Items filtered by date: Friday, 31 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

O altfel de vacanta: Scoala de vara - ”Alegeti cariera SMART!”

În perioada 20-26 iulie 2015, treizeci de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și de la Liceul Tehnologic ”Țara Moților” din Albac au participat la Școala de vară ”Alegeți cariera SMART!”organizată în colaborare cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Tinerii au avut astfel ocazia să își descopere care le sunt abilitățile și înclinațiile și să învețe lucuri noi într-o manieră relaxantă, prin descoperire și schimb de experiență. Programul a fost unul foarte cuprinzător, cu multe activități interesante și atractive, atât dimineața cât și după amiaza.

Tematica activităților propuse pentru cele șase zile a fost foarte diversă pornind cu o vizită la Biblioteca universității sibiene, la Ocna Sibiului și la Muzeul Astra și încheind cu excursia tematică, cu drumeție și acțiuni de teren, de la Rășinari și Cisnădioara. Încă din prima zi, elevii au experimentat pe un manechin și pe voluntari care sunt măsurile de prim ajutor care se pot acorda în situații de urgență în cadrul unui curs organizat la Facultatea de medicină de doctori de la SMURD Sibiu. În plus, organizatorii le-au propus și o serie de activități practice specifice legate de fascinanta lume a chimiei alimentare și a roboților autonomi. Elevii au participat la un atelier de produse zaharoase și la o serie de ateliere de inginerie și informatică. O activitate care s-a bucurat de un mare succes a fost și procesul penal simulat, precum și workshopul ”Vreau să fiu antreprenor”. 

Din cadrul școlii nu puteau lipsi activitățile nonformale de dezvoltare personală și orientare în alegerea carierei intitulate sugestiv: ”Psihologia emoției, ”Exerciții de gândire creativă”, ”Cum îmi aleg profesia?”, ”Cum îți transformi hobbyul în meserie?” și un joc de întreprindere. De asemenea, tinerii au asistat la o conferință despre motivație și credință susținută de preotul și profesorul Constantin Necula a cărui prelegeri au un mare impact asupra tinerilor în special. Elevii au fost însoțiți de profesoarele Pintea Eva, Beca Felicia și Furdui Amalia, iar organizarea deplasării și a activităților a fost coordonată de profesorii Cetean Emil și Ciocan  Carmen. Participarea tinerilor a fost posibilă prin finanțarea asigurată de A.N.T.R.E.C. Alba, în cadrul proiectului ”Un alt viitor mai bun pe piața muncii!” prin Fondul Social European, POSDRU 2007-2013, în care cele două instituții de învățământ sunt partenere.

Chiar dacă la prima vedere ”școală de vară” a sunat amenințător, la finalul experienței sibiene, elevii s-au declarat încântați de toate noutățile aflate și dornici să participe și la ediția de anul următor.

Read more...

ANUNT CONCURS MAGAZIONER

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia scoate la concurs un post de magazioner  pentru Centrul Social de Urgenţă (adăpostul pentru oamenii străzii din Gara CFR) şi Serviciul de Îngrijire Vârstnici la Domiciliu Alba Iulia.

Cerinţele candidatului:

  1. Minim studii medii cu diplomă de bacalaureat
  2. Capacitate de organizare şi planificare a activităţilor curente
  3. Personalitate dinamică, comunicativă, organizată
  4. Loialitate şi confidenţialitate
  5. Constituie avantaj studiile în domeniul asistenţei sociale.
  6. Permis de conducere categoria B

Postul este pe perioadă determinată de 3 luni cu posibilitate de prelungire, iar norma de lucru este de 8 ore/zi.

Persoanele interesate pot depune sau trimite un Curriculum Vitae la sediul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă din str. B.P.Haşdeu, nr.15A, jud. Alba sau la adresa de e-mail: filantropia_ortodoxă@yahoo.com, până la data de 5 august 2015, ora 12,00.

Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu, a cărui dată va fi stabilită de comun acord cu aceştia. Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate şi în deplină confidenţialitate. Nu vor fi luate în considerare candidaturile care nu vor îndeplini condiţiile minimale solicitate în specificaţiile postului.

Asociaţia îşi rezervă dreptul de a testa competenţele declarate de către candidaţi.

Read more...
Subscribe to this RSS feed