Items filtered by date: Monday, 07 December 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Educatorii de pace HWPL au susținut în luna noiembrie o conferință web pentru dezvoltarea educației pentru pace în România

Pe 28 noiembrie, 50 de profesori de pace, directori și tineri din 15 școli de pace din București, Ploiești și Târgu Mureș au participat la „Conferința Web a Educatorilor de Pace HWPL pentru Dezvoltarea Educației pentru Pace în România.”

Conferința web pentru educația de pace a fost organizată de către filiala din Incheon a Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) ca mijloc de realizare a „Obiectivului 4. Asigurarea unei educații de calitate incluzive și echitabile și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți”, care face parte din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU.

După mai multe întâlniri anterioare, participanții au ajuns la consensul implementării educației pentru pace prin materiale de educație pentru pace HWPL în pandemia de COVID-19. De asemenea, au făcut schimb de idei și mijloace de îmbunătățire a curriculumului educației pentru pace.

Domnul Marian Dragomir, profesor la Liceul Tehnologic „Toma Socolescu” din Ploiești și reprezentant al MasterPeace a introdus materialele HWPL pentru Educația Păcii, dezvoltate specific pentru nevoile elevilor din România. Acesta a explicat, de asemenea, caracteristicile distinctive și importanța educației pentru pace.

În prezentarea sa despre cele mai bune practici în educația pentru pace, Mirela Vîlcu, profesoară la Școala Generală nr. 195 Hamburg din București, a spus: „Copiii au ajuns să recunoască faptul că sunt predispuși să facă greșeli și că au nevoie să cunoască cum să-i ierte pe ceilalți, cât și propriile greșeli.” Aceasta a mai afirmat: „Voi continua să îi învăț pe elevi să învețe valoarea păcii și să crească ca cetățeni ai păcii prin Educația pentru Pace HWPL.” Doamna profesoară predă Educația pentru Pace elevilor săi din mai 2019.

Domnul Diea Bogdan, directorul Școlii Gimnaziale Cocorăștii Colț din Ploiești a afirmat: „Prin intermediul acestui material educativ pentru pace se pot realiza activități care promovează sau dezvoltă un comportament pro-social real în copii, aceștia dezvoltându-și capacitatea de participare la propriul proces de formare, astfel încât atunci când vor crește și vor deveni parte a sistemului politic, să poată aduce o schimbare în mentalitatea oamenilor.”

Președintele HWPL, Man Hee Lee, a făcut apel la necesitatea Educației pentru Pace HWPL într-un eveniment trecut. Acesta a afirmat: „Pacea nu se realizează prin intermediul armelor sau cuțitelor. Chiar și într-o lume a conflictului în care nu există dragoste sau pace, cred că pacea poate fi realizată prin educație. În locul studiilor științifice a armelor pentru războaie, ar trebui să facem un studiu despre pace."

Educația pentru Pace HWPL a început în 2016 la cererea profesorilor care au recunoscut necesitatea educației pentru pace. Programul de educație pentru pace este implementat în România din 2019 și este predat în prezent în 15 școli românești.

 

 

 

 

Read more...

Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României. În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat, luni seară, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de prim-ministru.

Anca Apostol

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Ludovic Orban şi-a dat DEMISIA din funcţia de prim-ministru al României

Ludovic Orban, preşedintele PNL, şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru al României. Premierul îşi depune mandatul, iar vicepremierul Raluca Turcan urmează să devină premier interimar.

Orban a făcut anunţul în această seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am luat decizia ca astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern”, a declarat luni seară Ludovic Orban.

România are nevoie de un Guvern „responsabil” care să reprezinte dorința cetățenilor care își doresc modernizarea și dezvoltarea României, a mai precizat el.

„Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma, trebuie să ducă la un Guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea Euro-Atlantică a României și care vor cu adevărat să utilizeze toate resursele pe care le are România”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a discutat, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis, după rezultatele alegerilor parlamentare în care PNL a ieşit pe locul al doilea, după PSD.

În octombrie 2019, după căderea Guvernului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Orban să formeze un nou guvern. Cabinetul său a primit votul de încredere al Parlamentului pe 4 noiembrie, în ciuda boicotului PSD și PRO România. În seara aceleiași zile, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

La data de 5 februarie 2020 guvernul Orban a fost demis prin votul de neîncredere a 261 de parlamentari.

La data de 6 februarie 2020 a fost iar propus de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

La data de 25 februarie 2020 și-a depus mandatul de premier desemnat, după ce Curtea Constituțională a României a decis că desemnarea de la data de 6 februarie 2020 este neconstituțională.

Simona Cernica 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

PNL a câştigat alegerile în judeţul Alba cu 36%. Alianţa USR-PLUS are două procente peste AUR

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile în judeţul Alba atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, obţinând un scor de 36%, pe locul doi s-a clasat PSD, iar Alianţa USR-Plus are două procente peste Alianţa pentru Unirea Românilor.

Potrivit Biroului Electoral, după centralizarea datelor de la toate secţiile de votare din judeţul Alba, la Senat, PNL a obţinut 35,97%, pe locul doi s-a clasat PSD – 21,84%, Alianţa USR-Plus – 14,65%, AUR – 12,67%.

Pentru Camera Deputaţilor, PNL s-a clasat pe primul loc cu 36,53%, iar locurile următoare sunt ocupate de PSD – 20,67%. Alianţa USR-Plus – 14,01%, AUR – 12,29%.

Partidul Mişcarea Populară, Pro România şi UDMR au obţinut sub cinci procente.

 

 

 

 

Read more...

Rezultate parțiale BEC alegeri parlamentare 2020: PSD – 29,83%, PNL – 24,66%, USR-PLUS – 15,44 %

PSD a câștigat alegerile parlamentare 2020 cu 29,83% din voturi, urmat de PNL – 24,66 % și USR-PLUS- 15,44%.

Partidul AUR, surpriza acestui scrutin, intră în Parlament, având 8,65 % din voturi, conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central luni dimineață.

Rezultate provizorii BEC alegeri parlamentare 2020:

Senat:

PSD – 29,83%
PNL – 24,66%
USR-PLUS – 15,44%
AUR – 8,65%
UDMR – 7,57 %
PMP – 4,77%
Pro România – 4,27%
Partidul Ecologist Român (PER) – 1,25%

Camera Deputaților:

PSD – 29,8%
PNL- 25,11%
USR PLUS – 14,5%

AUR – 8,7%
UDMR – 6%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,1%
PER – 1,1%

R. S.

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

VIDEO GALERIE FOTO Insulele Feroe au construit un sens giratoriu subacvatic

Insulele Feroe urmează să inaugureze un sens giratoriu sub mare, după trei ani de lucrări.

Tunelurile subacvatice leagă insulele Streymoy și Eysturoy într-o rețea lungă de aproximativ 11 kilometri. Inaugurarea acestui mega-proiect va avea loc pe data de 19 decembrie, relatează BBC News.

Rețeaua de drumuri va fi utilă pentru rezidenți, care vor parcurge de acum drumul dintre capitala Tórshavn și Runavík în doar 16 minute, cu o oră mai puțin.

Pe data de 17 decembrie va fi făcută o ultimă testare a traseului subacvatic, fiind simulată și o intervenție de urgență.

Sensul giratoriu din mijlocul rețelei va conține lucrări de artă ale artistului feroez Trondur Patursson. Lucrările includ sculpturi și efecte de lumină.

Cei care utilizează tunelurile vor trebui să plătească o taxă. Local.fo, un site de știri din Feroe, anunță că șoferii autoturismelor vor plăti 75 de coroane daneze, aproximativ 10 euro, pe un singur sens, însă localnicii își pot face și abonament, care este mult mai convenabil.

Potrivit constructorului, aceste tuneluri reprezintă cea mai mare investiție în infrastructură făcută în Feroe.

Un alt tunel subacvatic este în construcție și va conecta insulele Sandoy și Streymoy.

Insulele Feroe, care includ 18 insule din Atlanticul de Nord, situate la jumătatea distanței dintre Islanda și Norvegia, constituie o regiune autonomă a Danemarcei, regiune care are o populație de aproximativ 50.000 de suflete.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686