Items filtered by date: Thursday, 24 November 2016 - Like - stiri Alba Iulia

TEATRUL PRICHINDEL INVITAT IN FESTIVAL LA BUCURESTI

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia a fost selecționat în cadrul concursului celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional al teatrului contemporan de animaţie ImPuls, organizat de Teatrul ŢĂNDĂRICĂ împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti şi UNIMA România și care va avea loc în perioada 19-28 noiembrie 2016. Teatrul nostru va participa cu spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, regia Todor Valov (Bulgaria) care se va juca în data de 27 noiembrie ora 11.00 la sala teatrului Ţăndărică din București.

Scopul Festivalului este de a introduce diferite stiluri de teatru de păpuși pentru publicul român, fiind unul dintre cele mai prestigioase evenimente de pe scena națională. Totodată este un eveniment extrem de selectiv și deschis celor mai bune spectacole în artei marionetei. Criteriile de selecție  sunt  axate pe căutarea de interpretări moderne și fantezie în animație  pentru copii și pentru adulți.

"Povestea lui Muck cel Mic" este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea... Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.

                                                                                                                        Todor Valov, regizor

Echipa spectacol:

Distrbuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea

Construcție păpuși: Masters of puppets Sofia - Bulgaria

Realizare costume: Mirela Tămășan 

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga

COMUNICAT DE PRESĂ -  Teatrul de Papusi PRICHINDEL Alba Iulia

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed