Items filtered by date: Wednesday, 15 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Documentar exploziv despre vaccinare

În contextul dezbaterilor tot mai aprinse privind vaccinarea, Societatea Raționalistă Română aduce publicului român un documentar care investighează subiectul vaccinării în toate aspectele lui.

Beneficiind de participarea unor experți incontestabili în pediatrie, imunologie, psihologie și antropologie, precum și de prezența a numeroși medici precum și terapeuți homeopați, documentarul ”Vaccinat – Dragoste, Frică și Vaccinuri” își propune să ofere părinților informație corectă, bine documentată și corect argumentată pe acest subiect.

Documentarul este disponibil aici :

https://www.youtube.com/embed/Cnq0P_fQWEE?vq=hd1080&hl=ro&cc_lang_pref=ro&cc_load_policy=1

Președintele Societății Raționaliste Române, Ovidiu Covaciu, a declarat:

”Acest documentar este un adevărat eveniment, în condițiile în care în România acoperirea vaccinală a scăzut, iar Ministerul Sănătății anunță introducerea unor reguli noi pentru vaccinare. Un astfel de documentar ar trebui urmărit cu atenție de către oricine este interesat de subiect, fie că este părinte sau medic. Partea cea mai bună este că e disponibil oricui, direct pe Youtube, gata să fie urmărit oricând.”

”Vaccinat – Dragoste, Frică și Vaccinuri” ne arată că vaccinarea este o parte esențială a sănătății publice dar admite și că există riscuri rare și reale. Mulți părinți au griji și întrebări, ceea ce este de înțeles când accesul la informații de tot felul a devenit atât de simplu. ”Vaccinat” pune întrebarea simplă: cum putem face să ajungem la o decizie informată și bine cumpănită în ceea ce privește administrarea vaccinurilor.

Documentarul a primit multiple premii internationale printre care mentionam:

Premiul Eureka pentru jurnalism stiințific - 2014

Premiul Logie pentru excelenta in prezentarea faptelor - 2014

Premiul ATOM pentru cel mai bun documentar dedicat ştiinţei - 2013

***

Societatea Raționalistă Română este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării și dezvoltării gândirii critice, cunoașterii și educației raționale, scepticismului bazat pe cunoaștere științifică și apărării libertății de exprimare.

Read more...
Subscribe to this RSS feed