Items filtered by date: Tuesday, 01 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Copii vindecati de HIV, dupa ce le-a fost administrat un vaccin revolutionar in primele ore ale vietii

Trei copii din Canada au fost declarați vindecați de HIV după ce au fost tratați cu un medicament revoluționar nou la doar câteva ore după ce s-au născut. Al patrulea copil are doar "un nivel foarte scăzut", de infectare, după ce a primit același tratament. Constatările, care urmează să fie anunțate în cadrul conferinței SIDA 2014 în Melbourne de la 20 iulie, sunt un progres major în lupta împotriva SIDA, iar oameni de știință își exprima speranța că acest tratament aplicat devreme poate duce la vindecarea totală a bolnavilor.

Cei patru copii din Canada au fost vindecați de HIV, după ce au fost născuți din mame HIV-pozitive, prin administrarea unei doze mari de trei medicamente antiretrovirale diferite. Nu se știe exact cand medicamentul va fi introdus pe piață, dar mai este de așteptat. La Melbourne 14.000 de delegați din aproape 200 de țări vor participa la conferință pentru a afla rezultatele cercetării și cele mai recente progrese științifice în domeniu. Co-președinte SIDA 2014, profesorul Sharon Lewin, a declarat pentru Daily Mail Australia că, în ciuda acestei descoperiri ,medicamentul nu poate fi încă introdus pe piață.
"În momentul de față, medicii nu știu dacă aceste persoane sunt, de fapt, vindecate. Singurul mod în care pot spune ca sunt vindecați este oprirea administrării medicamentației anti-HIV și urmărirea lor în vederea nerecidivarii bolii", a spus profesorul Lewin.
Aceste cazuri de copii vindecati, și numeroasele cazuri de vindecări în rândul adulților, duc la concluzia că dacă vom trata HIV foarte devreme, la unele persoane boala poate fi învinsă.
Știrile despre cei patru copii și poveștile lor de succes vin la numai un an după ce primul copil a fost "vindecat" de HIV oficial (copil născut în Mississippi în 2010 și care a fost absolvit de orice infecție în 2013).
În cazul anumitor persoane, un procent de aproximativ 10%, care încep tratamentul foarte devreme, se poate ca virusul să rămână sub control și eventual să nici nu mai aibă nevoie de tratament. Totuși, aceasta este încă o temă de cercetare care trebuie abordată.
Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de faptul că cel mai bun mod de a opri infectarea copiilor cu HIV este tratarea mamei în timpul sarcinii. Dar sunt situații precum cea de față, în care mama copilului nu a aflat că ea a fost infectată cu HIV și, prin urmare, nu a știut să ia măsuri de precauție care ar putea ajuta copiii ei nenăscuți să evite infectarea.

 

Read more...

Corina Cretu: Sper ca voi face impreuna cu Schulz o echipa dedicata problemelor UE

Eurodeputata Corina Crețu (PSD) a fost aleasă marți, la Strasbourg, după un al doilea tur de scrutin, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, cu 406 voturi din 691 de voturi valabil exprimate.

Corina Crețu a fost desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături de alți doi europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

Grupul socialiștilor și democraților a mai nominalizat un candidat S&D pentru postul de chestor (responsabil cu problemele financiare și administrative care îi privesc direct pe deputați), în persoana parlamentarului polonez Boguslaw Liberadzki

Europarlamentarul PSD a sustinut ca Parlamentul European trebuie sa aiba o mai mare forta in ceea ce priveste relatiile intre statele membre si a subliniat ca isi propune sa aduca o contributie importanta in indeplinirea rolului legislativului european si ale obiectivelor delegatiei social-democratilor in cadrul acestuia.
Read more...

Amenintari violente intre Israel si Hamas, in urma rapirii unor adolescenti

Cei trei adolescenţi israelieni dispăruţi în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiţi morţi, anunţă surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews. Guvernul israelian promite “distrugerea” mişcării islamiste Hamas, după ce a anunţat o reuniune de urgenţă. Hamas a avertizat Israelul că “orice escaladare sau război va deschide pentru el porţile infernului”.

Armata israeliană a demolat casele unor persoane suspectate de răpirea celor trei adolescenţi

Armata israeliană a demolat luni seara casele a doi principali suspecţi în cazul răpirii celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, au afirmat martori, citaţi de AFP.

Hamas: Orice ofensivă a Israelului va deschide “porţile infernului”

Mişcarea Hamas a avertizat luni Israelul că “orice escaladare sau război va deschide pentru el porţile infernului” şi a ameninţat cu represalii, ca răspuns la declaraţiile oficialilor israelieni care au acuzat Hamas de moartea a trei adolescenţi răpiţi în Cisiordania, relatează AFP.

“Dacă ocupanţii se lansează într-o escaladare sau într-un război, asupra lor se vor deschide porţile infernului”, a declarat un purtător de cuvânt al Hamas în localitatea Gaza, Sami Abu Zuhri, exprimându-şi îndoielile cu privire la “versiunea israeliană” a răpirii adolescenţilor.

 Israelul promite “distrugerea” mişcării Hamas după asasinarea celor trei adolescenţi

Guvernul israelian promite “distrugerea” mişcării islamiste Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi în Cisiordania, relatează AFP.

“Israelienii au voinţa şi determinarea necesare pentru a suporta o operaţiune de lungă durată vizând distrugerea mişcării Hamas”, afirmă Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apărării.

Cadavrele celor trei adolescenţi au fost descoperite luni seară în zona Khirbet Aranava, în apropiere de oraşul Hebron, în Cisiordania.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni seara că Hamas este responsabil de moartea celor trei adolescenţi israelieni şi va “plăti” pentru asta.

“Ei au fost răpiţi şi asasinaţi cu sânge rece de către animale cu chip uman”, a afirmat Netanyahu, potrivit Biroului său.

“Hamas este responsabil şi Hamas va plăti”, a spus el.

De asemenea, preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a convocat luni seara o reuniune de urgenţă a Autorităţii Palestiniene în legătură cu acest caz, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Nabil Abu Rudeina.

“Abbas a convocat o reuniune de urgenţă (…) pentru a discuta despre evenimentele recente”, a declarat acest purtător de cuvânt, după anunţul privind moartea celor trei israelieni.

Potrivit site-ului de ştiri Ynetnews, forţele speciale israeliene se pregătesc pentru o eventuală intervenţie în satul Beit Kahil, situat în apropierea oraşului palestinian Hebron.

“O operaţiune a forţelor speciale ar putea fi declanşată imediat ce vor fi suficiente informaţii”, a declarat un oficial israelian.

Cei trei adolescenţi israelieni – Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) – dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel are şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Mediafax

Read more...

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Wimbledon

  • Published in Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie 3, s-a calificat marți în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o ușor după 2 seturi, cu 6-3, 6-0, pe Zarina Diyas, nr. 72 WTA, din Kazahstan.

Halep, nr. 3 mondial, s-a impus clar în fața Zarinei Diyas, pe care a mai învins-o la începutul anului, la Australian Open, cu 6-1, 6-4 în turul 2.

Pentru calificarea în sferturi, cea mai bună performanță a ei la Wimbledon de până acum, Simona Halep și-a asigurat 430 puncte WTA și un cec de 226.000 lire sterline.

În sferturi, Simona va juca germanca Sabine Lisicki (19 WTA), cap de serie 19.

Agerpres

Read more...

CEDO: Interzicerea valului integral (burqa) este o decizie legitima a Frantei

Decizia de interzicere a vălului integral în Franța este ‘legitimă’, a decis marți Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a respins astfel sesizarea unei femei franceze adeptă a portului de niqab și burqa, transmite AFP.

CEDO a subliniat că “menținerea condițiilor ‘trăitului împreună’ este un obiectiv legitim” al autorităților franceze, care dispun în acest sens de o “amplă marjă de apreciere” și că, prin urmare, legea votată la sfârșitul lui 2010 în Franța nu este contrară Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Tânăra femeie, care nu și-a divulgat numele, a sesizat CEDO în legătură cu această lege, care stipulează că “nimeni nu poate, în spațiul public, să poarte o ținută menită a-i ascunde privirea”, sub amenințarea unei amenzi de 150 de euro.

Cabinetul de avocați din Birmingham (Marea Britanie) care a apărat interesele femeii a invocat nu mai puțin de șase articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului în acest caz (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante, dreptul la respectarea vieții private și de familie, libertatea de gândire, de conștiință și religioasă, libertatea de exprimare și interzicerea discriminării).

Guvernul francez a cerut la rândul său respingerea acestei solicitări. Reprezentanții săi au subliniat că legea franceză nu vizează în mod specific portul vălului integral, ci ascunderea feței prin orice mijloc în spațiul public, inclusiv printr-o cagulă sau o cască de motociclist.

Agerpres

Read more...

Martin Schulz, reales presedinte al PE

Social-democratul Martin Schulz a fost reales marti presedinte al Parlamentului European (PE), transmite AFP.

Contracandidatii lui Schulz la presedintia PE au fost conservatorul britanic Sajjad Karim, spaniolul Pablo Iglesias, membru al grupului GUE, si ecologista austriaca Ulrike Lunacek.

Popularii şi social-democraţii europeni au convenit din nou să-şi împartă preşedinţia Parlamentului European (PE), astfel că în primii doi ani şi jumătate acest post va fi deţinut de un reprezentant al grupului social-democrat, iar a doua parte a mandatului, ce va începe în ianuarie 2017, va reveni popularilor.

Împărţirea preşedinţiei PE a funcţionat şi în legislatura care s-a încheiat. Creştin-democratul polonez Jerzy Buzek a ocupat acest post în primii doi ani şi jumătate, după care i-a cedat locul lui Martin Schulz.

Read more...

Fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, arestat intr-un dosar de coruptie

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.Anchetatori de la Brigada Anticorupţie din cadrul Poliţiei Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore. Sarkozy a sosit marţi dimineaţa la sediul Brigăzii, pentru a fi audiat într-un dosar privind presupuse fapte de ttrafic de influenţă, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei. O maşină cu geamuri închise la culoare, la bordul căreia se afla fostul şef de stat, a sosit la sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare din Nanterre, la periferia Parisului, potrivit unui jurnalist AFP. Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 a încercat să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu". Procurorii francezi deţin înregistrări audio care îl incriminează pe fostul preşedinte al Franţei şi pe avocatul său, scrie presa franceză. Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost plasat luni în arest preventiv, într-un caz privind un presupus trafic de influenţă şi o presupusă încălcare a secretului instrucţiei în care este citat numele fostului preşedinte francez din perioada 2007-2012, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP. Thierry Herzog a fost plasat în arest cu scopul de a fi interogat de către Biroul de luptă împotriva corupţiei din cadrul Poliţiei Judiciare. Doi magistraţi de rang înalt au fost de asemenea plasaţi în arest preventiv, potrivit aceleiaşi surse.
Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul şef de stat a încercat să obţină cu sprijinul lui Herzog informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promiterii unui post "de prestigiu". Într-o anchetă judiciară deschisă la 26 februarie de către Parchetul Naţional francez, anchetatorii vor să afle, de asemenea, dacă Nicolas Sarkozy a fost informat în mod "ilicit" că a fost plasat sub ascultare. Această măsură - spectaculoasă având în vedere că a fost dispusă împotriva unui fost preşedinte - a fost decisă în septembrie, într-o anchetă cu privire la acuzaţii de finanţarea din Libia, de către Muammar Kadhafi, a campaniei din 2007 în urma căreia Sarkozy a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale. Cei doi magistraţi care au fost arestaţi preventiv luni sunt Gilbert Azibert, avocat general la Curtea de Casaţie, căruia i s-ar fi promis un post "de prestigiu", şi alt avocat general de la înalta Curte, Patrick Sassoust. Aceste acţiuni judiciare intervin în contextul în care Sarkozy este tot mai citat, în Franţa, în vederea unei reveniri în politică, prin preluarea conducerii partidului său, UMP (dreapta, în opoziţie), care se confruntă cu o criză fără precedent din cauza unui caz implicând facturi false. 






Read more...

Dragnea spune ca nu demisioneaza din Guvern pentru a se ocupa de campania pentru prezidentiale

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu isi va da demisia din Guvern pentru a se ocupa de campania electorala pentru alegerile prezidentiale si ca deocamdata nu se pune problema cine va fi viitorul sef al partidului in cazul in care Victor Ponta va deveni presedintele Romaniei dupa alegeri, informeaza Agerpres.

"Nu comentez asemenea stiri proaste si neadevarate. Inteleg de unde sunt izvorate, ar fi fost bine ca eforturile astea sa fie indreptate catre cauze mai bune. Nu. Asta este o prostie. Sa demisionam toti din Guvern ca sa il sprijinim pe Victor Ponta, poate sa intram si in opozitie. Nu se pune problema de asa ceva", a spus Dragnea duminica, la Orastie, dupa intalnirea cu presedintii de organizatii ai PSD, intrebat daca va demisiona din Guvern pentru a se ocupa de campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

El a precizat ca pana in prezent nu s-a discutat in partid despre faptul ca ar putea deveni presedintele PSD in cazul in care Victor Ponta castiga alegerile prezidentiale.

Read more...

Klaus Iohannis a dat de pamant cu Cooperativa

Surse din PNL ne-au explicat ca imediat dupa Congresul PNL, noul lider, Klaus Iohannis, a convocat o sedinta de urgenta cu liderii Cooperativei din PNL, informeaza Stiripesurse.ro.

Intalnirea a fost una extrem de furtunoasa, iar Klaus Iohannis a inceput tirul acuzatiilor, dupa ceea ce s-a intamplat la Congres. Surse din PNL ne-au explicat ca principalul repros al lui Iohannis a fost ca liderii Cooperativei au asistat pasivi la miscarea lui Crin Antonescu.

Klaus Iohannis le-a reprosat ca intelegerea initiala era ca el sa propuna o motiune, in urma careia sa fie ales candidatul la prezidentiale nominal. Ceea ce s-a intamplat insa la Congres a dat toate calculele peste cap.

Antonescu a fost propus, la solicitarea salii si a acceptat. Acum, soarta lui Iohannis sta la mana unor sondaje de opinie, care pot genera oricand surprize.

In planurile lui Klaus Iohannis si ales Cooperativei asa ceva nu trebuia sa se intample, tocmai de aceea nici nu s-a discutat rezolutia privind prezidentiabilul la Delegatia Permanenta, ci doar la Congres. Strategia era sa fie un vot fulger si nimeni sa nu aiba timp sa faca vreo miscare.

Al doilea repros al lui Klaus Iohannis a fost legat de faptul ca liderii Cooperativei l-au lasat singur la Congres. Preocupati mai mult sa imparta biletele pe hol, liderii PNL au uitat de Iohannis, care a fost fortat sa stea mai mult singur pe scena Congresului.

Sursele noastre ne-au explicat ca Iohannis pare sa se fi convins deja ca este o marioneta in mana Cooperativei si este probabil ca va incerca sa cada la pace cu Crin Antonescu.

Read more...

Principele Leka al II-lea al Albaniei a vizitat Manastirea Curtea de Arges

La invitația Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei s-a aflat într-o vizită, în România, în perioada 23-27 iunie 2014.

Alteța Sa Regală a fost însoțit de logodnica sa, domnișoara Elia Zaharia.

Miercuri, 25 iunie, Principele Leka al II-lea și Principele Nicolae s-au aflat la Curtea de Argeș unde au vizitat Mănăstirea Curtea de Argeș, precum și Catedrala Episcopală și Regală, înălțată de Episcopia Argeșului și Muscelului, cu sprijinul Casei Regale a României.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686