Items filtered by date: Wednesday, 25 July 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Clubul de lectură și întâlnirile Verbum

Sfârșitul lunii iulie aduce în prim-planul vieții culturale două proiecte importante ale Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba: Clubul de lectură ,,LecturAlba” și Cercul de scriere creativă ,,Verbum”.

Prima activitate propusă este Clubul de lectură ,,LecturAlba”, ce va avea loc miercuri 25 iulie 2018 în sala de lectură a bibliotecii. Începând de la ora 17:00, iubitorii de lectură, membrii ai clubului sau orice altă persoană dornică să lectureze mai vechile sau mai noile apariții editoriale aflate în colecțiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, vor putea participa la dezbateri pe marginea celor două cărți propuse spre lectură la întâlnirea anterioară a clubului. Este vorba de cărțile Portretul lui M, autor Matei Călinescuși Aliata vraciului: Eu sunt Grimalkin, autor Joseph Delaney. Întâlnirea este parte a proiectului 1.1 Clubul de lectură, proiect ce se derulează în fiecare ultimă zi de miercuri a lunii și are ca scop asigurarea unui spațiu adecvat pentru iubitorii de lectură, un spațiu în care aceștia au posibilitatea să citească, să discute și să interpreteze textele citite. Bucuria lecturii se împletește în acest fel, în mod fericit, cu o seară de sociabilizare alături de alte persoane cu preocupări asemănătoare.

Cea de-a doua activitate propusă de bibliotecă se adresează tuturor celor care, pe lângă lectură, au preocupări creative, indiferent de domeniul în care au ales să creeze. ,,Scrie! Vino! Prezintă! Publică!” este îndemnul sub care în fiecare ultimă zi de joi din lună biblioteca organizează cercul de scriere creativă ,,Verbum”. Întâlnirea din această lună va avea loc joi 26 iulie 2018, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, iar cele două teme de creație propuse sunt Dublu sens și Viața mea fără electricitate. Cele două teme se vor a fi o incursiune în lumea imaginarului, lume în care cei prezenți sunt chemați să călătorească și să creeze. Proiectul ,,Verbum” a pornit ca un cerc de scriere creativă, iar în timp, la solicitarea beneficiarilor, s-a transformat într-un cerc de creație pe mai multe paliere culturale: scris, artă plastică, artă cinematografică, artă foto, etc. Proiectul 4.8 Verbum face parte din Programul minimal pe anul 2018 al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și are ca scop realizarea unor întâlniri periodice ale celor care pot și vor să se manifeste artistic într-un spațiu adecvat, având și posibilitatea de a fi consiliați pentru publicarea propriilor creații.

Ambele proiecte sunt destinate celor care au ca hobby cartea, lectura și creativitatea iar sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba este locul potrivit în care își pot da frâu liber imaginației și bunei dispoziții.

Organizatorii activităților sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

 

 

 

Read more...

Noul ambasador al SUA în România, un avocat de origine română

Preşedintele American Donald Trump l-a nominalizat pe Adrian Zuckerman - un avocat care la 10 ani a emigrat din România în SUA şi care este vorbitor fluent de limba română - pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti.

Conform unui comunicat al Casei Albe, Trump şi-a anunţat marţi intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România, post în care l-ar înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm.

Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Adrian Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. A deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Zuckerman are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în Drept este obţinută la New York Law School (1983).  Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Conform procedurii, Zuckerman ar urma să fie audiat în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, iar dacă nominalizarea sa este aprobată, va fi supusă votului plenului Senatului.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686