Items filtered by date: Wednesday, 09 December 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Gruia Bumbu, întâlnire cu lideri din întreaga lume la a 80-a aniversare IVLP

Programul internațional de conducere a vizitatorilor (IVLP) al Departamentului de Stat al SUA sărbătorește 80 de ani de schimburi culturale între Statele Unite și liderii în creștere din întreaga lume. Cu această ocazie, astăzi 9 decembrie va avea loc o întâlnire virtuală la care participă albaiulianul Gruia Ioan Bumbu, președinte al Romanian IVLP Alumni Association și președinte al Asociației Pakiv Romania.

Sărbătoarea „Fețelor schimbului” scoate în evidență 80 de absolvenți, unii cunoscuți la nivel internațional, unii care lucrează la nivel local în comunitățile lor.

În cursul anului 2020, Departamentul de Stat a lansat poveștile acestor absolvenți pentru a sărbători aniversarea IVLP. Fostul prim-ministru britanic Tony Blair va face observații la un eveniment final din 9 decembrie .

„În esență, IVLP se referă la construirea de relații”, a declarat directorul Departamentului de Stat al Oficiului Vizitatorilor Internaționali Anne Grimes pe 9 noiembrie. „Scopul nostru este să oferim o față foarte personală asupra Americii”.

Fondată în 1940, IVLP este o modalitate pentru liderii emergenți din întreaga lume de a vizita Statele Unite pentru a afla despre societatea și instituțiile SUA . Primul vizitator IVLP, părintele Aurelio Espinosa, a sosit din Ecuador sub denumirea anterioară a programului - Hemisphere Leaders Program - și programul a găzduit peste 225.000 de vizitatori de schimb de atunci.

Unii dintre acești absolvenți IVLP au continuat cariere de profil în politică. Peste 500 de absolvenți ai programului sunt actuali sau foști șefi de stat sau de guvern.

Margaret Thatcher și Henry Kissinger pe terasa clădirii cu vedere la Washington Monument (© Bob Daugherty / AP Images)Viitorul prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher, dreapta, în timpul unei întâlniri cu micul dejun cu secretarul de stat Henry Kissinger la Departamentul de Stat din 18 septembrie 1975 (© Bob Daugherty / AP Images)

Fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher a fost participant la IVLP în 1967. Zeci de ani mai târziu, în 1990, ea a trimis o notă din 10 Downing Street, care scria: „Întregul turneu a fost extrem de valoros. Am văzut și am simțit vitalitatea și generozitatea modului de viață american și mi-a lăsat o impresie de neșters în mintea mea. Pentru totdeauna voi fi prieten cu Statele Unite. ”

Alții, precum secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres - care a participat în 1978 - și premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern - care a participat în 2012 - sunt în prezent în funcție și afectează schimbarea pozitivă a pozițiilor lor.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686