Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Sunday, 03 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Campanie de informare și publicitate

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu CENTRUL EUROPEAN DE INTEGRARE AL ROMILOR a încheiat, la sfîrșitul lunii iulie 2014, prima campanie de informare și publicitate dintr-o serie de patru campanii prevăzute în cadrul proiectului”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru. Activitățile campaniei s-au adresat șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în localitățile Roșia, Nou și Chirpăr din județul Sibiu.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 180 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor zile, aceștia, au fost înregistrați și consiliați în vederea participării la activitățile de consiliere și la programele de formare în domenii non-agricole organizate prin proiect.

Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunea Centru, până la finalizarea proiectului, în luna iulie 2015.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare”, va fi implementat pe o perioadă de 16 luni și își propune să contribuie la combaterea șomajului și inactivității în rândul șomerilor și al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, din Regiunea Centru.

În cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural, pentru cel puțin 545 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 480 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe vor fi susținuți și asistați timp de 6 luni să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                       

Web: www.pakiv.ro,                  

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

HANDBAL: Romania a castigat Campionatul Mondial Under-18

  • Published in Sport

Naționala feminină de handbal a României a câștigat Campionatul Mondial rezervat junioarelor, întrecere găzduită de Macedonia.
În marea finală, "tricolorele" au spulberat reprezentativa Germaniei, impunându-se la 11 goluri diferenta, scor 32-21!

Germania a marcat primul gol al meciului, dar echipa României a fost cea care a făcut jocurile și a marcat de șapte ori la rând în primul sfert de oră. România și-a mărit avantajul la opt goluri, 11-3, după care a urmat un ușor reviriment al adversarelor, care s-au apropiat la șase goluri, 12-6. Tricolorele au gestionat bine finalul primei reprize și la pauză au intrat cu un avans de opt goluri, 15-7.

La reluare, Germania a jucat mai agresiv, s-a apropiat la șase goluri, 16-10, dar nu a trecut mult și România și-a mărit avantajul la nouă goluri (20-11), apoi la zece goluri (22-12) și la unsprezece (23-12, min. 41), ceea mai mare diferență de pe tabelă. Germania nu a reușit decât să țină pasul cu echipa noastră până la final și să împiedice un scor mai mare. România s-a impus în cele din urmă cu scorul de 32-21.

Germania a fost în aceeași grupă cu România, tricolorele câștigând meciul direct cu scorul de 27-25.

Până în finală, România a înregistrat următoarele rezultate: 34-20 cu Argentina, 42-22 cu Uzbekistan, 37-23 cu Macedonia, 27-25 cu Germania, 30-30 cu Danemarca în grupă, 28-22 cu Croația în optimi, 36-22 cu Olanda în sferturi și 28-25 cu Muntenegru în semifinale.

Lotul utilizat de România în finală: Mădălina Ion, Maria Isabela Roșca — Andreea Taivan, Oana Maria Bucă, Dana Abed-Kader (2 goluri), Iulia Maria Andrei (2), Alexandra Dindiligan, Maria Florentina Craiu, Alina Ilie (2), Sonia Vasiliu (1), Cristina Laslo (5), Bianca Maria Bazaliu (10), Daniela Corban (3), Alexandra Carasol (2), Florența Ilie, Lorena Ostase (5). Antrenori: Aurelian Roșca, Gavril Kozma.

Totodată, Bianca Maria Bazaliu a cucerit titlul de golgheteră a competiției, cu 76 de goluri.

În finala mică, Danemarca a dispus cu 20-19 de Muntenegru.

Acesta este primul titlu mondial de junioare cucerit de România, după medalia de bronz din 2006 de la Sherbrooke (Canada). La această categorie de vârstă țara noastră mai are un titlu european în 1999, la Rotenburg (Germania), și două medalii de argint, în 2003 la Togliatti (Rusia) și 2005 la Viena. România are două titluri mondiale de tineret, în 1995 la Aracaju (Brazilia) și în 1999 la Beijing, medalii de bronz în 1977 la București și 1997 în Cote d'Ivoire, dar și două titluri continentale, în 1998 la Bratislava și în 2000 la St Raphael (Franța). 
AGERPRES 

 

Read more...

Moment jenant pentru PUTIN

Moment jenant pentru liderul de la Kremlin! În timp ce susţinea un discurs cu ocazia inaugurării unui monument în memoria eroilor Primului Război Mondial, preşedintele rus, Vladimir Putin, a avut parte de o surpriză mai puţin plăcută.

Atunci când Putin declara că Rusiei i-a fost luat ilegal dreptul la victorie în război și a spus sintaxa: “violența naște violență”, costumul său a fost pătat cu excrementele unei păsări. Evenimentul a avut loc în parcul Victoriei din Moscova, şi era transmis în emisie directă.

Mai mulţi internauţi s-au amuzat pe seama acestui clip, făcând aluzie la faptul că este un semn bun pentru lider, întrucât în popor este un semn al îmbogăţirii.

publika.md

Read more...

Traian Basescu va participa la Ceremonia de comemorare a 100 de ani de la "Marele Razboi"

Președintele României, Traian Băsescu, va participa, luni, la Ceremonia de comemorare a 100 de ani de la Primul Război Mondial, informează Administrația Prezidențială

Programul deplasării arată că la ora 12.00 (ora României), șeful statului va fi prezent la Liege (Regatul Belgiei), la momentul Memorialului interaliat al eroilor din Primul Război Mondial de la Cointe, iar la ora 12.40 (ora României) va participa la Ceremonia depunerii coroanelor de flori de către Majestatea Sa Regele Philippe I al Belgienilor, evenimentul urmând să fie transmis în direct și de societatea publică de televiziune francofonă din Regatul Belgiei, RTBF.

Președintele Traian Băsescu va participa și la dejunul oferit de Majestatea Sa Regele Philippe I al Belgienilor și de Regina Mathilda, la Palatul Episcopal.

AGERPRES

 

Read more...

Szobi Csech inmormantat cu onoruri militare

Cascadorul Szobi Csech a fost înmormântat duminică, la București, cu onoruri militare pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

În prezența familiei, a colegilor săi cascadori, a studenților săi și a câtorva actori, Szobi Csech a fost înmormântat în aplauzele a câtorva sute de bucureșteni care au venit la Cimitirul Bellu.

Printre personalităţile care au ţinut să-şi ia rămas bun de la cascador, s-au numărat Cabral, Andreea Ibacka, medicul Monica Pop, Cristina Ţopescu sau Andreea Deatcu. Florin Piersic a lipsit de la ceremonie întrucât se află în străinătate.
Szobi Cseh, unul dintre cei mai mari cascadori ai României, a murit vineri la vârsta de 71 de ani. Acesta era internat la Institutul Clinic Fundeni. 
Prima apariție pe ecran a cascadorului Szobi Cseh a fost în anul 1970, în filmul "Mihai Viteazul — Unirea", în regia lui Sergiu Nicolaescu. Ca actor, a debutat alături de nume celebre ale cinematografiei românești: Violeta Andrei, Marga Barbu, Mircea Basta, Toma Caragiu ș.a., în filmul "August în flăcări" (1973), în regia lui Dan Pița și Alexandru Tatos. Începând din 1965, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 120 de filme artistice de lungmetraj sau TV, din care 25 sunt producții străine sau coproducții. Din 1974 a colaborat la realizarea a 38 de filme artistice străine ca regizor sau cascador. A realizat peste 70 de spectacole cu specific de cascadorie-divertisment în țară și străinătate. 
La 5 mai 2010, ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Hunor Kelemen, l-a decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prin decretul semnat de președintele Traian Băsescu în noiembrie 2009. 
Președintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szobi Cseh) cu Ordinul Național "Steaua României", informează Administrația Prezidențială. 
Potrivit sursei citate, în semn de înaltă apreciere pentru talentul și profesionalismul dovedite de-a lungul carierei sale din cinematografie, teatru și televiziune, pentru dăruirea și abnegația cu care a luptat pentru combaterea unor fenomene sociale negative prin metode noi bazate pe arta spectacolului și pe sport, președintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Național "Steaua României" — în grad de Cavaler maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szobi Cseh). 
AGERPRES

Read more...

O minune in desert

Un lac a apărut în ultimele zile într-un deșert, iar oamenii locului sunt convinși că apariția apei reprezintă un dar de la divinitate. Autorităţile locale avertizează însă că miracolul ar putea reprezenta un blestem.

Locuitorii oraşului Gafsa din Tunisia au dat năvală să se răcorească în apa lacului a cărui adâncime atinge aproape 20 de metri în unele zone.
Lacul a apărut peste noapte, la 25 de kilometri depărtare de oraşul Gafsa, în condițiile în care în ultimele săptămâni temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius. Miracolul din deşert, cum s-au grăbit oamenii să-l numească, s-ar putea dovedi însă periculos pentru sănătatea celor care continuă să facă plajă şi baie în zonă.

S-a estimat că peste 600 de persoane au făcut baie în lac până acum, iar popularitatea locului este din ce în ce mai mare. Drept dovadă, lacul Gafsa are deja propria pagină de Facebook, scrie adevarul.ro.

Read more...

Gigi Becali isi scrie memoriile

Închis în Penitenciarul Poarta Albă, Gigi Becali pare că s-a retras în credință și cultură. Ultimul plan al finanțatorului Stelei este să-şi scrie autobiografia.

Gigi Becali vrea cu orice preţ să-şi reducă din pedeapsa de trei ani şi jumătate, din care a executat deja mai bine de un an.

Potrivit Libertatea, patronul Stelei a decis să-şi povestească viaţa într-o carte. Nu va scrie de unul singur, ci va fi ajutat să-şi redacteze lucrarea de către un coleg de celulă, profesor de meserie.

Având în vedere notorietatea lui Gigi Becali, sunt şanse foarte mari ca autobiografia sa să ajungă un best-seller, scrie gsp.ro.

Read more...

Cutremur in CHINA

Puternicul seism produs duminică într-o regiune montană din sud-vestul Chinei s-a soldat cu 'cel puțin 26 de morți și zeci de răniți', informează Xinhua și AFP, citând autoritățile locale.

Un prim bilanț al autorităților indică moartea a 26 de locuitori și rănirea altor 79 în districtul Qiaojia din municipalitatea Zhaotong, cea mai afectată de seism. Alte două persoane sunt date dispărute.

Cutremurul înregistrat la ora locală 16.30 (08.30 GMT) în Zhaotong, provincia Yunnan a avut magnitudinea 6,5 conform serviciilor chineze de seismologie (6,1 potrivit serviciilor americane de seismologie USGS) și s-a produs la o adâncime de circa 12 km.

AGERPRES

 

Read more...

Scandal: Telefonul lui John Kerry a fost ascultat!

Israelul a ascultat conversaţiile telefonice ale secretarului de Stat american John Kerry în timpul negocierilor cu palestinienii din 2013.

În cursul negocierilor care au eşuat în cele din urmă în aprilie 2014, şeful diplomaţiei americane a vorbit cu numeroşi oficiali din Orientul Mijlociu folosind nu numai liniile securizate, ci şi telefoane prin satelit normale, uşor de ascultat, potrivit surselor revistei germane.

Iar aceste conversaţii au fost interceptate de serviciile secrete israeliene şi ale altor două ţări, cel puţin, iar Israelul “a folosit informaţiile obţinute în acest fel în timpul negocierilor”, continuă săptămânalul.

Nici Departamentul de Stat american, nici Guvernul israelian nu au vrut să reacţioneze la această informaţie.

Kerry, care considera drept o prioritate a mandatului său procesul de pace din Orientul Mijlociu, a reuşit să îi aducă la masa negocierilor pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas în iulie 2013.

Dar în aprilie 2014, Israelul a anunţat brusc construirea a 700 de locuinţe şi a refuzat să elibereze aşa cum se prevăzuse o ultimă serie de prizonieri palestinieni. Abbas a reacţionat atunci cerând ca Palestina să devină membru în unele convenţii ONU, iar negocierile s-au blocat.

Kerry a încercat în zadar să instaureze un armistiţiu pentru a pune capăt actualei intervenţii militare israeliene în Gaza.

mediafax.ro

Read more...

Inca o scoala ONU bombardata de israelieni

Cel puţin 10 palestinieni au murit duminică într-un raid asupra unei şcoli a ONU care găzduieşte refugiaţi la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.
"Potrivit primelor informaţii, sunt numeroşi morţi şi răniţi în şcoala UNWRA de la Rafah după un bombardament", a indicat la rândul său purtătorul de cuvânt al Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, Chris Gunness.
Acesta nu a imputat responsabilitatea tirurilor vreuneia dintre părţile în conflict, Israel şi Hamas.
Cu doar câteva zile în urmă, circa 30 de palestinieni au fost ucişi în raiduri asupra unor şcoli ale ONU, la Beit Hanoun, la 24 iulie, şi la Jabaliya, la 31 iulie, provocând vii emoţii pe plan internaţional şi condamnări din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

 agerpres

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686