XI-a A, iar în calitate de coordonatori pe doamnele profesoare Alexandru Alina și Corb Luciana. Proiectul a avut ca scop inițierea tinerilor în arta fotografică, fapt ce face posibilă orientarea profesională a elevilor, în contextul în care există cerere pe piața muncii de profesioniști în domeniul artei fotografice. Multitudinea evenimentelor cultural-artistice care au loc și care vor avea loc în municipiul Alba Iulia ca urmare a promovării  intense a Cetății Alba Carolina aduce cu sine o cerință crescută de specialiști tineri în artă fotografică, dar cu un nivel de pregătire cât mai înalt. Un număr de 29 de adolescenți, din mai multe licee din municipiu, au avut oportunitatea de a-și consolida și exersa abilitățile în cadrul diferitelor ateliere de lucru pe care le-am organizat în cadrul acestui proiect. Mai mult, cea mai mare parte a bugetului a fost destinată achiziționării de tehnică foto (aparat foto DSLR, kit-uri lumini, umbrele și stative, hard disk extern), aparatura urmând a fi folosită în continuare de elevii dornici să deprindă arta fotografică, dar și în proiecte educaționale.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia și Exclusiv Auto (dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul Alba), ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Nicolae Boca Photography. La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor. Proiectul are ca organizație gazdă Asociația EDU-PACT Alba Iulia,  reprezentată de doamna Sînc Carmen, director al Colegiului Tehnic”Alexandru Domșa”

Ne bucurăm că ideea acestui proiect a fost întâmpinată cu atâta entuziasm de către cursanți. Tinerii își fac poze cu orice ocazie, în orice ipostaze... Ce ar fi putut oferi inedit acest curs de fotografie?... Și totuși au descoperit că evenimentele, obiectele, figurile cele mai banale pot fi  puse în valoare prin ochiul foarte agil al unui adolescent care a învățat să descopere frumusețea dincolo de banalitate. Ne-am obișnuit ca tinerii aceștia să facă lucruri mărunte, uneori lipsite de interes, de importanță și asta se întâmplă pentru că așteptările noastre sunt mult sub nivelul capacității lor. Dacă avem așteptări mici de la ei, de ce s-ar strădui să facă mai mult?...Se pare că trainerul Olimpia Todea a reușit să îi motiveze să își descopere potențialul maxim și au format o echipă frumoasă care a continuat să exerseze și să pună în practică ce au învățat chiar și în afara orelor alocate cursului. Au învățat să transforme în valoare aspecte banale care până acum scăpau neobservate, să descopere în realitatea cotidiană întâmplări care meritau să fie recuperate din efemeritate, să privească atent tot ce îi înconjoară, să spună povești în imagini.

La conferință au fost prezenți doamna prof. Carmen Sînc- director al Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” și rezprezentant al Asociației EDU-PACT, doamna prof. Hoisan Bianca- director adjunct al Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”, doamna Camelia Henegariu-metodist CCD Alba , Mihai Coșer – purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia,  membrii ARACIP care se află  zilele acestea într-o vizită de evaluare la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, Dorin Sava – director executiv al Fundația Comunitară Alba, Răzvan Boba – coordonatorul voluntarilor din cadrul Fundației Comunitare Alba și YouthBank Alba Iulia   , Luiza Negru- voluntar YouthBank Alba Iulia, fotograful profesionist Olimpia Todea, membrii echipei de proiect și, bineînțeles, elevii implicați în derularea proiectului.

\

 

 

 

Subscribe to this RSS feed