Items filtered by date: Tuesday, 08 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

CM: Germania spulbera Brazilia

  • Published in Sport

Germania s-a calificat, marți seară, în Finala Campionatului Mondial de Fotbal 2014, după ce a spulberat Brazilia cu scorul de 7-1.

Brazilia a suferit cea mai drastică umilinţă din istoria echipei naţionale.

Partida de la Belo Horizonte a fost un coșmar pentru sud-emaricani. Germania a înscris în poarta lui Julio Cesar de nu mai puțin de 4 goluri în nici 7 minute, între minutele 23 și 29.  Nemţii au marcat de cinci ori în primele 30 de minute şi au condus cu 5-0 la pauză, prin golurile lui Muller, Klose, Kroos (2) şi Khedira. La reluare a înscris şi Schurle, pentru 6-0, iar apoi tot el a făcut 7-0. Oscar a redus din handicap cu un minut înainte de final.   E cea mai urâtă înfrângere din istoria naţionalei "cariocas", care a mai pierdut la scor ruşinos doar în 1920, 0-6 cu Uruguay.

Read more...

Elveția interzice importul de carne de porc din Romania

Începând de miercuri Elveţia va interzice importul de porci vii şi orice fel de carne de porc provenind din mai multe ţări europene unde au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană.

Importurile din Bulgaria şi România sunt vizate, precum şi cele din anumite regiuni din Croaţia şi Letonia, au precizat marţi autorităţile sanitare elveţiene.

Interdicţia se referă la porci şi mistreţi, precum şi la carnea care provine de la aceste animale.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa subsahariană, şi-a făcut apariţia în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

După descoperirea luna trecută a unor mistreţi morţi, dintre care mulţi atinşi de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a mistreţilor.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând numai mistreţi, în zonele limitrofe Belarusului.

sursa: agerpres

Read more...

Razboiul a inceput! Hamas ataca Israelul

Trei explozii violente au zguduit marţi seară oraşul Ierusalim, la scurt timp după ce sirenele au început să sune în oraş,  în jurul orelor 19.00 GMT. Imediat, cel puţin patru fulgere luminoase au brăzdat cerul în partea de sud-vest a Ierusalimului în momentul în care s-au resimţit exploziile, relatează presa israeliană.

Mişcarea islamistă Hamas a revendicat marţi seară tirul cu rachete asupra oraşelor israeliene Ierusalim, Tel Aviv şi Haifa.

Israelul a autorizat mobilizarea a 40.000 de rezerviști în perspectiva unei posibile ofensive terestre, potrivit AFP . Decizia a fost luata de Cabinetul de Securitate condus de către Benjamin Netanyahu la câteva ore după lansarea operațiunilor aeriene. Ultima acțiune de acest gen a avut loc în noiembrie 2012, atunci fiind chemați sub arme doar 30.000 de militari în rezervă.

Un număr de 12 palestinieni au fost uciși și peste 70 răniți marți, în urma unor raiduri israeliene în Fâșia Gaza, potrivit serviciilor de urgență locale, relatează AFP. Anterior, serviciile de urgență locale au anuntat că nouă palestinieni au fost uciși în raidurile din Fășia Gaza. În sudul teritoriului, șapte palestinieni au fost răniți și alți 25 răniți într-un raid israelian care a avut loc marți după-amiaza.

Armata isralienă a bombardat în ultimele ore peste 50 de obiective din Fâșia Gaza în cadrul unei ofensive îndreptată împotriva militanților Hamas care controlează această regiune. Potrivit BBC, 15 palestinieni, printre care două femei și un copil, au fost raniți în atacuri. Scopul ofensivei israeliene este acela de a pune capăt tirurilor cu rachete din Gaza, iar guvernul de la Ierusalim spune că nu se va opri aici. “Probabil că operațiunea va dura câteva zile”, a spus Ministrul israelian al Apărarii, citat de CNN. “Nu vom tolera lansarea de rachete și suntem pregătiți să extindem operațiunea pentru ca Hamas să plătească un preț greu pentru acțiunile sale”.

Read more...

Pamplona: patru oameni raniti in prima cursa cu tauri

Cel puţin patru oameni au fost răniţi la Pamplona, în prima cursă cu tauri. Festivalul San Fermin, unul dintre cele mai cunoscute din lume, a început ieri cu o fiesta uriaşă pe străzile din oraş.

Startul cursei a fost dat la 8 dimineaţa şi doar primele treizeci de secunde s-au desfăşurat fără incidente.

Un participant a ajuns la spital după ce a fost lovit de un taur, iar alte trei persoane au fost călcate în picioare în îmbulzeala din timpul cursei.

Ca în fiecare an, piaţa centrală şi străzile din Pamplona s-au umplut de oameni pregătiţi de fiesta.

Cei mai mulţi dintre cei care au ajuns în Pamplona spun că s-au pregătit fizic şi psihic pentru tradiţionalele curse cu tauri. Cei care nu au curajul să înfrunte animalele, se bucură de mese copioase şi muzică tradiţională.

San Fermin nu înseamnă doar petrecere. În ultimul secol, 15 participanţi au plătit cu viaţa această distracţie extremă.

Read more...

Cei patru militari NATO uciși in Afganistan erau cehi

Un reprezentant al Statului Major al armatei cehe, citat de ITAR-TASS, a anunțat că cei patru militari ai NATO uciși marți în estul Afganistanului făceau parte din contingentul ceh.

Potrivit oficialului de la Praga, încă un militar ceh a fost grav rănit în atacul din Afganistan.

Cu cei patru militari uciși marți, armata cehă a pierdut nouă din membrii contingentului său desfășurat în Afganistan.

Anterior, autoritățile afgane și Alianța Nord-Atlantică au anunțat că 16 persoane, între care patru militari ai NATO, au fost ucise marți într-un atac sinucigaș în estul Afganistanului și îndreptat împotriva Forței internaționale. Atacul a fost revendicat de mișcarea talibană într-un mesaj postat pe Twitter.

 

Read more...

PDL cere explicatii privind blocarea programelor POSDRU si POSCCE

Vicepreședintele PDL, deputatul Alexandru Nazare, i-a solicitat public ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să explice care sunt cauzele pentru care în cadrul a două dintre programele operaționale aflate în directa sa subordonare, respectiv POSDRU și POSCCE, nu s-a solicitat nicio rambursare de la Comisia Europeana anul acesta.
"Situația absorbției fondurilor europene, după primele șase luni din 2014, arată că ne îndreptam spre un bilanț dezastruos anul acesta. Deși avem nevoie ca, până la sfârșitul anului, să cheltuim aproape trei miliarde de euro din fonduri europene pentru a evita pierderea lor, la jumătatea anului abia avem 500 de milioane de euro solicitați Comisiei Europene. Este evident că și la un ritm crescut pentru ultimele șase luni tot vom avea, la sfârșitul anului, o notă de plată de cel puțin câteva sute de milioane de euro. Ministrul Teodorovici ne va anunța probabil, din nou, cu aceeași seninătate, că de vină este greaua moștenire, o scuză ridicolă atât timp cât ne uitam pe cifre și vedem ca absorbția cu care se împăunează începe să stagneze odată cu finalizarea proiectelor începute de guvernarea PDL", a declarat Nazare.

Alexandru Nazare, președinte al PDL Braila, a mai spus că situația cea mai gravă este pe programele preluate anul acesta în directă coordonare de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, respectiv POSDRU și POSCCE.

"Am semnalat când s-a făcut acea trecere a autorităților de management în subordinea Ministerului Fondurilor Europene că o astfel de măsură nu trebuie luată pripit, pentru a nu bloca proiectele aflate în implementare. Din păcate, însă, iată ca după șase luni vedem că cele două programe sunt efectiv blocate, netransmițând nicio cerere de rambursare la Bruxelles. Ministrul Teodorovici trebuie să dea explicații cu privire la blocarea de facto a programelor POSDRU și POSCCE. Ce se întâmplă cu aceste programe și cum va fi afectată implementarea proiectelor, mai ales dacă ne uităm pe execuția bugetară și vedem că investițiile cu fonduri europene au scăzut cu 15,5% în primele 5 luni’, a subliniat Nazare.

AGERPRES

Read more...

Rovana Plumb:200 milioane euro pentru "Promovarea incluziunii sociale"

Peste 10.000 de locuri de muncă vor fi create cu preponderență în mediul rural prin intermediul programului 'Promovarea incluziunii sociale', al cărui buget se situează la 200 de milioane de euro din fonduri europene, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

"Acest program se lansează și în context european, dar și adaptat la nevoile României. Prin acest program pot fi înființate 1.000 de întreprinderi sociale și se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități, familiile cu mai mult de doi copii, dar și familiile mono-parentale, femeile în situații de risc, persoanele rome, victimele violenței în familie. Este un program care promovează solidaritatea socială și cred că a venit momentul în care Guvernul a pus accent nu pe cifre, ci pe oameni. Programul se adresează cu preponderență mediului rural, iar aceste întreprinderi sociale vor duce la reducerea decalajelor dintre local și urban", a menționat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, o întreprindere socială va fi finanțată prin acest program doar dacă se creează minimum patru locuri de muncă, iar în cazul a două structuri sociale, numărul de locuri de muncă trebuie să fie de minimum 12. De asemenea, perioada în care locurile de muncă nou-înființate trebuie menținute este de cel puțin șase luni.

Ghidul privind dezvoltarea economiei sociale, lansat marți, este aferent Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/ 2007-2013, Axa Prioritară 6 'Promovarea incluziunii sociale', Domeniul Major de Intervenție 6.1.

Obiectivul general al Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale" este facilitarea accesului pe piața muncii a grupurilor defavorizate, în scopul creării de locuri de muncă.

Ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial în maximum 15 zile de la lansare, ulterior solicitanții având posibilitatea să depună proiecte specifice.

AGERPRES

 

Read more...

Voiculescu ramane pe“terenul de lupta”

Dan Voiculescu s-a prezentat marți la Tribunalul București, unde se judecă contestația la decizia procurorilor DNA de a-i impune controlul judiciar, într-un dosar în care este acuzat de șantaj.

Întrebat dacă mai pleacă în vacanță în străinătate, în eventualitatea în care instanța îi va ridica controlul judiciar, Dan Voiculescu a răspuns: “Nu mai plec. Rămân, pentru că este o ofensivă și vacanța trebuie făcută de regulă când ești liniștit, nu tracasat, pe de o parte. Pe de altă parte, rămân pentru că probabil domnul Băsescu o să mai găsească niște lucruri și rămân aici pe terenul de luptă. Dacă umblă cu astfel de minciuni și astfel de forțări care nu au niciun fel de legătură cu realitatea, poate să găsească oricând. Și acum poate să zică că am în buzunar heroină”, a spus Voiculescu.

“Dan Voiculescu a amenințat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri și administratori a trei companii că, în situația în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanșa o agresivă campanie de discreditare. Sub această amenințare, unul dintre oamenii de afaceri, denunțător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparținând acestuia”, susține DNA.

AGERPRES

Read more...

Mircea Basescu din nou la DNA

Mircea Băsescu a fost adus marți dimineață la DNA pentru a-i fi aduse la cunoștiință rezultatele expertizării probelor, care arată că înregistrările clanului Bercea sunt reale, nu sunt trucate.Fişierele video depuse de fiul lui Bercea Mondial ca probe în susţinerea plângerii sale împotriva lui Mircea Băsescu au fost folosite de anchetatori doar după ce au fost certificate de un specialist tehnic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Părțile implicate în dosarul de trafic de influenta al lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână vor afla marți de la anchetatori care sunt probele din acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au pus sub sechestru o parte din averile lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână. Această măsura nu este una iesita din comun în cadrul anchetelor penale.

 

Read more...

Militari NATO ucisi in atac

Potrivit agenției Reuters, cel puțin șase militari ai NATO au fost uciși marți în Afganistan, într-un atac sinucigaș cu bombă comis în provincia Parwan, la nord-est de Kabul, a anunțat poliția afgană.

Este cel mai grav atac lansat în acest an împotriva forțelor internaționale, notează agenția citată.

Atentatul nu a fost revendicat, iar naționalitatea militarilor NATO uciși nu a fost precizată deocamdată. Forța internațională ISAF nu a făcut până în prezent declarații cu privire la acest atac.

AFP citează, în schimb, un comunicat al ISAF care indică că patru soldați ai NATO au fost uciși marți în estul Afganistanului, într-un atac al "forțelor inamice".

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686