Items filtered by date: Thursday, 24 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Cui a apartinut avionul prabusit in Africa!

McDonnell Douglas MD-83, avionul prăbușit în Africa cu 116 oameni la bord, a aprținut, până acum câțiva ani, clubului de fotbal Real Madrid.

Între 2007 și 2009, fotbaliștii clubului spaniol au făcut toate deplasările cu acest avion. La acel moment, aeronava fusese botezată La Saeta, în onoarea lui Di Stefano, cel mai bun jucător din istoria clubului.

Avionul a fost împrumutat Air Algerie de o companie spaniolă, Swifair.

stiripesurse.ro

Read more...

MAE confirma: Un roman se afla la bordul cursei AH5017

Un avion McDonnell Douglas MD-83 al operatorului aerian spaniol SwiftAir, dar închiriat pe perioada verii companiei algeriene naţionale de transport aerian Air Algerie a dispărut astăzi, în jurul orei 04.55 a României. La bordul avionului se află 110 pasageri, dintre care 80 se crede că sunt francezi, şi un echipaj cu şase membri, toţi spanioli angajaţi ai SwiftAir. Printre aceştia se afla şi un român, a confirmat Ministerul Afecerilor Externe de la Bucureşti. Primele informaţii anunţă că avionul s-a prăbuşit în Niger, aproape de capitala Niamey. Avionul fusese deviat de pe cursă din cauza unei furtuni puternice.

Acesta este al treilea incident aerian major din ultimele şapte zile. Joia trecută, pe 17 iulie, un avion al Malaysia Airlines a fost doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer trasă dintr-o regiune controlată de separatiştii din estul Ucrainei. Toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord au murit.

Ieri, un avion a fost nevoit să aterizeze forţat în Taiwan, iar 48 de persoane au murit din cauza impactului.   
Titus Corlţean: „Acum câteva minute, ambasadorul nostru de la Alger ne-a informat că Ministerul de Externe al Algeriei a confirmat faptul că, din păcate, în avion se afla şi un cetăţean român. Nu avem confirmarea că s-a prăbuşit, noi ştim doar că este dispărut. Informaţiile comunicate de ambasada noastră se referă la faptul că acest avion ar fi dispărut de pe ecranele radar la 50 de minute după decolare. Există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor. Capacitatea maximă a avionului era de 110 pasageri.”

Read more...

Avionul companiei Air Algerie s-a prabusit. Un roman se afla printre pasageri

Avionul companiei Air Algerie, care a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou (Burkina Fasso) și Alger, s-a prăbușit, au confirmat autoritățile algeriene citate de agenția Reuters, fără să ofere însă detalii despre locul prăbușirii.

La bordul aparatului de tipul MD-83, care a fost închiriat de Air Algerie de la compania privată Swiftair, se aflau 110 pasageri, zeci dintre ei fiind francezi, și șase membri ai echipajului, toți spanioli.

Înaintea acestei declarații a oficialilor algerieni, Ministerul francez al Apărării a anunțat că două aparate Mirage 2000 dislocate în vestul Africii au fost ridicate de la sol pentru a căuta avionul dispărut.

Un român se află printre pasagerii avionului prăbușit în Africa!

Informația a fost prezentată de agenția de presă Reuters. MAE nu a oferit, deocamdată, nicio declarație.

 

Read more...

Israel: 15 turisti romani blocati in zona de conflict

15 turiști români, împreună cu ghidul lor de origine rusă sunt blocați într-o zonă de conflict din Israel după ce au făcut o vizită la locurile sfinte de la Ierusalim.

Aceștia erau inițial în vacanță în Turcia dar au hotărât să viziteze și Orașul Sfânt în Israel.

Ei cer ajutorul autorităților să poată părăsi zona, după ce mai multe zboruri au fost anulate.

Read more...

ONU: In Gaza, un copil este ucis in fiecare ora

Coordonatoarea operațiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos, s-a declarat joi profund îngrijorată față de victimele civile din Fâșia Gaza, semnalând că în ultimele două zile un copil a fost ucis la fiecare oră.

"Traumele pe care ei (palestinienii) le trăiesc sunt teribile. În ultimele două zile, un copil a fost ucis la fiecare oră", a declarat Valeri Amos, potrivit AFP.

În cele 17 zile ale ofensivei israeliene asupra Fâșiei Gaza au fost uciși peste 700 de palestinieni. Un raport ONU indica miercuri că 74% din persoanele ucise până în prezent erau civili, o treime din aceștia fiind copii.

Sute de case și clădiri civile, între care școli, au fost distruse sau grav avariate în Fâșia Gaza și peste 140.000 de palestinieni au fost strămutați, potrivit primelor cifre ale Națiunilor Unite.

Responsabila ONU a deplâns totodată faptul că pentru palestinieni este 'aproape imposibil' să se adăpostească de loviturile israeliene. "Realitatea la Gaza (...) este că 44% din această zonă a fost declarată zonă interzisă de armata israeliană și în consecință populația nu prea are unde să se refugieze", a mai semnalat Valerie Amos, făcând apel la încetarea focului.

Peste 120.000 de palestinieni şi-au părăsit casele, anunţa recent Comisariatul ONU pentru Refugiaţii Palestinieni, informând că taberelele sunt suprapopulate. Agenţia France Press anunţă că numărul victimelor din rândul palestinienilor a depăşit 700, în timp ce israelienii au pierdut peste 30 de soldaţi, în majoritate tineri. Numărul răniţilor este estimat la 4.200.

AGERPRES

 

Read more...

Raport ONU: Miliarde de oameni afectati de saracie

Peste 2,2 miliarde de ființe umane sunt sărace sau aproape de pragul sărăciei în lume, un număr ce riscă să crească pe fondul crizelor financiare și al catastrofelor naturale, au avertizat joi Națiunile Unite, citate de France Presse.

În raportul său pe anul 2014 dat publicității la Tokyo, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) nominalizează prețurile alimentelor și conflictele violente ca fiind alte surse ce contribuie la agravarea sărăciei.

Chiar dacă la nivel global sărăcia regresează în lume, UNDP avertizează împotriva inegalităților crescânde, precum și a 'vulnerabilităților structurale' care, potrivit agenției specializate, reprezintă amenințări serioase în lupta împotriva acestui flagel.

"Odată ajunsă eliminarea sărăciei extreme la zero, ea trebuie să și rămână la acest nivel", a scris UNDP în raportul său intitulat sugestiv Progres uman durabil: reducerea vulnerabilităților și construirea rezistenței. "Trebuie mai exact să îi protejăm pe cei care sunt amenințați de catastrofe naturale, de schimbări climatice sau de șocuri financiare. A pune în centrul agendei noastre de dezvoltare reducerea acestor vulnerabilități reprezintă singurul mijloc de a ne asigura că progresul va fi durabil", conform aceleiași surse.

"Asigurarea unei protecții de bază elementare pentru persoanele nevoiașe din întreaga lume ar costa cel puțin 2% din PIB-ul mondial", potrivit agenției Națiunilor Unite. Raportul estimează că aproape 1,5 miliarde de persoane trăiesc în sărăcie, repartizate în 91 de țări în curs de dezvoltare, și că 800 de milioane se află chiar la pragul sărăciei.

AGERPRES

 

Read more...

Air Algerie a pierdut contactul cu un avion, dupa decolare

Avionul cu care compania Air Algerie a pierdut joi contactul, la 50 de minute de la decolarea din Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso, este un Airbus A320, care are la bord 110 pasageri și șase membri ai echipajului, scrie ziarul algerian Elnahar, citat de DPA.

Majoritatea pasagerilor sunt cetățeni algerieni, adaugă sursa citată.

Compania aeriană privată de Swiftair a anunțat la rândul ei, potrivit Reuters, că a pierdut contactul cu unul dintre avioanele sale operate de Air Algerie. Într-o notă postată pe website-ul său, compania Swiftair a anunțat că avionul a decolat din Burkina Faso la orele locale 01:17 și trebuia să aterizeze la Alger la orele locale 05:10, dar nu a ajuns la destinație.

 

Read more...

Conflictul Israel-Hamas, vazut din spatiu

Astronautul german de la Agenția Spațială Europeană Alex Gerst a surprins din spațiu conflictul dintre Israel și Hamas. El a postat recent pe Twitter o imagine a zonei din jurul frontierei Israel-Gaza, pe care a caracterizat-o drept cea mai tristă poză de până acum, relatează thespacereporter.com.

De pe ISS putem vedea exploziile și rachetele care zboară peste Gaza și Israel, scrie Gerst, inginer de zbor pe Stația Spațială Internațională.

Fotografia indică în mod clar luminile din jurul orașelor Haifa, Tel Aviv și Ierusalim, alături de alte puncte fierbinți.

Nu este prima dată când o persoană aflată în spațiu poate vedea zonele afectate de violențe. În 2008, cosmonautul Oleg Kononenko a fotografiat Osetia de Sud la scurt timp după ce trupele rusești au invadat Georgia.

AGERPRES

 

Read more...

CEDO condamna Polonia pentru ''complicitate''

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru implicarea sa în programul închisorilor secrete ale CIA privind presupuși teroriști, transmite AFP.

Varșovia a fost condamnată pentru rolul său în torturile suferite pe teritoriul polonez, în 2002-2003, de un palestinian și un saudit, înainte ca aceștia să fie transferați la baza americană Guantanamo (Cuba), unde ei sunt încă deținuți, precizează sursa citată.

"Polonia a cooperat la pregătirea și la punerea în aplicare a operațiunilor de predare, de detenție secretă și de interogare duse de CIA pe teritoriul său și ar fi trebuit să știe că, permițând CIA să rețină astfel de persoane pe teritoriul său, le expune la un risc major de a fi supuse la tratament contrar Convenției" europene pentru drepturile omului, au apreciat în unanimitate judecătorii europeni.

Curtea de la Strasbourg a fost sesizată de avocații palestinianului Abu Zubaydah, de 43 de ani, și sauditului Abd al-Rahim al-Nashiri, de 49 de ani. Aceștia au pledat că autoritățile de la Varșovia, 'în totală cunoștință de cauză și în mod deliberat', au autorizat CIA să-i dețină pe cei doi în secret, timp de mai multe luni în 2002-2003, în Polonia, unde clienții lor au fost torturați, în special prin tehnica "simulării înecului".

CEDO a decis în acest caz ca Polonia să plătească pentru fiecare din cei doi reclamanți 100.000 euro, cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă, autoritățile de la Varșovia având la dispoziție trei luni pentru a cere o nouă examinare a dosarului în Marea Cameră a CEDO.

AGERPRES

 

Read more...

Militari americani, acuzati de violarea unei romance

Doi militari americani staţionaţi la o bază din nordul Italiei sunt acuzaţi de violarea unei românce prezentată drept prostituată, cazul stârnind tensiuni diplomatice între Roma şi Washington, în contextul în care justiţia americană solicită repatrierea celor doi, scrie Il Giornale di Vicenza.

Cei doi militari americani – Gray Gerelle Lamarcus şi Edil Mc Cough (amândoi în vârstă de 21 de ani) – sunt staţionaţi la baza militară Del Din, situată în apropierea oraşului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei).

Cei doi militari americani sunt acuzaţi de tâlhărirea, lovirea şi violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, care era însărcinată în şase luni, în oraşul Vicenza.

Din cauza agresiunii, românca, prezentată drept prostituată, riscă să piardă sarcina şi este internată într-un spital din San Bortolo, în apropiere de Vicenza.

Potrivit presei italiene, Statele Unite solicită repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecaţi de o instanţă americană.
Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justiţiei, Andrea Orlando, să intervină pentru a opri extrădarea celor doi militari în Statele Unite.

“Îi cerem în mod preventiv ministrului Justiţiei să respingă o eventuală renunţare la jurisdicţia italiană”, a scris primarul din Vicenza, amintind că unul dintre suspecţi a fost acuzat şi de violarea unei minore italience.

Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind internat în prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot în Italia, în toamna anului trecut.

“În conformitate cu Acordurile privind statutul forţelor străine existent între Italia şi Statele Unite, Washingtonul cere statului-gazdă transferul juridicţiei în toate cazurile în care este implicat personal militar american”, a declarat maiorul american Mike Weisman, purtătorul de cuvânt al Brigăzii americane 173 din Italia.

Potrivit site-ului TGcom24.it, agresiunea a avut loc la jumătatea lunii iulie. Românca în vârstă de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordată de cei doi militari americani, a fost urcată într-o maşină, dusă pe un câmp, unde a fost bătută, violată şi abandonată.

Mediafax

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686