Items filtered by date: Tuesday, 28 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Editie aniversara: 10 ani de FanFest!

27 iulie 2015 - Roșia Montană - Asociația Alburnus Maior împreună cu voluntarii Campaniei Salvați Roșia Montană au plăcerea de a vă invita la FânFest, cel mai cunoscut festival alternativ din România. Vă așteptăm la Roșia Montană între 13-16 august cu o serie largă de evenimente, programul de anul acesta cuprinzând concerte live, expoziții, filme documentare, tururi ghidate și cea mai mare întrunire a activiștilor din România în cadrul forumului social de activism.

Ediția aniversară din vara aceasta sărbătorește 10 ani de festival, de solidaritate cu lupta localnicilor din Roșia Montană, neclintiți în calea celui mai mare proiect minier de extragere a aurului din Europa. Roșia Montană privește spre viitor, spre noi începuturi, un viitor care pune în valoare respectul față de natură și patrimoniu natural și spiritul civic născut aici.

În acest an, Muzica FânFest aduce împreună pe scena festivalului numeroși artiști atât de la noi, cât și din alte țări. Îi vom putea asculta pe Travka, Iordache, Harry Tavitian, Fine it’s Pink, Riddim Colony (HU), Crowd Control, Pietonu, Diamonds are Forever, Mere, Omu Gnom, Sang Conteste (FR), Nemesis (FR), grupul de percuție Bălașa și sZempol Offchestra. În zona de FânFest Lounge vor mixa: Blanilla, Chuck Borris, Deeproots, Dex, Digital Selekta, Dubase, High Kulture, Injektah, Irie Warriors, Levy, Low Freq, Madliquid, Mighty Boogie, Mike Vato, MRK, Musai Soundworks, Newgotti, PUIU, Tomma Alistar, UFE, Un Guru și ZO.
În cadrul Forumului Social de Activism se va face auzită vocea comunităților ce se opun proiectelor miniere din Columbia, Franța, Grecia și Peru. Invitații speciali veniți din aceste regiuni vor prezenta luptele ce au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Un subiect intens dezbătut în cadrul forumului va fi tratatul TTIP și mecanismul ISDS prin care companiile pot da în judecată state, așa cum a anunțat că va face și compania canadiană ce a încercat să distrugă Roșia Montană. Invitații la forum vor răspunde la întrebări și vor aduce lămuriri privind aceste proceduri netransparente ce pot priva bugetul unui stat de miliarde de dolari.

Toți invitații ce au luat parte la cele 10 ediții ale festivalului au făcut-o pro-bono, un motiv în plus să le mulțumim nu doar pentru participare, dar și pentru mesajul lor angajat social, sursă de inspirație și motivație. Peste 300 de muzicieni, 30 de autori, 20 de trupe de teatru, 60 de producători de filme, 1500 de voluntari, 40 000 de participanți și un deceniu de muncă voluntară ne-au arătat că implicarea civică are puterea să țină munții în loc.

www.fanfest.ro

https://www.facebook.com/FanFestRosiaMontana

Read more...

Noile achizitii ale CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

CSU Alba Iulia își conturează lotul pentru noul sezonul competițional. Formația universitară a efectuat o serie de transferuri în această perioadă și este aproape de a avea lotul complet pentru sezonul 2015-2016 în Liga Națională de baschet feminin. Astfel, sub conducerea antrenorilor confirmați în funcție, Miroslav Popov, principal și George Lăncrănjan, secund, se vor afla în noul an competițional jucătoarele românce Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Andreea Beldian și Mihaela Gherman (prezente în lotul CSU Alba Iulia și în sezonul precedent), dar și 6 sportive străine, nou-venite, americancele Vanessa Abel, Nici Gilday, Mariah King, Asia Logan și Adrienne Webb, respectiv bulgăroaica Stefka Miteva, sportive deja contractate de club. Lotul menționat va fi completat în perioada următoare cu alte două sportive din România, cu care există deja discuții avansate.

Noile achiziții ale CSU Alba Iulia:

Vanessa Abel - născută la data de 06.05.1989 în Pennsylvania, Statele Unite ale Americii joacă poziția 1, ca și conducător de joc și are o întălțime de 1,65 m. Este absolventă a Universității Duquesne din Pittsburgh și sosește la Alba Iulia după două sezoane petrecute în Europa, 2013/2014 în Germania la GiroLive Panthers Osnabruck și 2014/2015 în Suedia la 08 Stockholm, unde a evoluat ca titulară.

Nici Gilday - născută pe 18.12.1992 în San Jose, California, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, pozițiile 1-2 și măsoară 1,74 m. Absolventă a Universității Santa Clara în acest an, pentru care a și evoluat timp de 4 ani, sportiva se află la prima experiență peste Ocean.

Mariah King - născută la data de 15.11.1990 în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de extremă de forță, poziția 4 și măsoară 1,88 m. Sportiva americană este absolventă a Universității Eastern Illinois și a petrecut ultimele două sezoane în Turcia, unde a evoluat ca titulară pentru 3 formații, în 2013/2014 la Harran Universitesi și Gure, respectiv în 2014/2015 la Urla Genclik.

Asia Logan - născută la data de 17.02.1992 în Baltimore, Maryland, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de extremă, poziția 3 și măsoară 1,83 m. A absolvit Universitatea din Pittsburgh în anul 2014, unde a evoluat pentru Pittsburgh Panthers și a debutat în baschetul european sezonul precedent, în Grecia, la formația de  primă ligă, AMS Anagenisi Neou Rysiou.

Adrienne Webb - născută pe 01.12.1990 în Madison, Alabama, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, poziția 2 și măsoară 1,75 m. Absolventă a Lousiana State University, sportiva în vârstă de 24 de ani și-a petrecut sezonul 2013/2014 în Suedia la Sodertalje BBK, iar din iarna lui 2014 a ajuns în România, pentru jumătate de sezon la CSBT Alexandria.

Stefka Miteva - s-a născut în 31.08.1989 în Blagoevgrad, Bulgaria și evoluează pe postul de pivot, având o înălțime de 1,91 m. Baschetbalista din Bulgaria sosește la Alba Iulia de la rivala din LNBF, CSBT Alexandria, unde a evoluat în sezonul trecut. În carieră, Miteva a mai jucat la echipe precum Rilski Sportist și Levski Sofia (Bulgaria), Joventud Mariana Soller (Spania) și Blue Cats Ieper (Belgia).

Reunirea lotului CSU Alba Iulia va avea loc la data de 1 septembrie 2015.

Din noul sezon, accesul la meciuri se va face pe bază de bilet sau abonament

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia dorește să precizeze că din toamnă, pentru sezonul competițional 2015/2016 pentru accesul în Sala de sport la meciurile echipei se va percepe o taxă care va fi stabilită și anunțată din timp. Astfel, suporterii CSU Alba Iulia vor putea asista la meciuri prin achiziționarea unui bilet pentru fiecare meci în parte, dar și pe baza de abonamente, pentru tot sezonul, care vor fi puse în vânzare înaintea începerii competițiilor baschetbalistice oficiale. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed