Items filtered by date: Wednesday, 30 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Politia nord-irlandeza investigheaza atacurile impotriva romanilor in Belfast

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că poliția nord-irlandeză investighează atacurile împotriva unor cetățeni români și est-europeni care au avut loc recent la Belfast, Irlanda de Nord, pentru a stabili dacă acestea pot fi încadrate ca infracțiuni care au ca element constitutiv ura îndreptată împotriva unor persoane de altă naționalitate.

"Referitor la informațiile privind atacurile împotriva unor cetățeni români și est-europeni care au avut loc recent la Belfast, Irlanda de Nord, MAE precizează că prin intermediul Ambasadei României la Londra și al Biroului Consular din Edinburgh s-a autosesizat cu privire la aceste cazuri și a intrat în contact direct cu poliția locală din Belfast, Guvernul local și reprezentanții comunităților de români din Belfast, în vederea obținerii unor informații detaliate cu privire la aceste incidente. Având în vedere că în ultimele luni au avut loc mai multe incidente în zona de est a orașului, poliția nord-irlandeză investighează, în prezent, fiecare dintre aceste incidente pentru a stabili dacă acestea pot fi încadrate ca infracțiuni care au ca element constitutiv ura îndreptată împotriva unor persoane de altă naționalitate (hate crimes)", se arată într-un comunicat al MAE remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Londra, prin Biroul consular Edinburgh, păstrează legătura cu autoritățile competente și cu reprezentanți ai comunității de români pentru a urmări evoluția cazurilor și este pregătită să intervină în cazul în care situația o va impune, iar din informațiile primite până în acest moment, incidentele au fost îndreptate împotriva unor cetățeni polonezi, slovaci, precum și români din zona de est a Belfastului, fiind sparte geamurile unor locuințe și avariate autoturisme.

"MAE are încredere că autoritățile locale vor clarifica în cel mai scurt timp circumstanțele producerii acestor incidente și își exprimă așteptarea că asemenea fapte nu vor rămâne nepedepsite iar autoritățile nord-irlandeze iau măsurile necesare pentru ca astfel de situații să nu escaladeze", se arată în comunicat.

AGERPRES

 

Read more...

REGULI pentru asiguratorii care emit polite RCA

Asiguratorii care emit polițe de răspundere civilă auto (RCA) vor trebui să aibă un anumit grad de solvabilitate pentru activitatea de asigurări generale şi vor fi obligați să menționeze pe polițele RCA comisionul de intermediere, care nu va depăşi 10% din primele încasate pe acest segment.

Aceste prevederi se regăsesc într-un proiect al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care vizează modificarea şi completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul CSA 14/2011.

Astfel, asigurătorii care emit poliţe RCA vor deţine pentru activitatea de asigurări generale un grad de solvabililitate, determinat ca raport dintre marja de solvabilitate disponibilă şi marja de solvabilitate minimă, de cel puţin 1,3.

De asemenea, ASF va obliga asigurătorii să menţioneze comisionul de intermediere pe polița de asigurare RCA atât în valoare absolută, cât şi ca procent aplicat primei de asigurare menţionate pe poliţă, fiind inclus ca valoare în prima de asigurare totală.

Read more...

Simona Halep. Programul competitional 2014

  • Published in Sport

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani va participa la șapte turnee, la care se va adăuga și Turneul Campioanelor, dacă se va califica.
Simona Halep va disputa un Grand Slam, unu din categoria Premier Mandatory, două turnee din categoria Premier 5 și alte trei din categoria Premier.
În cazul în care va avea rezultate pozitive, Simona Halep ar urma sa participe și la Turneul Campioanelor, competiție ce reunește cele mai bune sportive din lume.

Programul Simonei Halep:

11-17 august: Cincinnati (SUA - Premier 5)

17-23 august: New Haven (SUA - Premier)

25 august-7 septembrie: US Open (SUA - Grand Slam)

15-21 septembrie: Tokyo (Japonia - Premier)

21-27 septembrie: Wuhan (China - Premier 5)

27-5 octombrie: Beijing (China - Premier Mandatory)

13-19 octombrie: Moscova (Rusia - Premier)

20-26 octombrie: Turneul Campioanelor (Singapore)

Anul trecut, Simona Halep a caștigat turneele de la New Haven și Moscova, disputate în aceasta perioadă.

Read more...

Gaza: Israelul a bombardat inca o scoala ONU

Cel puțin 15 palestinieni au fost uciși și alți 90 răniți miercuri dimineața, când o școala ONU din Gaza folosită drept adăpost de civili a fost lovită de bombardamentele Israelului.
Oficiali din domeniul sănătății din Gaza au declarat că cel puțin 43 de persoane au murit în loviturile aeriene de marți noapte din Jabaliya, un cartier din Gaza City. Printre cei morți se află persoanele ucise la școală, unde credeau că se află în siguranță, scrie The Guardian.
Ultimele două nopți au fost zguduite de cele mai intense bombardamente ale Israelului din cursul acestei operațiuni. În decurs de 23 de zile, peste 1.240 de palestinieni au fost uciși. De partea israeliana, 53 de soldați și trei civili au murit în aceeași perioadă.
Armata israeliană a anunțat că investighează rapoartele privind bombardamentul de la școala ONU.
Nu este prima dată când are loc un astfel de incident. Săptămâna trecută, armata israeliană a tras asupra unei școli ONU din Fașia Gaza unde au murit 15 refugiați și alți 200 au fost răniți.

Read more...

2014-2020: Granturi de la gradinita pana la facultate

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că în perioada 2014-2020 vor exista proiecte finanţate din fonduri europene pentru sistemul de învăţământ pornind de la grădiniţă şi până la facultate.

Pricopie a vorbit despre proiecte care fac pregătire sub formă de after school din mai multe judeţe, dar şi proiecte de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat.  Ministrul a spus că fondurile structurale vor fi direcţionate acolo unde este nevoie şi că Ministerul va da drumul acestor proiecte într-un timp foarte scurt, cu atât mai mult cu cât banii există de şapte ani.  „Pe 2014-2020 vor fi granturi de la grădiniţă până la facultate. Granturile vor fi concepute în aşa fel încât în primul rând să investeşti în două zone: resursa umană, adică profesori, cu posibilitatea ca până la 80% din banii alocaţi să meargă către aceştia, fac ore suplimentare, îi plăteşti. Cei care doresc să rămână la şcoală, să îşi facă temele, profesorii respectivi care vor să câştige un ban în plus şi să aibă o performanţă cu elevii să fie şi recompensaţi pentru acest lucru", a explicat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, potrivit Agerpres. El a susţinut că sumele destinate elevilor în proiectul "Bani de liceu" vor fi mărite, întrucât acest lucru nu s-a mai făcut de aproximativ 10 ani. "Cred că după 10 ani este momentul să vedem dacă suma respectivă este suficientă pentru ca un elev din mediul rural să meargă şi să acopere cât de cât unele costuri de şcolarizare? Vom investi şi în această zonă, vom creşte sumele respective folosind fonduri structurale", a mai spus Pricopie. Potrivit acestuia, profesorii vor primi bani pentru dezvoltarea personală. "Am avut cândva un instrument - 100 de euro pentru profesori, pentru achiziţionarea de cărţi. Acest lucru a fost scos odată cu criza. Nu îmi propun să reintroduc instrumentul în aceeaşi formulă, ci într-una mult mai flexibilă. Un profesor, mai ales tinerii profesori au nevoie de un buget pentru dezvoltarea lor profesională, fie că îşi cumpără cărţi, fie că se duc şi participă la diferite conferinţe sau diferite cursuri. Şi această componentă trebuie urmărită", a mai spus ministrul. 

Read more...

Inceput de an scolar fara manuale

Manualele noi vor întârzia anul acesta pe băncile elevilor de clasa I şi a II-a. Editorii spun că, în cel mai optimist scenariu, cărţile vor ajunge la şcoli abia la jumătatea lui octombrie.

28 iulie era data stabilită de Ministerul Educaţiei pentru anunţarea câştigărilor licitaţiei de manuale. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar acum cei 20 de ofertanţi aşteaptă să vadă care dintre ei se numără printre cei şase câştigători.

Timpul se scurge însă în defavoarea elevilor, spun editorii. În calendarul ideal scris de minister este exclus din calcul faptul că hârtia pentru manualele şcolare este una specială, iar obţinerea ei durează câteva săptămâni. Comanda nu se poate face în orb, fără ca editura să ştie câte manuale trebuie să tipărească.

„Acest număr exact de manuale va fi cunoscut abia pe 15 august. De pe 15 august ar fi nevoie de cel puţin o lună, dacă nu 40 de zile, pentru comandarea hârtiei, (…) după care încă o săptămână pentru tipărirea acestora, încă o săptămână pentru transport”, explică Sorin Peneş, preşedintele Mega Press Holdings SA, una dintre editurile participante la licitaţie.

„Întrucât în raport cu acel calendar au survenit o serie de decalaje provocate de contestaţiile formulate la CNSC de diverşi editori, datele iniţiale au suferit o serie de ajustări. (…) Data de depunere a ofertelor a fost 15 iulie. Termenul prevăzut de lege pentru evaluarea ofertelor este de maximum 25 de zile de la data depunerii acestora, procedura la care faceţi referire este în curs. Ministerul Educaţiei va anunţa pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – n.red.), conform legislaţiei în vigoare, rezultatele acestei evaluări în momentul în care procesul în sine va fi finalizat”, informează Ministerul Educaţiei.

Read more...

U.S. Embassy Bucharest

Anunț Important pentru Solicitanții de Viza!

Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat întâmpină probleme tehnice ale sistemului de procesare a vizelor care afectează operațiunile la nivel global. Aceste probleme tehnice sunt întâmpinate în toată lumea şi nu sunt specifice unei anume ţări, paşaport sau categorii de viză. Conştientizăm situaţia dificilă şi regretăm inconvenienţele pe care solicitanţii de viză le întâmpină. Facem tot ceea ce este posibil pentru a returna pașapoartele cu vize, pe măsura ce la putem procesa. Regretăm faptul că în acest moment nu putem estima cât va dura această întârziere.

Solicitanţii de viză care au avut interviul după data de 21 iulie şi doresc returnarea paşaportului fără viză SUA, ne pot contacta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  cu numele complet şi seria paşaportului.

Solicitanţii de viză care trebuie să călătorească urgent în Statele Unite ne pot contacta la  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  cu numele complet, seria paşaportului şi natura urgenţei. Doar situaţiile cu adevarat urgente şi situaţiile umanitare extraordinare vor fi luate în considerare.

Momentan funcţionăm la capacitate redusă semnificativ şi vom continua astfel până când vom procesa toată lista de aşteptare.

Lucrăm intens pentru rezolvarea acestor probleme şi ne aşteptăm ca sistemul să fie complet operaţional curând. Vom comunica cele mai recente informaţii pe site-ul Travel.State.Gov

Vă mulţumim pentru înţelegere, lucrăm intens pentru rezolvarea acestei situaţii şi ne cerem scuze pentru inconvenienţele cauzate.

Pentru mai multe detalii vizitati http://goo.gl/Nh8caz

Read more...

Roman impuscat mortal de un politist in apropiere de Paris

Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată la distanţa de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro.

O anchetă judiciară a fost deschisă marţi seara, în urma uciderii unui român de către un poliţist francez la Montgeron (Essonne), pe strada Moulin de Senlis, a confirmat prefectura din Essonne, citată de Le Parisien în ediţia electronică.

Faptele s-au desfăşurat marţi seara către ora 20.00 (21.00, ora locală). Alertaţi de către locuitori din zonă care se plângeau că sunt deranjaţi pe timpul nopţii, poliţişti municipali au sosit la faţa locului. Ei au constatat că este vorba despre persoane în stare de ebrietate, şi au chemat poliţia naţională.

"Unul dintre bărbaţi avea o sticlă în mână. A spart-o şi a înaintat, în timp ce un poliţist a căzut. Simţindu-se ameninţat, acesta din urmă a tras", a declarat o sursă apropiată anchetei.

Bărbatul împuşcat a decedat pe loc.

Este vorba despre un bărbat de naţionalitate română, în vârstă de 41 de ani, împuşcat în piept.

Le Moulin de Senlis, un edificiu construit începând din secolul al XVI-lea la marginea Yerres, este administrat de către o asociaţie aflată în dificultate financiară. Aceasta găzduiesşte 24 de familii în condiţii discutabile atât din punct de vedere sanitar, cât şi legal.

Contactat marţi seara, primarul de la Montgeron François Durovray, din partea UMP (dreapta, opoziţie), s-a declarat mişcat de această dramă. "Acest loc (Le Moulin de Senlis) mă preocupă de când am fost ales. Iar acest fapt divers nu face decât să-mi sporească dorinţa de a prelua administrarea Le Moulin de Senlis", a declarat el.

Poliţia a efectuat o anchetă la faţa locului, în vederea stabilirii circumstanţelor dramei.

Mediafax

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686