Items filtered by date: Thursday, 23 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Ample cercetari la Ocna Mures dupa gasirea fragmentului de craniu uman

Poliţiştii din Alba, sprijiniţi de jandarmi şi cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, continuă căutările în zona fostului depozit de deşeuri menajere de la Ocna Mureş, locaţie în care a fost găsit un fragment de craniu ce pare a fi uman.

În dimineaţa zilei de 21 iulie, Poliţia Oraşului Ocna Mureş a fost sesizată de către o persoană care lucrează pentru ecologizarea fostului depozit de deşeuri menajere din Ocna Mureş, cu privire la faptul că a găsit un fragment de craniu.

Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost demarate activităţile de cercetare, desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Fragmentul de craniu a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală şi se aşteaptă rezultatele analizelor ADN.

Totodată au fost organizate activităţi de căutare, în vederea identificării altor fragmente de cadavru uman. Acestea se desfășoară pe o suprafaţă de aproximativ 3 kilometri pătraţi, la ele participând peste 50 de poliţişti, jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba. La căutări este folosit şi un câine, special antrenat pentru găsirea de cadavre.

În paralel, poliţiştii cercetează lista persoanelor dispărute din zonă pentru a stabili dacă nu cumva fragmentul de craniu ar putea fi resturile umane ale unei persoane dispărute din zona Ocna Mureş.

Read more...

ALBA IULIA: Celebrating 50 years of AGLAJA - SPECTACOL STRADAL

Vineri, 24 iulie 2015, de la ora 21, albaiulienii sunt așteptați la un spectacol de artă stradală, susținut de Grupul AGLAJA, Belgia. Spectacolul face parte din turneul european de evenimente prilejuite de sărbătorirea a 50 de ani de existență ai grupului și va avea loc în Piața Cetății.

Grupul AGLAJA reprezintă una dintre cele mai vechi companii de teatru și dans din Belgia, dedicată tinerilor și exprimării artistice a acestora. Fragmentele de muzică clasică și momentele de coregrafie cu steaguri fac spectacolele AGLAJA să fie unice în lume. 

50 de tineri belgieni recompun și transpun muzica în reprezentații coregrafice care au fascinat deja, în cadrul turneului de anul acesta, peste 25 de orașe și capitale europene, precum Berlin, Viena, Budapesta sau Atena. Belgienii au ales Alba Iulia, înainte de a fi prezenți la Budapesta, ca singura destinație în care vor performa în România.

Read more...
Subscribe to this RSS feed