Items filtered by date: Thursday, 31 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Campanie de informare si publicitate - II

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu CENTRUL EUROPEAN DE INTEGRARE AL ROMILOR a demarat, începând cu luna august 2014, a doua campanie de informare și publicitate dintr-o serie de patru campanii prevăzute în cadrul proiectului”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru”. Activitățile campaniei – INCUBATOR DE AFACERI - se adresează șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în localitățile Șura Mare, Slimnic, Șeica Mare, Brateiu și Buzd din județul Sibiu, Regiunea Centru și se desfășoară până la sfârșitul lunii septembrie.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare”, va fi implementat pe o perioadă de 16 luni și își propune să contribuie la combaterea șomajului și inactivității în rândul șomerilor și al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, din Regiunea Centru.

În cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural, pentru cel puțin 545 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 480 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe vor fi susținuți și asistați timp de 6 luni să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

 

Read more...

Alba: Microcentrala hidroelectrica aductiune apa bruta Petresti

Aproape patru milioane de lei intenționează Consiliul Județean Alba să investească într-o microcentrală hidroelectrică pe râul Sebeș, obiectivul urmând să fie amplasat în interiorul stației de pompare de intervenție de la Petrești, situată lângă Transalpina.

Consilierii județeni din Alba au votat joi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Microcentrală hidroelectrică aducțiune apă brută Petrești".

Stația de tratare Petrești este o amenajare complexă destinată apelor brute, în vederea realizării serviciului de alimentare cu apă potabilă a consumatorilor casnici și industriali din județul Alba. Această stație este alimentată cu apă brută gravitațional din acumularea Obrejii de Căpîlna, punctul de racord fiind conducta de aducțiune a centralei Săsciori, și prin pompaj, din lacul Petrești, în perioadele în care aducțiunea centralei este goală.

Datorită diferenței de nivel între priza din acumularea Obrejii de Căpîlna și stația de tratare Petrești, de 103 metri, există un potențial energetic în prezent neexploatat. Acest potențial este constatat în incinta Stației de pompare de intervenție, stație care are rolul de a furniza necesarul de apă brută pentru stațiile de tratare Petrești și Săsciori, în cazul indisponibilității aducțiunii.

Conform documentației întocmite la solicitarea CJ Alba, respectiv Studiului de fezabilitate, se propune amplasare a două microagregate în sala pompelor din clădirea Stației de pompare de intervenție Petrești, utilizând dotările deja existente — clădirea stației, conducta de aducțiune din lacul Petrești și conducta de aducțiune a CHE Săsciori.

Capacitățile propuse a fi realizate sunt două turbine orizontale, racorduri hidraulice și elemente de secționare la cele două hidroagregate, instalații de automatizare, instalații și echipamente de contorizare. Puterea instalată va fi de 192 kw, iar energia medie anuală produsă va fi de 1.620 MWh/an.

Durata de execuție estimată de proiectant este de un an de zile.

 

Read more...

Performanta istorica: Simona Halep devine numarul 2 mondial, Na Li va rata urmatoarele turnee

  • Published in Sport

Simona Halep va deveni, peste două săptămâni, numărul 2 în clasamentul WTA, stabilind o nouă performanță istorică pentru tenisul românesc.
Remarcabil este faptul că sportiva în vârstă de 22 de ani va urca pe locul secund în topul mondial fără a disputa vreun meci.

Na Li, Nr.2 mondial, a anunțat joi că o accidentare la genunchi o face să rateze turneele de la Montreal, Cincinnati și US Open. "Din păcate, trebuie să mă retrag de la turneele de la Montreal și Cincinnati, precum și de la US Open. Ma lupt cu o accidentare la genunchi încă din luna martie și încă nu am reușit să-mi revin complet. Echipa mea medicală mi-a spus că am nevoie de o pauză pentru ca genunchiul să se vindece", a indicat pe pagina sa de Facebook jucătoarea chineză, care a câștigat în ianuarie Australian Open, al doilea său titlu de Mare Șlem după Roland Garros în 2011.

"Din martie, genunchiul mă supără și nu sunt în stare să joc la cel mai înalt nivel", a adăugat chinezoaica. Ea speră să revină în competiție în a doua jumătate a lui septembrie.

Cum Li Na și Simona sunt despărțite în clasamentul mondial de numai 175 de puncte, iar sportiva asiatică avea de aparat aproape 400 de puncte la Montreal, este clar faptul că Halep va urca pe poziția secundă după acest abandon.

Iată clasamentul WTA la simplu, pe 28 iulie:

1 (1). Serena Williams (SUA) 9.231 puncte 
2 (2). Na Li (China) 6.960 
3 (3). Simona Halep 6.785 
4 (4). Petra Kvitova (Cehia) 6.070 
5 (5). Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.130 
6 (6). Maria Șarapova (Rusia) 4.881 
7 (7). Eugenie Bouchard (Canada) 4.460 
8 (8). Angelique Kerber (Germania) 4.365 
9 (9). Jelena Jankovic (Serbia) 3.900 
10 (10). Victoria Azarenka (Belarus) 3.812 

 

Read more...

Romania participa cu doua echipe la Olimpiada de sah

  • Published in Sport

România participă cu două echipe la Olimpiada de șah, care are loc în perioada 1-14 august, la Tromso (Norvegia), în apropierea cercului polar.

Țara noastră are de apărat, la această competiție, excelentele locuri 5 (fetele) și 8 (băieții), obținute în urmă cu doi ani, la Olimpiada precedentă, care s-a desfășurat la Istanbul.

După cum informează site-ul oficial al Federației Române de Șah, componența formațiilor noastre este următoarea: feminin — Corina-Isabela Peptan, Cristina-Adela Foișor, Irina Bulmaga, Alina L'Ami, Elena-Luminița Cosma (căpitan: Ciprian Nanu); masculin — Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Vlad-Cristian Jianu, Levente Vajda, Vladislav Nevednichy (căpitan: Sergiu Grunberg).

Delegația României este condusă de Vladimir Danilov, secretar general al F.R. Șah.

La Olimpiada din Norvegia vor oficia și arbitrii internaționali Elisabeta Polihroniade și Dinu-Ioan Nicula. Competiția se desfășoară de-a lungul a 11 runde, cu zile libere în 7 și 13 august.

 

Read more...

Majoritatea israelienilor sprijina ofensiva din Fasia Gaza

Marea majoritate a israelienilor sprijină ofensiva țării lor din Fâșia Gaza, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi, relatează DPA.

Un procent de 98,5% dintre israelieni sprijină ofensiva aeriană, iar 91,2% sprijină operațiunea armată terestră, conform sondajului realizat de Universitatea Haifa.

Mai puțin de 8% dintre israelieni consideră că lansarea campaniei ca răspuns la atacurile cu rachete din Gaza a fost o 'greșeală', iar 4% consideră că ofensiva ar trebui imediat oprită fără condiții.

Cei mai mulți israelieni sprijină trei condiții esențiale: încetarea lansării de rachete din Gaza (86%), distrugerea tuturor tunelurilor folosite pentru atacuri în Fâșia Gaza (85%) și dezarmarea Hamas (77%).

51% sprijină continuarea operațiunilor pentru răsturnarea Hamas, în timp ce doar 17% doresc reocuparea Fâșiei Gaza.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-25 iulie în rândul a 1.007 de israelieni și comportă o marjă de eroare de plus/minus 3,2%.

 

Read more...

Cea mai mica proprietate privata din New York are dimensiunea unei felii de pizza

  • Published in Monden

În 1910, aproape 300 de clădiri din New York au fost demolate pentru extinderea orașului și construirea liniilor noi de metrou.
David Hess s-a luptat pe cale juridică cu administrația orașului pentru a salva de la demolare clădirea de 5 etaje care-i aparținea.
A reușit să se opună municipalității ani de zile, dar a fost în cele din urmă forțat să renunțe la proprietatea sa, relatează Bussines Insider.
Din 1914, un triunghi de beton a fost tot ceea ce a rămas din proprietatea Hess.
Ca și când pierderea clădirii cu 5 etaje nu ar fi fost de ajuns, primăria i-a cerut să doneze și mica porțiune de beton, pentru a fi folosită ca parte dintr-un trotuar public.
Hess a refuzat oferta, iar pe data de 27 iulie 1922, el a acoperit triunghiul cu mozaic, afișând următorul text: "Proprietatea Hess Estate, care n-a fost niciodată dedicată pentru scopuri publice."
Deși triunghiul de beton este călcat în permanență în picioare de pietoni, acesta servește ca o amintire perpetuă că Hess nu a fost ușor de convins.
Triunghiul Hess se afla pe un trotuar din fața unui magazin de trabucuri la intersecția dintre Christopher și 7th Avenue, având dimensiunea doar un pic mai mare decât o felie de pizza de dimensiuni generoase.
În cele din urmă, magazinul de trabucuri a cumpărat triunghiul în 1938 pentru suma de 1.000 de dolari. 

Read more...

Peace Corps isi retrage voluntarii din Africa

Organizaţia americană de ajutor Peace Corps a anunţat miercuri că îşi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone şi Guineea, din cauza epidemiei de Ebola, care se propagă în aceste ţări din Africa de vest.

Agenţia americană precizează într-un comunicat că această măsură este "provizorie" şi că va stabili "ulterior când se vor putea întoarce voluntarii" în cele trei ţări, unde lucrează în total aproximativ 340 de membri Peace Corps.

Doi dintre ei au fost în contact cu o persoană care a murit din cauza virusului Ebola, a precizat o purtătoare de cuvânt a Peace Corps, fără a preciza despre ce ţară este vorba. "Aceşti voluntari nu au simptome şi sunt în prezent izolaţi şi sub observaţie".

Peace Corps "urmăreşte atent" propagarea febrei hemoragice mortale în legătură cu centrele americane de control al bolilor infecţioase şi cu Departamentul de Stat.

Diplomaţia americană a confirmat miercuri "moartea unui american în Nigeria, după ce a contactat virusul în Liberia". Decesul acestui bărbat de 40 de ani, care deţine şi cetăţenie liberiană, a fost anunţat săptămâna trecută.

"Cel puţin alţi doi cetăţeni americani au fost contaminaţi", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf. Printre aceştia figurează şi medicul Kent Brantly, care a contactat virusul Ebola în Liberia, unde îngrijea pacienţi afectaţi de această boală.

Epidemia de Ebola din Africa de vest este scăpată de sub control, se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări, a avertizat miercuri directorul de operaţiuni al organizaţiei Medecins sans frontieres (MSF), Bart Janssens.

Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Pe de altă parte, Liberia a decis să-şi închidă toate şcolile pentru a încerca să împiedice o propagare a epidemiei, a anunţat miercuri preşedinta Ellen Sirleaf Johnson.

"Toate pieţele din zonele frontaliere" cu Sierra Leone, Guineea şi Coasta de Fildeş au primit de asemenea "ordin să se închidă până la noi ordine", a adăugat ea.

În plus, tot personalul neesenţial al ministerelor şi administraţiei va trebui să intre "în concediu obligatoriu de 30 de zile", iar vineri, 1 august, va fi zi liberă pentru a dezinfecta clădirile publice.

Mediafax

Read more...

Merkel si Putin ar avea un plan secret pentru rezolvarea crizei din Ucraina

Germania și Rusia ar avea în lucru un plan secret de negociere a unei soluții pașnice pentru a pune capăt tensiunilor internaționale cu privire la Ucraina, scrie în ediția sa de joi ziarul The Independent.

Acest plan de pace, la care și-ar da concursul cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin, vizează stabilizarea granițelor Ucrainei și asigurarea unei creșteri economice puternice a acestei țări, în dificultate financiară, în special printr-un nou acord energetic privind asigurarea aprovizionării ei cu gaze, conform publicației menționate.

Mai controversat este faptul că dacă planul dnei Merkel ar fi acceptat de ruși, comunitatea internațională ar trebui să recunoască independența Crimeii și anexarea ei de către Rusia, un pas pe care unii membrii ai ONU l-ar putea cu greu înghiți.

Surse apropiate acestor negocieri secrete susțin că prima parte a planului de stabilizare prevede ca Rusia să-și retragă sprijinul financiar și militar pentru diferitele grupuri separatiste care operează în estul Ucrainei. Parte a unui eventual acord, regiunii i s-ar putea oferi un anumit grad de descentralizare.

În același timp, președintele ucrainean ar trebui să fie de acord să nu facă demersuri în vederea aderării țării sale la NATO.

În schimb, președintele Putin nu va căuta să blocheze sau să interfereze relațiile comerciale ale Ucrainei cu Uniunea Europeană în virtutea Acordului de asociere și de liber schimb semnat în urmă cu câteva săptămâni.

În conformitate cu acest plan secret, Ucrainei ar putea să-i fie oferit un nou acord pe termen lung cu Gazprom privind aprovizionarea cu gaze și stabilirea prețurilor la hidrocarburi.

În prezent, contractul de furnizare a gazelor între Rusia și Ucraina nu mai funcționează. Livrările de gaze naturale în Ucraina sunt la un nivel scăzut și există riscul ca stocurile de gaze să se epuizeze încă înainte de venirea iernii, ceea ce ar însemna un colaps economic și social pentru această țară.

Ca parte a acordului, Rusia va compensa Ucraina cu un pachet financiar de un miliard de dolari pentru pierderea chiriei achitată de Moscova pentru flota sa în portul Sevastopol din Crimeea înainte ca peninsula să voteze pentru independență în luna martie.

Aceste încercări ale cancelarului Merkel de a acționa ca mediator între locatarul de la Kremlin și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, se află în suspensie după doborârea zborului MH17 în estul Ucrainei.

Surse apropiate acestor negocieri au declarat în ajun că 'planul propus de Germania rămâne pe masa tratativelor și alte planuri în discuție nu există în acest moment'. Discuțiile au stagnat în urma catastrofei aeriene din estul Ucrainei, dar ele s-ar putea relua de îndată ce s-ar da curs anchetei.

Un reprezentant al Ministerului de Externe britanic a declarat că nu știe nimic despre aceste negocieri secrete și că nici SUA, nici Marea Britanie nu vor recunoaște Crimeea în componența Federației Ruse.

AGERPRES

 

Read more...

NATO nu face fata unui atac rus

Alianţa Nord-Atlantică nu este pregătită să facă faţă unui atac al Rusiei asupra unuia dintre statele membre NATO, a apreciat joi o comisie parlamentară britanică însărcinată cu probleme de Apărare, relatează AFP.

“Riscul unui atac al Rusiei asupra unui stat membru NATO, în pofida faptului că rămâne slab, este real. Nu suntem convinşi că NATO ar fi pregătit să facă faţă acestei ameninţări”, a declarat Rory Stewart, preşedintele Comisiei parlamentare multipartite însărcinate cu probleme de Apărare.

Un raport întocmit de către această Comisie îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică, din care fac parte 28 de state, să staţioneze în mod permanent trupe şi material militar în Estonia şi Lituania. De asemenea, Comisia recomandă înfiinţarrea unui sediul NATO în statele baltice.

Acest îndemn intervine în contextul în care Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) tocmai au impus Rusiei noi sancţiuni, cele mai dure de la Războiul Rece încoace, din cauza implicării Moscovei în criza din Ucraina.

Statele membre ale Grupului Celor Şapte (G7) au condamnat, de asemenea, rolul destabilizator al Rusiei şi au ameninţat cu noi sancţiuni în cazul în care Moscova nu optează pentru “calea dezescaladării”.

Raportul Comisiei parlamentare britanice consideră situaţia din Ucraina o “trezire” care relevă “lacune alarmante în situaţia pregătirii NATO”.

“Un atac rusesc neconvenţional, utilizând tactici asimetrice – ultima expresie folosită pentru acest concept este «război ambiguu» – (…) va fi deosebit de dificil de contrat”, subliniază Comisia.

Ea cere ca tactici precum o recurgere la atacuri cibernetice sau la miliţii să fie incluse în Articolul 5 al Tratatului NATO, potrivit căruia toate statele membre au obligaţia să ajute orice alt stat membru atacat.

“Alianţa Nord-Atlantică nu a considerat Rusia un adversar sau o ameninţarre teritorială potenţială faţă de vreunu dintre membrii săi în ultimii 20 de ani”, se subliniază în raport.

“Ea este obligată de-acum să facă acest lucru, din cauza acţiunilor recente ale Rusiei”, îndeamnă parlamentarii britanici.

O purtătoare de cuvânt NATO a anunţat că acest raport va fi studiat cu atenţie şi că un “plan de acţiune” va fi discutat la viitorul summit NATO, în septembrie.

“NATO a adoptat deja măsuri de consolidare a apărării sale comune, în special pentru aliaţii noştri din (Europa de) Est, suplimentând numărul avioanelor în spaţiul aerian, al navelor pe mare şi al exerciţiilor terestre”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Mediafax

Read more...

Israelul - STAT TERORIST

Bolivia a introdus Israelul pe lista sa cu state teroriste, în semn de protest faţă de operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza.

Preşedintele bolivian Evo Morales a anunţat decizia miercuri, într-o întâlnire cu cadre didactice în oraşul Cochabamba.

“Declarăm (Israelul) stat terorist”, a spus el, subliniind că ofensiva în Fâşia Gaza “arată că Israelul nu este un garant al principiilor respectării vieţii şi drepturilor elementare care asigură coexistenţa paşnică şi armonioasă a comunităţii noastre internaţionale”.

Bolivia şi-a întrerupt relaţiile diplomatice cu Israelul în 2009, după o operaţiune israeliană sângeroasă în Fâşia Gaza, la fel ca alte ţări care alcătuiesc stânga radicală latino-americană, din care fac parte, între altele, Venezuela şi Cuba.

Totodată, La Paz a respectat, până în prezent, un acord încheiat în 1972 care permite cetăţenilor israelieni să intre în mod liber pe teritoriul Boliviei.

După Brazilia şi Ecuador săptămâna trecută, Chile, Peru şi El Salvador şi-au chemat marţi, “pentru consultări”, ambasadorii din Israel.

Chile a catalogat operaţiunile militare israeliene drept “o pedeapsă colectivă aplicată populaţiei civile din (Fâşia) Gaza”, în timp ce Peru şi-a exprimat regretul “profund” faţă de “încălcarea armistiţiului şi reluarea operaţiunilor militare ale Israelului în Fâşia Gaza”.

Mediafax

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686