Items filtered by date: Monday, 18 November 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Gruia Bumbu - nominalizare internațională

Gruia Ioan Bumbu, președinte al Asociației PAKIV România, organizație cu statut consultativ special la ONU-ECOSOC, președinte al Romania IVLP Alumni Association și membru fondator al Romanian US Alumni Association, a fost nominalizat la Premiul Alumni IVLP pentru Promovarea prosperității economice și a antreprenoriatului - 2019.

În fiecare an Global Ties U:S recunoaște și premiază un membru IVLP pentru contribuția adusă în realizarea unor schimbări inovative în domeniul social. Premianții sunt membrii ALUMNI care au implementat strategii însușite pe perioada participării la programele IVLP. Nominalizații trebuie să demonstreze contribuția lor semnificativă pe care au realizat-o la nivel local sau național în unul din următoarele domenii:

Promovarea prosperității economice și a antreprenoriatului

Drepturile omului

Lupta împotriva extremismului

Combaterea schimbărilor climatice

Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, pin acest Program se dorește crearea unei lumi mai sigure, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestui program.

Nu există o cerere de înscriere pentru IVLP. Participanții sunt numiți și selectați anual de către personalul Ambasadelor SUA din întreaga lume.

”International Visitor Leadership” este un program de dezvoltare profesională sponsorizat și finanțat de Biroul vizitatorilor internaționali, Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale, Departamentul de Stat al SUA, sub autoritatea Legii Fulbright-Hays din 1961.

Global Ties SUA (fostul Consiliul Național pentru Vizitatori Internaționali) coordonează o rețea cu peste 100 de organizații și parteneri din 45 de state ale SUA și 15 țări implicate în programele de schimburi internaționale.

Aproape 1.700 de miniștri din întreaga lume au participat de-a lungul timpului la programele de schimb și, de asemenea,  există aproximativ un milion de absolvenți ai programelor sponsorizate de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Totodată, prin acest Program se dorește crearea unei lumi pașnice și prospere, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestor programe.

Liderii mondiali, printre care se numără, fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher sau fostul președinte al Mexicului, Felipe Calderon, au dezvoltat legături strânse cu Statele Unite ale Americii prin experiența lor ca participanți IVLP.

IVLP este cel mai important program de schimburi profesionale al Departamentului de Stat și a fost înființat în 1940, când Nelson Rockefeller a lansat un proiect de "schimb de persoane" cu America Latină. Primul participant la acel program a fost preotul Aurelio Espinosa Polit, director al Colegio de Cotocollao, din Quito, Ecuador, care a ajuns în SUA în decembrie 1940. De-a lungul celor 79 de ani de existență, IVLP a adus laolaltă peste 200.000 de participanți internaționali, printre care se numără peste 335 actuali sau foști șefi de stat sau de guvern, peste 50 de laureați ai premiului Nobel și multe alte persoane cu realizări notabile.

 

 

 

 

Read more...

Calea nouă a vechilor icoane

Marți, 19 noiembrie 2019, ora 15, la Museikon va fi vernisată expoziția Calea nouă a vechilor icoane.

Cu această ocazie vor fi expuse o serie de lucrări realizate de Cristina Pui, o zugrăviță îndrăgostită de icoanele pictate în Șcheii Brașovului la sfârșitul secolului XX.

Colaboratoare neobosită a Centrului Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, care în acest moment funcționează sub patronajul Institutului Național al Patrimoniului și care a premiat-o în anul 2016 cu Diploma de Excelență pentru eleganță și expresivitatea compoziției, Cristina Pui l-a descoperit pe Dumnezeu pictând icoane, parcurgând deci invers drumul iconarului, semn că Revelația nu ține cont de reguli.

Icoanele pictate la Șchei i-au devenit dragi datorită vioiciunii culorilor și dinamicii compozițiilor, supraaglomerate de elemente decorative. Colaborarea cu Museikon oferă prilejul valorificării unui patrimoniu căruia, altfel, ar fi fost destul de dificil să i se acorde atenția binemeritată, datorită concurenței reprezentate de atelierele locale de pictură pe sticlă, din Alba Iulia, Laz și Lancrăm. Invităm, deci, publicul la o altfel de experiență vizuală, exuberantă prin colorit și tocmai potrivită pentru întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. 

 

 

 

Read more...

Cresterea problemelor drepturilor omului din cauza lipsei de angajare a religiilor traditionale si ale cultelor in crestere de aparitie

Ceremonia de Absolvire Shincheonji a 100.000 de absolveniti in mijlocul convertirii coercetive crestine care continua in ciuda grijilor internationale

Progresia geometrica, nu e puterea omului, ci a lui Dumnezeu

 

In octombrie 2018, Intergrupurile Parlamentului European, Freedom of Religion or Belief and Religious Tolerance (FoRB&RT), a indentificat Coreea de Nord ca fiind tara care incalca cel mai mult libertatea religioasa si au acuzat tara de distrugere a drepturilor religioase ale omului, cerand cooperare internationala si atentie.

Situatia este asemanatoare in Coreea de Sud care este apreciata pentru garantarea libertatii religioase. Programul de convertire coercetiva este unde credinta unei persoane este convertita fortat si de asemenea au avut foarte multe suprimari de catre religiile majoritare asupra celor minoritare. Anul trecut in ianurie, o tanara de douazeci si ceva de ani a fost omorata din cauza convertirii coercetive ale CCK, organizatia principala reprezentativa pentru Biserica Prezbiteraniana care este cultul major in Coreea de Sud. Acest caz a fost cu adevarat un semnal de alarma pentru oamenii din America si Europa asupra problemelor drepturilor religioase ale omului.

Human Rights Without Frontiers (HRWF) din Belgia si Center for Studies on New Religions (CESNUR) din Italia vor organiza un seminar in Seul, Coreea de Sud pe data de 29 noiembrie pentru a discuta despre cazurile de abuz asupra drepturilor omului la nivel mondial impreuna cu 80 de experti legali, jurnalisti si reprezentanti ai organizatiilor societetilor civile. Conferentiarii seminarului vor fi academicieni marcanti ai noilor miscari religioase din Statele Unite si Europa.

Pe data de 3 iulie, Coordonarea Asociatiilor si a Persoanelor pentru Libertatea de Constiinta (CAP-LC), avand un statut consultativ la Consiliul Economic si Social ONU, a prezentat si trimis o declaratie despre Convertirea Fortata in Coreea de Sud la Comisia Drepturilor Omului, cu scopul de a informa despre actul de convertire coercetiva facilitat de CCK care a provocat decese, destramari ale familiilor si traume psihologice pentru mai mult de 1.200 de cetateni coreeni.

Intr-o scrisoare oficiala, semnata de catre 15 ONG-uri internationale, incluzand HRWF, catre presedintele sud-coreean Moon Jae-In se afirma: Coreea de Sud ar putea fi ultima tara democratica din lume, unde programul de convertire fortata este inca tolerat. si au raportat realitatea convertirii coercetive.

Noul cult in crestere in crestinismnul coreean, Shincheonji a invins discriminarea si a avut ca absolventi 100.000 de oameni care condamna convertirea fortata in Republica Coreea

Datorita lipsei capacitatii de auto-purificare a crestinismului din Coreea de Sud, New York Times a raportat in ianuarie despre problema discriminarii drepturilor omului din Republica Coreea. Dupa ce a fost raportat, contrar coruptiei Consiliului Crestin al Coreei, asa zis CCK, Shincheonji, noul cult in dezvoltare cu o crestere rapida a organizat ceremonia de absolvire a 100.000 de studenti pe data de 10 noiembrie care s-a tinut simultan in 112 de tari din jurul lumii, incluzand Europa, Asia, Africa si Oceania. A obtinut o noua absolvire istorica de 103,764 de oameni in raspandirea evangheliei.

Domnul Man Hee Lee, presedintele Shincheonji Biserica lui Isus, a mentionat in timpul absolvirii sunt in jur de 100.000 de oameni care au fost evanghelizati si invatati Biblia in 10 luni, aceasta este puterea lui Dumnezeu si nu a omului. De asemenea, acest lucru a fost posibil pentru ca Dumnezeu a fost impreuna. Asa cum Biblia promite, un val mare de schimbare religioasa deja a inceput si este de asteptat sa aiba o crestere rapida.

Aaron Kim, ca purtator de cuvant in numele absolvenitilor, s-a introdus pe sine ca fiind un misionar care a fost nascut intr-o familie cu trei generatii de pastori din Brazilia. El a marturisit ca cel mai dureros lucru atunci cand am studiat la Centrul Misionar Crestin Sion a fost sa inteleg faptul ca eu eram cel care le-a oferit oamenilor invataturile false.

Suji Choi a declarat in discursul ei M-am devotat bisericii mele mai mult decat oricine si am fost martora la realitatea lumii religioase in timp ce lucram la Sistemul de Transmisie Crestin (CBS). Am vazut toate clipurile video facute de CBS despre Shincheonji Biserica lui Isus si stiam toate zvonurile care erau virale pe internet. Cu toate acestea, motivul pentru care ma aflu aici astazi, Shincheonji Biserica lui Isus Templul Cortului Marturiei, este pentru ca acesta este templul promis a lui Dumnezeu de la cea de-a doua venire a lui Isus si este unicul loc de unde cuvantul vietii iese.

Shincheonji este un cult in curs de dezvoltare in comunitatea crestina coreeana, dar recent, cultele principale crestin coreene au fost descoperite sa aiba relatii intre coruptie si implicarile in problemele politice, de aceea companiile principale de presa din Coreea acum acorda atentie Shincheonji pentru ca ii invata pe oameni numai Biblia. In Coreea, unde influenta corporatiilor mari si a politicienilor este puternica in suprimarea presei impotriva cultelor minoritare, acum ridica mainile spre Shincheonji, o noua religie in crestere, aratand schimbarea religioasa coreeana si prezicand schimbarea care va zdruncina crestinismul in Coreea.

Un oficial al Shincheonji Biserica lui Isus a spus: Este de nemaivazut ca 100.000 de oameni au absolvit in acelasi timp la nivem mondial. Si in prezent sunt mai multi de 200.000 de oameni care studiaza Biblia in Shincheonki. Daca Shincheonji continua sa creasca in acest ritm, atunci in trei ani va ajunde la un milion de membri.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686