Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Saturday, 23 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

"Camioanele umanitare" s-au intors in Rusia

Toate camioanele convoiului rus trimis în Ucraina au revenit sâmbătă pe teritoriul Rusiei, anunța Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Camioane ale convoiului "umanitar" rus trimis în Ucraina au început să revină în Rusia, sâmbătă dimineața, pe fondul criticilor occidentale, afirmă surse citate de Reuters.

Revenirea camioanelor în Rusia va contribui, într-o anumită măsură, la diminuarea tensiunilor, în contextul vizitei pe care Angela Merkel, cancelarul Germaniei, o va efectua sâmbătă la Kiev. Un corespondent al Reuters prezent la punctul vamal Donetk-Izvarino, pe unde convoiul a intrat vineri în Ucraina, a observat sâmbătă că zece camioane au revenit în Rusia, iar numeroase altele puteau fi văzute la distanță, îndreptându-se spre frontieră.

Rusia a decis ieri să trimită convoiul umanitar în Ucraina, fără a primi undă verde de la Kiev. Acțiunea a fost catalogată drept o "invazie" de guvernul ucrainean, care a acuzat Moscova că vrea să găsească motiv pentru o intervenție armată.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de Reuters, a declarat că aceste camioane folosite în transportul ajutorului umanitar rus, care au pătruns vineri pe teritoriul Ucrainei fără permisiune oficială din partea Kievului, au încărcat echipament de producție de la uzinele militare din Ucraina.

Oficialul, Andrii Lisenko, a declarat ziariștilor că echipamentul a fost luat de la uzina Topaz care produce Kolciuga, un sistem de radar, și de la o fabrică din Lugansk. 

Între timp, Ria Novosti a transmis că MAE rus a anunțat că întregul convoi umanitar rus a părăsit Ucraina și se află în prezent pe teritoriul Rusiei. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686