Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Friday, 12 June 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Caravana ocuparii in mediul rural

COMUNICAT DE PRESĂ

Alba Iulia, 12 iunie 2015 

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Eco Tech Srl Italia a desfășurat în perioada ianuarie-mai 2015, campania de informare și conștientizare - ”CARAVANA SATELOR” - în cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”. Obiectivele principale ale acestei campanii au vizat stimularea participării membrilor comunităților rurale din aceste regiuni la activitățile proiectului, promovarea educației pe tot parcursul vieții și facilitarea dialogului și cooperării între actorii implicați și interesați de formarea profesională continuă. Cei 618 participanți înregistrați ca viitori beneficiari ai proiectului, dintre care peste 200 fiind locuitori din mediul rural din județul Alba (Vințu de Jos, Vadu Moților, Roșia Montană), demonstrează că interesul și dorința de implicare a cetățenilor din mediul rural în implementarea de proiecte cofinanțate din Fondul Social European, este în continuă creștere.

Durata totală de implementare a proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” este de 18 luni, iar obiectivul principal al acestuia este de a  contribui la creșterea oportunităților de ocupare pentru șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoanele inactive din zonele rurale, din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est.

În cadrul acestui proiectsunt furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în ocupații non agricole (lucrător finisor în construcții, lucrător instalator pentru construcții, lucrător în tâmplărie, lucrător în pensiune turistică, florar-decorator, confecționer asamblor articole textile). După finalizarea programelor de formare, 15 antreprenori, selectați dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare, vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri, contribuind astfel la relaxarea dependenței acestora față de agricultura de subzistență și la creșterea calității vieții în mediu rural.

La activitățile de informare și conștientizare ale proiectului au fost invitați să participe atât potențialii beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanții autorităților  publice locale și centrale, reprezentanții societății civile, reprezentanții mediului de afaceri, reprezentanții mediului academic și universitar și alți actori relevanți care sunt implicați sau au dorit să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                                     

Web: www.pakiv.ro,

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

 

Read more...

FILME „Alba sub lumini de Oscar” 2015

Cele şapte filme realizate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” pot fi văzute de astăzi şi de publicul larg. Proiecţiile de scurtmetraj promovează atracţii turistice ale municipiului Alba Iulia şi judeţului Alba fiind realizate pe parcursul festivalului sub coordonarea echipei de lectori români şi străini. La Secţiunea „Film” invitat special al festivalului a fost Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru film documentar, cel care le-a transmis numeroase idei şi tehnici cinematografice concurenţilor.

Cele şapte filme documentare de scurtmetraj realizate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” pot fi văzute de astăzi şi de publicul larg. Filmele au fost încărcate pe Youtube, pe un canal special, şi pot fi descărcate şi publicate de orice blogger, site sau instituţie media. Fiecare proiect de documentar cuprinde şi informaţii despre echipa de creaţie, despre actori sau despre modul în care a fost realizat. Toate filmările, scenariile şi montarea filmelor au fost realizate în mai puţin de o săptămână, în perioada 25 – 30 mai în cadrul Festivalului de Fotografie şi Film „Alba sub lumini de Oscar”.

Cele 7 filme pot fi vizualizate şi descărcate de pe linkul următor (după ce va fi copiat în browser):

https://www.youtube.com/channel/UCZuOH2FYhS_hz3XUbaAhaxw/videos?view_as=subscriber

La categoria „FILM” premiul cel mare de 2.000 de euro a fost împărţit, la solicitarea participanţilor, în trei premii în valoare de 1.000 de euro, 600 de euro şi 400 de euro. Producţia câştigătoare a fost desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care au susţinut în acest an cursurile de film dar şi prin evaluarea tuturor participanţilor înscrişi la această categorie.

Câştigătorii Secţiunii Film:

Locul I: Filmul "Pietrele rămân" realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia).

Locul II: Filmul "We" realizat de George Miheş - Oradea

Locul III Filmul "The Wall" realizat de Lucian Craiu (Alba Iulia), Cristi Jeler (Alba Iulia)

Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” a cuprins în acest an două secţiuni: FOTOGRAFIE şi FILM, iar în program au fost incluse cursuri teoretice şi practice gratuite pentru pasionaţii artelor vizuale, expoziţii şi proiecţii de film. Ediţia din 2015 a cuprins două elemente importante de artă vizuală – o expoziţie de pictură semnată Daniel Prapone din Germania şi proiecţii de film din seria „În premieră”, semnate de Carmen Avram. În acest an organizatorii au fost nevoiţi să suplimenteze numărul de locuri anunţate iniţial, datorită solicitărilor numeroase venite din partea pasionaţilor de fotografie şi film. În 2015 festivalul a adus nume mari din domeniul fotografiei precum Marek Czarnecki, unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial şi multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie) dar şi Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru film documentar.

„Alba sub lumini de Oscar” a fost organizat de Asociaţia „Produs în Alba”  şi Asociaţia Visual Art şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi  Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686