Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Saturday, 02 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Presa americana despre Simona Halep

  • Published in Sport

Simona Halep este considerată una dintre principalele favorite la câștigarea turneului de Grand Slam de la US Open, iar jurnaliștii americani au descoperit un mare avantaj al româncei.
Cea mai importantă revista de profil din America,Sports Illustrated, a făcut-o prefata a turneului de la US Open, incluzând-o pe Simona Halep printre pretendentele la titlu.
Jurnaliștii americani susțin că Halep are un mare avantaj întrucât a scăpat de presiunea apărării punctelor pentru clasamentul WTA, deoarece a avut un parcurs excelent în prima jumatate a sezonului.
"Poate fi considerată "calul din intuneric" la US Open, dar chiar poate avea acest statut o jucătoare de pe locul doi în lume? Succesul din primele șase luni a luat presiunea de pe umerii ei în încercarea de a-și apăra punctele câștigate la cele trei turnee pe care le-a câștigat anul trecut după luna iulie", a scris publicația americană.
Clasamentul WTA publicat la începutul acestei săptămâni arată o diferență de 2.725 de puncte în favoarea Serenei Williams, însă Simona Halep are un motiv de bucurie.
Următoarele două luni pot schimba radical ierarhiile în tenisul mondial, iar după US Open românca poate ajunge numărul unu în lume.
În acest interval, Serena Williams trebuie să-și apere 3.800 de puncte, în timp ce Simona Halep are de apărat doar 1.255 de puncte.

 
 
Read more...

70 de ani de la genocidul nazist impotriva romilor- John Kerry considera ca rasismul persista in Europa

Peste o mie de persoane, mai ales tineri romi sosiți din 25 de state europene, au adus sâmbătă în Polonia un omagiu romilor victime ale genocidului comis cu 70 de ani în urmă de naziști în lagărul Auschwitz-Birkenau, relatează AFP.

Anterior, secretarul american de Stat, John Kerry, a emis un comunicat în care afirmă că 'astăzi plângem și ne amintim de sutele de mii de bărbați, femei și copii romi care au fost asasinați cu sălbăticie și fără sens de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial'. De asemenea, șeful diplomației americane a menționat că 'rasismul împotriva romilor persistă încă în ziua de azi', fără să specifice vreo țară anume.

În noaptea de 2 spre 3 august 1944, trei mii de romi, dintre care numeroși copii, au fost aduși în camerele de gazare ale lagărului Auschwitz-Birkenau, instalat de Germania nazistă în sudul Poloniei. În acest lagăr au fost exterminați un milion de evrei, 80.000 de polonezi și 21.000 de romi. Potrivit istoricilor, regimul nazist a asasinat în total între 220.000 și 500.000 de romi.

Conform estimărilor Uniunii Europene, în statele blocului comunitar trăiesc în prezent între 10 și 12 milioane de romi, care formează astfel cea mai numeroasă comunitate etnică din Europa.

AGERPRE

 

Read more...

EBOLA a ajuns in SUA

EBOLA a trecut oceanul și a ajuns în SUA. Deocamdată în mod controlat însă, deoarece autorităţile de la Washington au decis să repatrieze doi americani infectaţi cu virusul  pe care l-au contactat în Africa.

Aceștia vor fi aduşi în următoarele zile cu un avion special şi transportaţi la Atlanta, la Centrul de prevenire a bolilor, unde vor fi trataţi într-o încăpere perfect izolată. Între timp, Organizaţia mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia se extinde rapid în vestul Africii, dar încă poate fi oprită.

Numărul victimelor a trecut de 730 în câteva luni, în ţările din Vestul Africii, unde autorităţile fac eforturi disperate să oprească răspândirea virusului. Guineea, Sierra Leone şi Liberia mobilizează poliţia şi armata pentru a impune un cordon sanitar în jurul epicentrului epidemiei, adică într-o zonă situată la frontiera lor comună.
Lewis Brown, ministrul Informaţiei, Liberia: "Am ajuns într-un moment de criză. Nu mai e doar o problema a Liberiei. Se confruntă cu această epidemie şi Siera Leone şi Guineea. Evident, a devenit o problemă internaţională".

Preşedintele Barack Obama a anunţat controale medicale pentru toti participanţii la summitul Statele Unite-Africa de săptămâna viitoare.

„În Africa de Vest, virsul se răspândeşte mai rapid decât eforturile de până acum pentru controlarea epidemiei" - a avertizat directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Din martie, au fost infectaţi peste 1.300 de oameni.

Potrivit experţilor, Ebola este extrem de contagioasă şi foarte periculoasă. În mod normal, boala are o rată de mortalitate de 90%.

România are specialiști care lucrează în industria petrolieră din zona Africii, cei mai mulții fiind în Nigeria, țară care se confruntă în acest moment cu virusul mortal. Deocamdată nu a fost înregistrat niciun român cu virusul mortal, dar autoritățile monitorizează atent acest virus și aria lui de răspândire.

 

Read more...

John Kerry comemorează genocidul romilor

Secretarul de Stat american John Kerry a comemorat vineri genocidul romilor în timpul naziştilor, afirmând că rasismul faţă de această minoritate subzistă şi salutând activitatea de comemorare realizată de Germania contemporană.

“Plângem şi ne amintim astăzi de sutele de mii de bărbaţi, femei şi copii romi care au fost asasinaţi sălbatic şi iraţional de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a scris John Kerry într-un comunicat, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la masacrul mai multor mii de romi în noaptea de 2 spre 3 august 1944 în lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau.

Potrivit şefului diplomaţiei americane, 2.879 de romi au fost ucişi în acea noapte în camerele de gazare şi 19.000 au murit în total în lagărul Auschwitz-Birkenau, din Polonia.

Potrivit istoricilor, între 220.000 şi 500.000 de romi au fost asasinaţi de regimul nazist, o tragedie pe care comunităţile de romi o numesc Samudaripen sau Pharrajimos, în principal la Auschwitz, unde o treime dintre deţinuţi erau romi.

Kerry a făcut apel la învăţarea lecţiilor istoriei.

“Rasismul împotriva romilor încă persistă”, a afirmat el, fără să arate cu degetul vreo ţară anume.

“Trebuie să condamnăm toate prejudiciile, acolo unde sunt, deoarece noi ştim bine că de prea multe ori cuvintele de ură sunt urmate de acte de ură”, a criticat secretarul american, un bun cunoscător al Europei şi al istoriei acesteia.

Din acest punct de vedere, el a “salutat eforturile Germaniei de a comemora victimele rome ale naziştilor”.

Uniunea Europeană apreciază că în prezent sunt 10-12 milioane de romi pe teritoriul său, ceea ce înseamnă cea mai mare minoritate etnică din Europa, victimă a discriminării în numeroase ţări, a unei sărăcii extreme şi accesului inegal la îngrijiri şi educaţie.

mediafax

Read more...

Ucraina: Lugansk in pragul unei catastrofe umanitare

Orașul Lugansk, bastion separatist în estul Ucrainei, devastat de lupte, se află în pragul unei catastrofe umanitare, fiind privat de apă, de electricitate și de aprovizionarea cu produse alimentare, a avertizat primăria sâmbătă, potrivit AFP.

Această capitală regională, aproape de frontiera cu Rusia, a cărei populație depășea 500.000 de locuitori înainte de insurecție, este afectată în ultimele săptămâni de confruntări cvasipermanente între forțele ucrainene și rebelii proruși.

"Ceea ce se petrece în prezent la Lugansk este un adevărat război în care și-au pierdut viața peste 100 de locuitori pașnici", și-a exprimat preocuparea primăria într-un comunicat. "După mai multe luni de lupte, din cauza blocajelor și a tirurilor neîncetate, orașul se află în pragul unei catastrofe umanitare", adaugă instituția.

Potrivit primăriei, electricitatea, apa curentă, liniile telefonice și internetul sunt întrerupte. Rezervele de carburanți sunt epuizate, inclusiv pentru serviciile de intervenție. În ceea ce privește produsele alimentare, cea mai mare parte din magazine sunt închise și livrările de alimente și de apă potabilă sunt întrerupte. Singurele care funcționează sunt brutăriile și măcelăriile. Salariile și pensiile nu au mai fost vărsate de o lună și bancomatele sunt goale.

Lugansk, situat în bazinul industrial și minier Donbas, este unul din fiefurile rebeliunii proruse, care a și proclamat acolo o Republică populară, ca și în orașul Donețk, situat la 150 de km. Lupte violente au avut loc aici de la începerea ofensivei forțelor guvernamentale în urmă cu trei luni, în special pentru controlul asupra aeroportului.

În fiecare zi, autoritățile informează despre starea victimelor civile.

AGERPRES

 

Read more...

Drama traita de Cristi Chivu

  • Published in Sport

Retras din activitate la finalul lunii martie, Cristi Chivu trăiește o adevărată dramă, despre care a acceptat să vorbească în premieră.
Chiar dacă s-a retras din fotbal, Chivu nu a scăpat de problemele medicale. Fostul căpitan al naționalei a dezvăluit că abia la începutul lunii iulie a început să meargă din nou.
"Am început să merg din nou acum o lună. Acum îmi petrec timpul alături de familie. M-am operat ca să pot să merg din nou. Vreau doar să-mi trăiesc viața și să mă joc cu copiii mei", a declarat Chivu pentru Inter Channel, vizibil emoționat.
În urmă cu o săptămână, fostul portar al lui Inter, Francesco Toldo, l-a invitat pe Chivu să joace în meciuri de caritate, însă acesta se teme că durerile insuportabile nu-i vor permite să facă acest lucru.
"I-am zis lui Toldo să mă lase puțin timp să văd dacă mai pot să încalț ghetele de fotbal. Abia apoi voi vedea dacă voi putea juca", a completat Chivu.
Fostul mare fotbalist s-a retras din activitate în martie 2014, din cauza unor probleme la un deget de la piciorul drept.
Chivu s-a operat prima dată la acest picior în august 2012, a mai suferit patru intervenții chirurgicale, însă nu și-a mai putut reveni.
Din cauza complicațiilor, medicii americani l-au avertizat pe Chivu că există pericolul să nu mai poată să meargă vreodată.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686