Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Monday, 04 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Jocurile video - impact minor, dar pozitiv, asupra dezvoltarii copiilor

Jocurile video au un impact minor, dar pozitiv, asupra dezvoltării copiilor, conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, scrie BBC, în ediția online.

Oamenii de știință au descoperit că acei copii care petrec mai puțin de o oră pe zi jucând jocuri video se acomodează mai ușor decât cei care nu se joacă deloc, potrivit studiului publicat în revista de specialitate Pediatrics. În schimb copiii care folosesc consolele de jocuri mai mult de trei ore zilnic sunt mai puțin mulțumiți de viața lor, în general.

Cercetătorul Andrew Przybylski, coordonatorul studiului, a analizat chestionarele realizate cu participarea a 5.000 de copii britanici, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.

Din totalul celor chestionați, 75% au declarat că joacă zilnic jocuri video. Implicarea tinerilor în jocurile video le oferă acestora un limbaj comun, declară dr. Andrew Przybylski, de la Universitatea Oxford, iar cei care nu stăpânesc acest limbaj comun, rămân în afara grupului.

Într-un mediu de cercetare care este adesea polarizat între cei care consideră că jocurile video au un rol extrem de benefic și cei care le leagă de un risc crescut de comitere a unor acte de violență, această cercetare poate oferi o nouă poziție mai nuanțată, a declarat pentru BBC, Andrew Przybylski.

Deși efectul jocurilor video asupra copiilor este, din punct de vedere statistic, semnificativ în acest studiu, factori precum puterea relațiilor de familie au o influență mult mai mare asupra copiilor, a mai spus Przybylski.

Dr. Iroise Dumontheil, de la University of London, care nu a participat la realizarea acestui studiu, a amintit că alte studii au demonstrat că jocurile de tip FPS ('first person shooter') pot spori capacitatea de percepție și coordonare vizuospațială și îmbunătățesc memoria.

 

Read more...

Cutremur CHINA: 100 milioane de dolari pentru salvare si asistenta

Guvernul central al Chinei a alocat 600 de milioane de yuani (aproape 100 milioane de dolari) pentru finanțarea eforturilor de salvare și asistență în provincia Yunnan, afectată duminică de un puternic seism, a anunțat luni Ministerul chinez de Finanțe, transmite Xinhua.

Cel mai recent bilanț al seismului care a avut magnitudinea 6,5, conform Centrului chinez pentru seisme, a ajuns la 398 de morți și 1.801 răniți. Aproape 80.000 de case s-au prăbușit și alte 124.000 au fost grav avariate, iar 230.000 de oameni au fost evacuați.

Autoritățile au mobilizat în zona afectată 11.000 de polițiști și pompieri, peste 7000 de soldați și polițiști înarmați, precum și opt avioane, dar eforturile de salvare au fost limitate de ploile torențiale. Au fost de asemenea trimise 33.000 de corturi, câte 10.000 de pături, paturi pliante și saci de dormit și 60.000 de haine, precum și 50 de toalete mobile, se precizează într-o declarație a Ministerului pentru afaceri civile.

Cutremurul s-a produs la ora 16:30 locală (8:30 GMT), la o adâncime de circa 12 km, în comuna Ludian din municipalitatea Zhaotong din provincia Yunnan. Mișcarea telurică a afectat și provincia învecinată Guizhou, unde au fost evacuate circa 7.200 persoane și în jur de 1.500 de case au fost grav avariate.

AGERPRES

 

Read more...

De ce trebuie audiati Basescu, Sarbu si Ciolos in dosarul ICA

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț a declarat luni că a solicitat audierea în calitate de martori a lui Traian Băsescu, Ilie Sârbu și Dacian Cioloș pentru că “într-un fel sau altul au fost implicați”.

“Se știe că la acel moment (n.r. al privatizării) Traian Băsescu era primar al Municipiului București și a semnat niște acte care au autorizat construcția unor structuri pe terenurile ICA.

Trecerea ICA în patrimoniul ADS și transformarea ICA într-o societate pe acțiuni au fost semnate de Ilie Sârbu. Aceștia ar fi fost pași premergători privatizării și i-au fost imputați domnului Voiculescu.

Cioloș este cel care a instituit Ministerul Agriculturii ca parte civilă în proces. Trebuie să explice care au fost motivele care au stat la baza acestei cereri”, a precizat Mateuț, spunând totodată că aceștia vor trebui să explice și în ce măsură și-a exercitat Voiculescu influența asupra lor, din moment de aceasta este una dintre acuzele care i se aduc.

“Obiectivul lui Voiculescu a fost dezvoltarea cercetării științifice”, a conchis Mateuț, explicând motivul privatizării ICA.

Read more...

Ce locuri de munca se cauta in strainatate

Factorii poştali care au cunoştinţe de limbă germană se pot angaja în Germania, în Franţa se caută personal pentru restaurante, iar în Marea Britanie, asistenţi medicali pentri azile de bătrâni, prin reţeaua Eures.

Un angajator din Germania caută 40 de factori poştali, în zona Stuttgart, pentru efectuarea de servicii poştale, curierat, predare de colete şi scrisori la destinaţie, cu mijloace de transport adecvate (auto şi biciclete), şase zile pe săptămână.

Angajatorul precizează că cei care vor ocupa posturile vacante vor avea concediu anual de 26 – 30 de zile.

Candidaţii interesaţi trebuie să aibă carnet de conducere categoria B, condiţie fizică bună, rezistenţă la vreme ploioasă, cunoştinţe de limba germană (A2). Factorii poştali vor fi remuneraţi cu 2.000 euro/lună, asigurările sociale fiind incluse. Contractul este pentru o perioadă determinată de şase luni, cu posibilitatea preluării ulterioare pe perioadă nedeterminată.

Cei interesaţi pot trimite CV, diplome şi recomandări pe adresa de e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

În Marea Britanie sunt disponibile 30 de posturi de asistent medical în trei azile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii de specialitate, experienţă de cel puţin un an, engleza la nivel mediu iar experienţa în lucrul cu persoane vârstnice constituie avantaj.

Contractele sunt pe perioadă nedeterminată iar angajatorul precizează că oferă un pachet salarial avantajos.

În Franţa, la Annecy, în Pirineii Orientali şi în Haute Savoie, sunt vacante trei posturi de ajutor de bucătar. Pentru aceste locuri de muncă, candidaţii trebuie să aibă cel puţin un an de experienţă şi să vorbească limba franceză.

Contractele vor fi pe perioadă nedeterminată, iar angajatorul oferă salarii de 2.400 de euro, 2.260 de euro, respectiv 1.850 de euro/luna.

Cei interesaţi pot trimite CV şi scrisoare de intenţie în limba franceză la adresa:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Acelaşi angajator francez mai caută un bucătar-şef, care să facă meniuri şi să coordoneze echipa în bucătărie, un patiser-şef care să preparare deserturi şi îngheţate, precum şi un şef de rând în sală de restaurant , care să vegeheze la buna derulare a activităţii pe rândul de mese atribuit.

Pentru ocuparea acestor posturi, angajaţii trebuie să mai fi lucrat anterior cel puţin un an pe poziţii similare şi să vorbească limba franceză.

Cei interesaţi de postul de bucătar-şef trebuie să ştie că durata contractuală este de doar patru luni iar salariul de 2.100 de euro pe lună.

Contractul pentru patiser-şef este pe perioadă nedeterminată şi salariul, de 2.500 de euro lunar, iar şeful de rând în sală de restaurantsunt este căutat pentru două luni, iar salariul este de 2.100 de euro lunar.

Acelaşi angajator francez mai are nevoie, pentru perioadă nedeterminată, de un bucătar asistent, care să primească şi să stocheze mărfurile, dar şi să înlocuiască bucătarul-şef, salariul oferit fiind de 2.500 de eruo lunar, de un muncitor necalificat, pentru trei luni, care să debaraseze mese şi să asigure curăţenie în restaurant, salariul fiind de 1.600 de eruo/lună, dar şi de un şef de sală, pentru perioadă nedeterminată, care să fie responsabil cu gestionarea unui restaurant din Haute Savoie pentru un salariu lunar de 2.300 de euro.

 mediafax

Read more...

Capitala Ucrainei fara apa calda pana in octombrie

Toţi locuitorii din Kiev sunt privaţi începând de luni de apă caldă, situaţie care va dura cel puţin până în luna octombrie din cauza crizei economice şi a întreruperii livrărilor de gaze din Rusia.

“Toate centralele termice sunt debranşate de la aprovizionarea cu gaze începând din 4 august”, a anunţat compania privată Kievenergo, controlată de cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, Rinat Ahmetov, care deţine monopolul încălzirii capitalei ucrainene, oraş cu aproximativ 3 milioane de locuitori.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat anterior că întreruperea apei calde, care are loc în fiecare vară pentru două sau trei săptămâni, va dura anul acesta până în luna octombrie.

Măsura se explică prin întreruprea, la mijlocul lunii iunie, a furnizării gazelor ruse pentru Ucraina, care refuză creşterea preţului cerută de Moscova după înlăturarea regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, la sfârşitul lunii februarie, şi venirea la putere a unui guvern prooccidental la Kiev.

“Suntem obligaţi să renunţăm la apa caldă pentru a acumula gaze în depozite pentru perioada de iarnă. Sper că locuitorii vor înţelege”, a declarat Kliciko, fost campion mondial la box, unul din liderii mişcărilor de protest din Piaţa Independenţei, încheiată cu o baie de sânge la Kiev şi care a dus la destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici de către Parlamentul ucrainean.

De asemenea, un alt responsabil municipal, Dmitro Noviţki, a lăsat să se înţeleagă că oraşul Kiev va fi privat de apă caldă până la “sezonul de încălzire”, care începe la 15 octombrie. “Dacă nu vom începe să economisim acum gaze, vom avea mari probleme la iarnă”, a subliniat Dmitro Noviţiki, însărcinat cu serviciile municipale.

mediafax

Read more...

Mars pentru crearea "Republicii Siberiene"

Un marș care are ca scop "crearea unei Republici Siberiene ca parte a Rusiei" este plănuit pentru 17 august în capitala siberiană neoficială Novosibirsk, explică organizatorii protestului pe grupul lor oficial pe VK.com, echivalentul rusesc al rețelei Facebook, relatează Euromaidanpress.com.

Organizatorii consideră că federalizarea le va permite siberienilor să introducă scutiri de taxe și bonusuri salariale pentru cei care trăiesc "în condiții climatice dure" și să asigure o distribuție corectă a veniturilor între bugetele local și federal.

Inițiatorii marșului vor cere de asemenea autonomie sporită pentru autoritățile locale de la guvernul federal, invocând Constituția Rusiei.

Un grup de activiști și artiști din Novosibirsk promovează de ceva vreme ideea autonomiei Siberiei.

Înainte de recensământul din 2010 din Rusia, un muzician din Novosibirsk, Saian Andriianov, și artiștii Konstantin Eremenko și Artem Loskutov au organizat o conferință de presă în care le-au cerut localnicilor să-și declare etnia de "siberian" la recensământ. Recensământul a arătat că 4.116 persoane au răspuns la apelul lor, în contextul în care la recensământul precedent, din 2002, au fost înregistrați numai 10 "siberieni" în întreaga Rusie, adaugă Euromaidanpress.com.

Arten Loskutov, vechi susținător al autonomiei siberiene și organizator și promotor al tot mai popularelor demonstrații care ironizează manifestațiile obișnuite prin semne și sloganuri absurde, susține că nu este vorba de "separatism", ci de "crearea unei noi regiuni în cadrul Rusiei, respectând pe deplin legea". "Siberia își oferă resursele și primește în schimb grămezi de legi stupide", a declarat Loskutov.

Read more...

Centenerul Marelui Razboi scalda Turnul Londrei intr-o mare de maci

Turnul Londrei, unul dintre numeroasele puncte de atracție încărcate de istorie din capitala Regatului Unit, marchează împlinirea a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial printr-un aranjament artistic cu maci din ceramică, floarea roșie de mac reprezentând simbolul jertfelor de pe câmpurile de luptă ale acestui război, conform site-ului metro.co.uk.

Aranjamentul denumit "Blood Swept Lands and Seas of Red" (Pământuri spălate cu sânge și mări însângerate), al artistului plastic Paul Cummins, este format din mii de maci ceramici care sunt aranjați în așa fel încât par să cadă pe pereții turnului până în șanțul înconjurător. Acest aranjament va fi inaugurat la 5 august.

În total, în cadrul acestui aranjament comemorativ vor fi "plantați" 888.246 de maci ceramici, fiecare floare reprezentând un militar britanic care și-a pierdut viața în Marele Război. Ultima floare de mac din cadrul aranjamentului va fi "plantată" la 11 noiembrie, marcând astfel, simbolic, sfârșitul Marelui Război.

Începând de mâine, fiecare mac se poate cumpăra la prețul de £25, suma adunată din aceste vânzări intrând în contul unei organizații militare de caritate.

Read more...

400 de militari ucrainieni s-au predat Rusiei

Peste 400 de militari ucraineni aflați în operațiune în estul ţării s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul Rusiei, a anunţat luni un oficial rus, fapt pe care Ucraina îl confirmă doar parţial, fără a cita cifre.

Militarii ucraineni “au cerut să beneficieze de un coridor umanitar în noaptea de duminică spre luni”, la frontiera ruso-ucraineană, a anunțat un oficial regional din cadrul Serviciului rus de securitate (FSB), citat de agențiile ruse Interfax şi Itar-Tass.

“Grănicerii ruşi au deschis un coridor umanitar şi au primit (pe teritoriul rus) 438 de militari ai armatei ucrainene”, care şi-au predat armele şi în rândul cărora figurează un rănit, spitalizat la Gukovo (sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina), a continuat acest oficial, Vasili Malaev.

Un purtător de cuvânt contactat de AFP a declarat la rândul său că un număr neprecizat de militari ucraineni a fost “constrâns să se replieze către un post de frontieră rus în urma unei tentative de pătrundere”.

Dar aceşti militari “nu s-au predat”, a afirmat Oleksii Dmitrşkiski, purtătorul de cuvânt al “Operaţiunii antiteroriste”, aşa cum este numit organismul ucrainean care se ocupă de operaţiunile militare împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării.

Guvernul rus a prezentat în aceeaşi zi presei militarii ucraineni primiţi pe teritoriul său.

Luna trecută, acelaşi oficial regional al FSB a anunţat că peste 40 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul rus.

Forţele ucrainene încearcă de mai multe săptămâni să întrerupă liniile dintre bastioanele insurgeţilor proruşi din Lugansk şi Doneţk, pe de o parte, şi frontiera ruso-ucraineană pe de altă parte, de unde separatiştii primesc arme şi întăriri, potrivit Kievului.

Mediafax

Read more...

Mihai Sturzu (PSD) participa la Adunarea de Tineret a ONU

Președintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, va participa la Adunarea de Tineret a ONU care se va desfășura în perioada 6 - 8 august la New York, informează un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, delegația României din care face parte și social-democratul va fi condusă de către ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

"La această ediție a Adunării participă 500 de tineri lideri din toată lumea, care vor dezbate modul prin care tânăra generație își poate dezvolta propriile competențe și modul în care tinerii devin agenți activi ai schimbării prin sport, cultură sau artă. Adunarea de Tineret a Națiunilor Unite este cel mai vechi și cel mai mare eveniment de leadership pentru tineri din calendarul anual al Organizației Națiunilor Unite.

Este o platformă unică, creată pentru a promova dialogul și a genera parteneriate între tineri de excepție, înalți oficiali și personal ONU, sectorul privat și societatea civilă", precizează sursa amintită.

AGERPRES

 

Read more...

Barack Obama la 53 de ani

  • Published in Monden

Președintele american, Barack Obama, care împlinește luni 53 de ani, și-a sărbătorit ziua de naștere încă din weekend, printr-o partidă de golf devenită deja tradițională cu această ocazie. De când a fost reales în 2012, Obama a jucat nu mai puțin de 82 de partide de golf.

Președintele s-a întâlnit sâmbătă dimineața pe teren, la baza militară aeriană Andrews din Maryland, cu unii dintre cei mai apropiați prieteni, precum Mike Ramos, Bobby Titcomb și Greg Orme, cu care a copilărit în Hawaii, potrivit New York Daily News.

În a doua parte a zilei, Obama s-a retras împreună cu familia la reședința de la Camp David, Maryland, pentru o petrecere privată.

AGERPRES

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686