Items filtered by date: Tuesday, 07 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Romanian US Alumni Association celebreaza Ziua Nationala a SUA

Pe 7 iulie, Romanian-US Alumni Association celebrează Ziua Națională a SUA.

Gruia Ioan Bumbu în calitate de membru fondator și totodată Președinte Romanian IVLP  Alumni Association  a fost invitat să participe la evenimentul din această seară, care va avea loc în București.

De asemenea, la întâlnire au fost invitați și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite la București, personalități marcante din viața social și culturală, membri Romanian IVLP Alumni Association.

Peste 200.000 de viitori lideri și experți au vizitat SUA, din 1940, anul în care guvernul American a creat IVLP (International Visitor Leadership Program), dintre care 335 au devenit șefi de state sau de guverne. Programul ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, pin acest Program se dorește crearea unei lumi mai sigure, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestui program.

Romanian IVLP Alumni Association este membră în Rețeaua Europeană a Asociațiilor Americane Alumni, care s-a înființat la sfârșitul anului 2011, la Roma, fiind o organizație care are membrii fondatori organizații naționale. Accesul în această structură este permisă exclusiv membrilor care au fost sau sunt beneficiari ai diferitelor programe susținute de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Misiunea Romanian U.S. Alumni Association este următoarea: să acţioneze ca promotor şi să îşi asume un rol important în menţinerea şi dezvoltarea bunelor relaţii culturale, sociale şi economice existente între România şi Statele Unite ale Americii, precum şi colaborarea cu toate acele organizaţii şi instituţii care contribuie la promovarea acestei relaţii. Membrii Asociaţiei au ca scop promovarea comunităţii bursierilor şi absolvenţilor de programe sponsorizate prin Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în vederea consolidării relaţiilor de bună cooperare, precum şi dezvoltarea competenţelor de conducere şi susţinerea capitalului uman în România prin promovarea valorilor specifice programelor educaţionale americane, ca şi a intereselor civice şi profesionale legitime ale membrilor Asociaţiei. 

Read more...

Exponatul lunii iulie: Pungute de mireasa

Marți, 7 iulie 2015, ora 11:00 la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi vernisat Exponatul Lunii Iulie, eveniment în cadrul căruia vor fi expuse 6 punguțe de mireasă de la începutul sec. XX,  din comuna Daia Română jud. Alba.
Punguțele de mireasă sunt parte a unei vechi tradiții practicate încă din prima zi după nuntă când tinerele neveste primeau în dar de la nași diferite punguțe de piele pe care urmau să le poarte în permanență. De asemenea, mireasa punea în punguţă banii primiți ca dar de nuntă, iar tot aici își vor ține apoi cheile casei. 
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
Read more...
Subscribe to this RSS feed