Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Sunday, 31 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

"FELIE" DE ISTORIE! O bucata din tortul de la nunta printesei Diana, vanduta cu 1.375 $

  • Published in Monden

Un colecționar privat a plătit 1.375  de dolari pentru o felie din tortul servit la nunta Prințului Charles al Marii Britanii cu Lady Diana, de la a cărei moarte se împlinesc 17 ani duminică, informează publicația britanică Daily Mail.

Vândută on-line de casa de licitații Nate D.Sanders din Los Angeles, bucata de prăjitură este învelită în hârtie cerată și probabil nu mai este comestibilă, având în vedere că au trecut 33 de ani de la evenimentul pentru care a fost pregătită. Pe ambalaj, care este cel original, se poate vedea monograma "CD", de la numele celor doi miri.

Aceasta nu este prima felie din tortul de la nunta Prințului de Wales cu prima sa soție care se scoate la licitație și se vinde cu un preț considerabil. În urmă cu șase ani, casa de licitații Dominic Winter Book Auction a obținut 1.500 de euro pentru o altă bucată de tort scoasă la vânzare tot în jurul datei la care și-a pierdut viața, într-un accident rutier, cea care a fost supranumită "Prințesa inimilor". Iar în luna ianuarie, la casa de licitații Christie's, o bucată de tort de la aceeași petrecere a fost adjudecată pentru suma de 780 de euro.

În general, numele celor care au făcut aceste achiziții rămân necunoscute, dar se pare că nu este vorba despre o singură persoană, ci despre un mic grup de colecționari de bucăți din torturi servite la nunți regale.

Cu câțiva ani în urmă, unul dintre aceștia a cumpărat o felie din tortul de care s-au bucurat participanții la nunta Reginei Victoria a Marii Britanii, în 1840.

 

Read more...

Cladire prabusita la Paris

O clădire de patru etaje din cartierul rezidențial Rosny-sous-Bois din Paris s-a prăbusit, duminică dimineața. În urma incidentului un copil a murit.
Zece persoane au fost scoase dintre dărâmături în primele ore după incident, informeaza GMA News, citând Reuters.
Potrivit publicației Sky News blocul s-a rupt în jumătate în urma exploziei.
Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a declarat că cel mai probabil explozia s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar a specificat că varianta nu este 100% confirmată.
"Trebuie să fim prudenți, pentru că există o investigație în curs de desfășurare. Nu există o certitudine", a spus oficialul francez.
Ministrul a adăugat că în orele care urmează continuă operațiunea de scoatere a victimelor de sub dărâmături.
Un purtator de cuvânt al departamentului de pompieri a anunțat că șapte adulți și cinci copii sunt încă dați dispăruți. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686