Items filtered by date: Friday, 12 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Summitul Aliantei Mondiale pentru Culte si Pace din Seul 2014

În perioada 17-19 septembrie 2014, secretarul general al IRU (International Romani Union), Gruia Ioan Bumbu, va participa la Summitul Alianței Mondiale pentru Culte și Pace din Seul, Coreea de Sud, eveniment organizat de către Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light (HWPL) și Institutul pentru Diplomație Culturală (ICD). La acest Summit internațional au fost invitați peste 40 de foști și actuali șefi de state, printre care: fostul președinte al României, domnul Emil Constantinescu, foștii președinți din Guatemala, Ecuador, Costa Rica, Croația și Salvador.

Obiectivul Summit-ului este de a defini rolul religiei în stabilirea păcii. Șefii de guverne, organizațiile non-profit și organizațiile religioase vor discuta despre soluții practice pentru reconciliere în vederea elaborării unei rezoluții pentru pace .
Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light (HWPL) este o organizație internațională non-profit cu peste 170 de sucursale, ce are scopul de a avansa inițiative de consolidare a păcii prin artă, cultură, religie și politici publice. Cea mai importanta realizare a HWPL a fost semnarea unui acord de pace între catolici și comunitățile islamice de pe insula filipineza Mindanao, punând astfel capăt unui conflict care a durat 40 ani, salvând 100.000 de vieți.
Institutul pentru Diplomație Culturală, fondat în 1999, este o , organizatie internațională non-guvernamentală. Scopul final a acesteia este de a promova pacea și stabilitatea globală prin consolidarea și susținerea relațiilor interculturale la toate nivelurile.

http://www.culturaldiplomacy.org/academy/index.php?world-alliance-of-religions-for-peace-summit-2014

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686