Items filtered by date: Monday, 07 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Fostul presedinte georgian Eduard Sevardnadze a incetat din viata

Fostul preşedinte al Georgiei, Eduard Şevardnadze, fost ministru de externe al Uniunii Sovietice în perioada când la conducerea acesteia se afla Mihail Gorbaciov, s-a stins din viaţă, la vârsta de 86 de ani, în capitala georgiană Tbilisi, informează luni ITAR-TASS.
Asistenta sa personală, Marina Davitaşvili, a declarat pentru Reuters că Şevardnadze a murit după o lungă suferinţă, fără să ofere alte detalii.

Ales preşedinte al Georgiei în 1995, el a demisionat în 2003, în timpul "revoluţiei trandafirilor", lăsând o ţară sărăcită şi aproape de haos.

El a fost unul din părinții intelectuali ai Perestroikăi (restructurarea), politica de reforme despre care Gorbaciov a spus că a fost concepută în timpul unei plimbări pe malul Mării Negre cu amicul său georgian, deși mai târziu relațiile dintre cei doi s-au răcit.

Putin a transmis „profundele sale condoleanţe familiei şi celor apropiaţi, precum şi întregului popor georgian“, a informat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, citat de ITAR-TASS. 

Read more...

OZN gigantic, pictat intr-o biserica veche din Romania

În România exista numeroase mânăstiri sau biserici care adăpostesc icoane și picturi bizare. Cel mai ciudat este faptul că nu de puține ori, fie specialiștii sau chiar oamenii obișnuiți au identificat diverse obiecte spațiale neidentificate, informează Realitatea.net.

Ce cauta OZN-urile în picturile murale este greu de explicat, dar din acest motiv nu putem trece neobservata legătura dintre diverse specii extraterestre și tot ceea ce vrea sa însemne religie, potrivit Efeneride,ro.

De cele mai multe ori, specialiștii români nu se dau în vânt după elucidarea acestor mistere, motiv pentru care, de fiecare dată, trebuie să apară câte o organizație din străinătate sau câte un specialist pentru a ne deschide ochii cu privire la misterele care ne înconjoară.

Așa s-a întâmplat și la Biserica Mânăstirii din Sighișoara, unde o echipă de specialiști, din cadrul Organizației de Cercetare a Fenomenelor Extraterestre și a OZN-urilor din Israel (EURA), a descoperit o pictură murală pe care este înfățișat un OZN gigant.

Gilli Schechter și Hannan Sabat, ufologi israelieni, au primit mai multe fotografii de la un turist care a vizitat biserica respectivă. Se poate observa un OZN imens care plutește în derivă, scoțând fum, deasupra unei clădiri. Mai jos de acest scenariu este înscris mesajul în limba germană, spune: "Israel, pune-ți speranța în Dumnezeu".

Presa din străinătate a relatat cu lux de amănunte aceasta poveste și susține că în orașul în care s-a născut Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Dracula, există o biserică în care un pictor anonim a înfățișat un OZN care pare să se prăbușească pe Terra.

Specialiștii EURA susțin că vechimea picturii este greu de stabilit, având în vedere că mânăstirea a fost clădită în secolul al XIV-lea, după care a fost distrusă și reconstruită în secolul al XVII-lea. Totuși, cercetătorii estimează că fresca ar fi fost realizată după 1523, data la care Biblia a fost tradusă și în limba germană.

 

Read more...

Atanasiu a dat lovitura

PNL și-a ales luni, în Biroul Permanent Național, lista vicepreședinților care se vor ocupa de filialele partidului.

Surse din partid au declarat pentru stiripesurse.ro ca sunt peste 10 vicepreședinți regionali. Fiecare se va ocupa de câte 3-4 filiale județene.

Una dintre lovituri a dat-o Teodor Atanasiu. Lider PNL Alba, Atanasiu va coordona Bucureștiul, spun surse din PNL pentru stiripesurse.ro.

Read more...

Rusia:exporturi armament in valoare de 5,6 miliarde de dolari

Rusia a exportat de la începutul acestui an arme și echipamente militare în valoare de 5,6 miliarde de dolari, a anunțat luni președintele rus Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti.

“În primele șase luni ale acestui an, volumul livrărilor de arme ruse în străinătate se ridică la 5,6 miliarde de dolari, ceea ce constituie o cifră foarte impresionantă și solidă”, a declarat liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni a Comisiei însărcinate cu cooperarea tehnico-militară dintre Rusia și alte state.

În același timp, președintele Putin a anunțat că portofoliul comenzilor pentru exportul de armament atinge cifra de aproape 50 de miliarde de dolari.

În anul 2013, exporturile de arme și echipamente militare ruse s-au cifrat la 15,7 miliarde de dolari. La începutul anului 2014, Agenția rusă pentru exportul de armament Rosoboronexport declara că speră să-și mențină exporturile la valoarea de 13 miliarde de dolari anual în următorii trei ani.

Agerpres

Read more...

Sefa misiunii ONU de distrugere a arsenalului chimic din Siria multumeste Romaniei

Sigrid Kaag, şefa misiunii comune a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice pentru distrugerea arsenalului chimic din Siria, mulţumeşte României pentru protecţia acordată echipei sale de către militari ai Serviciului de Protecţie şi Pază trimişi de la Bucureşti în ţară arabă.
Diplomatul olandez Sigrid Kaag a acordat un interviu HotNews, în care a descris pericolele prin care a trecut ea împreună cu echipa să ONU-OIAC în Siria. Ea a detaliat şi drumul pe care arsenalul chimic declarat de Guvernul sirian îl parcurge pentru a fi distrus sau neutralizat, în baze din Europa şi SUA. “Vreau să-mi exprim recunoştinţă faţă de Guvernul României, care a furnizat echipa de protecţie. O serie de astfel de echipe susţin operaţiunile Organizaţiei Naţiunilor Unite la nivel mondial. Acesta este un domeniu foarte specializat, iar sprijinul de la Guvernul României în această privinţa este extrem de valoros. Să trăieşti şi să munceşti într-o zona de război este ceva foarte complex şi periculos. Echipa misiunii comune a lucrat într-o perioada fără precedent şi în condiţii dificile unice. Lovituri de mortiere au aterizat la circa 150 de metri de baza noastră. Timpul a fost esenţial, presiunile au fost întotdeauna mari şi riscurile de securitate personală au fost numeroase. Un mare ‘mulţumesc’ pentru personalul misiunii comune OIAC-ONU, în special pentru personalul nostru naţional, pentru profesionalismul şi cooperarea lor”, a declarat Kaag, pentru HotNews, la finalul misiunii sale în Siria.

Misiunea comună ONU-OIAC în Siria s-a încheiat la sfârşitul lunii iunie. Arsenalul chimic a fost transferat, prin  Marea Mediterană, în SUA şi Marea Britanie, unde va fi neutralizat prin hidroliză, un proces care este aşteptat să dureze între 45 zi 90 de zile”, a precizat şefa misiunii ONU-OIAC, pentru HotNews.ro.

Read more...

Noul purtator de cuvânt al PNL

Biroul Permanent Național al PNL a votat luni persoana care va ocupa funcția de purtător de cuvânt al partidului, după demisia Cristinei Pocora.

Deputatul PNL Alina Gorghiu, avocat de profesie, va fi noul comunicator al partidului.

Din 2002 a lucrat ca avocat, în 2007-2008 a fost consilier al Președintelui AVAS și din mai 2008 este Mediator Autorizat. Este la al doilea mandat de deputat PNL, în București.

Read more...

MApN: Curs de instruire a jurnalistilor ce se deplaseaza în teatrele de razboi

Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict, ediția 2014, se desfășoară în perioada 7-12 iulie în garnizoana Tîrgu-Mureș și este organizat de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Brigăzii 6 Operații Speciale “Mihai Viteazul” și al Bazei 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”.

“La deschiderea oficială a perioadei de instruire au participat colonelul Constantin Moraru, șeful Direcției informare și relații publice, și colonelul Mircea-Dan Șuta, comandantul brigăzii din Tîrgu-Mureș. Cei 17 reprezentanți ai mass-media care participă la curs vor dobândi, în cadrul modulului de instruire teoretică, cunoștințe pe teme privitoare la procedurile de acreditare și de lucru ale jurnaliștilor pe timpul operațiilor militare, riscurile și regulile de siguranță și protecție în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operațională și o prezentare a modului de acordare a primului ajutor”, informează un comunicat al MApN.

Jurnaliștii vor participa la diverse antrenamente — dezvoltarea abilităților fizice specifice, instrucție alpină, tehnici de acordare a primului ajutor, tehnici de supraviețuire, cunoașterea hărților, a busolei, a GPS-ului și lucrul practic cu acestea.

De asemenea, li se vor prezenta ședințe de trageri demonstrative cu armamentul specific forțelor pentru operații speciale și exerciții demonstrative de parașutare.

“Totodată, cursanților le vor fi prezentate tehnica de luptă și echipamentul din dotarea militarilor brigăzii, modul de acțiune în cazul atacului cu dispozitive explozive improvizate, folosirea mijloacelor de protecție CBRN, trecerea prin porțiuni de teren incendiate, precum și modul de comportare pe timpul executării unei misiuni specifice zonelor de conflict”, se mai arată în comunicat.

Agerpres

Read more...

PSD: Tariceanu posibila varianta de premier

Calin Popescu Tăriceanu este una dintre variantele pentru funcția de premier după alegerile prezidențiale, a declarat  senatorul Ioan Chelaru.

Vicepreședintele social-democrat al Senatului a precizat că, în funcție de negocieri și de susținerea pe care Victor Ponta o va primi pentru cel de-al doilea tur al prezidențialelor, postul de premier nu trebuie să aparțină neapărat alianței PSD-UNPR-PC: "Vom vedea ce rezultate sunt după primul tur al alegerilor prezidențiale și nu exclud ideea, ca în raport de negocieri și de sprijinul care va fi acordat lui Victor Ponta, sa fie pus în discuție ca funcția de prim-ministru sa nu aparțină în mod necesar PSD, ci sa o acordam unei alte formațiuni politice, nu neapărat UNPR și PC. Nu avem rezerve ca UNPR si PC sprijina în totalitate candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale. Eu ma refer la alte forte politice care sper ca ne vor sustine si cu care vom ajunge la un acord si care vor aduce cele 7-8 procente, sau de câte va fi nevoie, pentru cel de-al doilea tur de scrutin".

Întrebat de Agerpres dacă este luat în calcul și numele fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, vicepreședintele Senatului a declarat: "Este și Călin Popescu Tăriceanu una dintre variante, este unul dintre oamenii serioși, cu experiență. A condus un guvern cu rezultate foarte bune și văd că-și construiește serios și solid un partid politic. Sper sa fie un partid liberal și cu idei dar și cu practică liberală".

Read more...

Eliberarea lui Nastase, judecata in septembrie

Având un aviz pozitiv de eliberare condiționată din închisoare, cererea fostului premier, Adrian Năstase, se va judeca abia în septembrie, mai precis pe data de 9. 

Adrian Năstase a depus o cerere de eliberare condiționată la comisia Penitenciarul Jilava, unde se află încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare. Avocatul său, Ion Cazacu, a declarat că nu ştie dacă Năstase îndeplineşte condiţiile pentru această eliberare condiţionată, şi anume de a fi îndeplinit deja o treime din pedeapsă.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Mediafax, că Adrian Năstase a intrat automat în atenția comisiei de la Penitenciarul Jilava, întrucât întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate.

Comisia de liberări condiționate de la Penitenciarul Jilava, unde este încarcerat Adrian Năstase, a verificat dacă fostul premier a executat o treime din pedeapsă şi a stabilit că este propozabil pentru eliberare.

Read more...

Voiculescu, acuzatii grave in fata instantei

Omul de afaceri Dan Voiculescu a declarat luni în fața instanței că nu există probe împotriva sa și că au existat nenumărate nereguli în instrumentarea dosarului ICA, inclusiv faptul că au dispărut peste 40 de volume din materialul de urmărire penală și că procurorul ar fi intimidat martorii.

Iată cele mai importante idei susținute de Dan Voiculescu în fața judecătorilor:

- nu a fost audiat niciodată în timpul anchetei

- nu există niciun fel de probe împotriva lui

- procurorul a intimidat martorii

- s-a creat un prejudiciu fals de 60 de milioane de euro

- au dispărut 40 de volume din materialul de urmărire penală

- toate acțiunile au fost dobândite în mod transparent.


Anterior, CAB a respins toate cererile avocaților care au solicitat amânarea procesului până la rezolvarea contestației privind sechestrul pe averea lui Voiculescu și a trecut la audierea inculpaților.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686