Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Monday, 11 November 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Biserica bibliocentrică Shincheonji arată o creștere rapidă în ciuda acuzărilor de erezie

Un fenomen mondial fără precedent – 100.000 absolvenți ai
cursului de studiu biblic al bisericii în decursul unui an

Din cauza corupției și secularizării lumii religioase de astăzi, există o scădere a numărului de oameni care se identifică cu o religie la nivel mondial. În mijlocul unui fenomen global de abandon al religiei, un număr extraordinar de 100.000 de oameni s-au adunat într-un an la „Shincheonji, Biserica lui Isus, Templul Cortului Mărturiei”, cu sediul central în Republica Coreea.

Spre deosebire de reputația sa de a lupta pentru drepturile omului și  moralitate, în Republica Coreea se derulează programe de educație de convertire coercitivă inițiate de religiile majore asupra denominațiilor minoritare. Mai ales în ianuarie 2018, o tânără de douăzeci și ceva de ani a murit după ce în urma unei cerți dintre ea și părinții ei, a fost răpită și obligată să urmeze „educația de convertire.” S-a dovedit că tot acest proces care a dus la moartea neintenționată a acesteia, a fost în fapt incitat de pastorii presbiterieni ale căror biserici sunt afiliate Consiliului Creștin al Coreei.

În această privință, pe 3 iulie, Coordination of Associations and Individuals for Freedom of Conscience (CAP-LC) – Coordonarea Asociațiilor și a Persoanelor pentru Libertatea de Conștiință – a prezentat și depus o declarație scrisă despre „Deprogramarea forțată în Republica Coreea” Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite, cu scopul de a informa despre actul de convertire forțată facilitat de Consiliul Creștin al Coreei (bisericile tradiționale) care a provocat decese, destrămări ale familiilor, și traume psihologice. Într-o scrisoare deschisă, semnată de 15 ONG-uri internaționale, inclusiv CAP-LC și HRWF, către președintele sud-coreean Moon Jae In pe 24 de iulie, se afirmă: „Coreea de Sud ar putea fi ultima țară democratică din lume, unde renunțarea forțată la convingerile religioase este încă tolerată.” Și i s-a cerut Președintelui „să investigheze în detaliu acuzațiile de deprogramare forțată, să pună capăt acestei practici repugnante și să îi tragă la răspundere pe cei deplin responsabili.”

După ce încălcarea dreptului uman religios coreean a primit atenție la nivel internațional din partea presei globale, inclusiv New York Times, în luna octombrie, marile agenții de presă coreene au acoperit știri pentru a acuza brutalitatea Consiliului Creștin al Coreei și pentru a clarifica neînțelegerile care au fost create în jurul denominațiilor minoritare. De atunci, mii de cetățeni ajung să vină la această biserică, Shincheonji,  care se află în rapidă creștere, în comparație cu corupția Consiliului Creștin al Coreei.

Pe 10 noiembrie 2019, Shincheonji a susținut o absolvire cu 100.000 de absolvenți care au finalizat un studiu biblic oferit în Shincheonji. Shincheonji oferă un curs de studiu biblic gratuit pe o perioadă de 6 luni, care trebuie să finalizat pentru a fi înregistrat ca membru al bisericii.

Absolvirea a avut loc în provincia Gyeonggi-do, cu un număr de 101.286 de persoane care au promovat examenul de absolvire după ce au studiat Biblia în întregime. Aproximativ 50.000 au fost prezenți în audiență, iar absolvirea a fost difuzată în alte orașe importante din Coreea. Absolvenții internaționali de peste mări au participat, de asemenea, prin transmisia live stream.

A avea 100.000 de absolvenți este echivalent cu a avea 100 de biserici cu 1.000 de membri, ceea ce este foarte diferit față de scăderea drastică a numărului de membri ai adunării văzuți la nivel global în lumea religioasă. Shincheonji este singurul loc din lume unde 100.000 de oameni vin după ce au terminat un studiu biblic aprofundat.

Un sondaj efectuat celor 100.000 de absolvenți a arătat că 41,7% erau credincioși care proveneau din denominațiile existente, precum protestantism, catolicism și altele. În plus, motivul pentru care au decis să meargă la Shincheonji a fost din cauza „învățării sale sublime a Cuvântului.” Un absolvent domnul Jueong Ahn a spus: „Într-o biserică tradițională, nu am putut să-mi satur foamea spirituală; cu toate acestea, în Shincheonji am putut să mă satur cu cuvintele Bibliei și să înțeleg scopul clar al vieții mele de creștin ”, acesta a continuat să spunând:„ numeroși oameni își părăsesc bisericile din cauza corupției și secularizării care sunt predominante în multe biserici astăzi, dar Shincheonji îi ajută pe credincioși să aibă o înțelegere logică și clară a ceea ce înseamnă să renaști din Cuvânt. Prin urmare, am ales să merg Shincheonji.”

Este incredibil să vezi o absolvire a 100.000 de persoane; cu toate acestea, ceea ce este mai șocant este faptul că Shincheonji - care învață împlinirea Apocalipsei și a crescut într-un ritm incredibil de rapid din 1984 - este etichetat drept „cult” de lumea creștină a Republicii Coreea.

La acuzațiile majore făcute împotriva Shincheonji, cum ar fi „Shincheonji susține că fondatorul Shincheonji este Cel care a Biruit”, iar „Shincheonji își ascunde adevărata identitate atunci când evanghelizează și spală creierul oamenilor cu învățăturile lor”, absolvenții au explicat că toate acestea sunt acuzații false.

O absolventă  doamna Yeongjin Kim, a declarat: „În ultimele 6 luni de studiu biblic, am avut ocazia să văd cu ochii mei dacă este adevărat că Shincheonji îi face pe oameni să renunțe la locuri de muncă, să divorțeze și să plece din casele lor și mi-am dat seama că toate acestea sunt zvonuri false și departe de adevăr. Sunt recunoscător că am avut șansa de a studia Biblia în ultimele 6 luni și am văzut personal că predarea Shincheonji  a Bibliei este biblică și logică.”

Un alt absolvent, domnul Choi ho-jun a declarat că există momente în care Shincheonji nu își dezvăluie biserica atunci când evanghelizează; cu toate acestea, acest lucru se datorează faptului că bisericile tradiționale răspândesc zvonuri false despre Shincheonji în așa fel încât oamenii nu doresc să studieze cuvintele dătătoare de viață ale Bibliei din cauza fricii ca astfel de acuzații să fie adevărate. Motivul pentru care evanghelizarea se face în acest fel este pentru a fi corect și de a oferi șansa tuturor să judece folosind standardul cuvintelor Bibliei.

Oameni din creștinismul din Republica Coreea au răspuns la creșterea rapidă a Shincheonji, spunând: „Toți cei din lumea religiei trebuie să se pocăiască pentru că au fost prinși în capcana lumii, s-au implicat în politică și au pierdut încrederea credincioșilor. Se pare că cei care vor să ducă o viață autentică de credință au rătăcit și au ajuns în Shincheonji.”

Cu toate acestea, Shincheonji afirmă că 95% dintre cei care au ales să vină la Shincheonji (conform sondajului făcut pe absolvenți) se datorează învățăturii excelente a Bibliei. Shincheonji învață Biblia în întregime de la cartea Genezei până la Apocalipsa în jumătate de an, iar cea mai mare diferență între bisericile tradiționale și Shincheonji este singurul loc care învață împlinirea profețiilor din Apocalipsa.

Absolvirea va fi punctul de plecare al creșterii continue a Shincheonji. Deoarece 100.000 de absolvenți au îndeplinit o rată de evanghelizare de 100%, în prezent, există 200.000 de oameni are studiază Biblia în Shincheonji. Dacă Shincheonji continuă să crească în acest ritm, atunci în decurs de 3 ani Shincheonji va ajunge la un milion de membri, iar status quo-ul lumii religioase se va schimba.


Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686