Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 05 February 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Urmărit naţional, depistat şi reţinut de poliţiştii Postului de Poliţie Stremţ

  În cursul zilei de marţi. 4 februarie, poliţiştii postului de poliţie Stremţ, l-au identificat pe raza comunei Stremţ, pe Florin Marius N., de 24 de ani, din aceeaşi localitate, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis la data de 11.06.2013 de Judecătoria Aiud.
   Florin Marius N. este condamnat la 4 ani închisoare pentru comiterea unei infracțiuni de furt calificat şi se sustrăgea executării pedepsei închisorii, fiind urmărit la nivel naţional.
  Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Read more...

Un local din Sebeş a fost scena unui scandal între trei bărbaţi. Jandarmii au intervenit!

  Incidentul s-a petrecut marţi, 4 februarie a.c., la ora 23.50 şi a fost semnalat la 112 chiar de administratorul localului. Acesta a relatat că între trei bărbaţi a izbucnit un conflict spontan, pe timpul căruia aceştia s-au înjurat şi lovit reciproc. Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă,  a reuşit să-i oprească pe cei trei înainte ca aceştia să părăsească zona şi a trecut apoi la verificarea împrejurărilor în care a apărut evenimentul.

  Conform propriilor spuse, în timp ce se afla în incinta barului, S.A.( 46 de ani ), domiciliat în localitatea Cut, judeţul Alba, a fost agresat fără motiv, întâi verbal şi apoi fizic, de doi bărbaţi, identificaţi ca fiind V.C ( 28 de ani ) şi A.B. ( 44 de ani ), ambii domiciliaţi în Sebeş. La rândul său, unul dintre cei doi presupuşi agresori a relatat că, iniţial, bărbatul din Cut l-ar fi lovit, fără motiv, cu un obiect ascuţit în zona spatelui şi, mai mult, pe timpul încăierării care a urmat i-ar fi sustras, prin violenţă, un lănţişor. Pentru scandalul provocat într-un loc public, jandarmii au luat măsura sancţionării contravenţionale a celor trei cu câte o amendă în valoare de 200 de lei.  Totodată, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de lovire şi alte violenţe, respectiv tâlhărie, cei trei au fost conduşi la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş unde a fost întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate, urmând ca acesta să fie înaintat organelor de urmărire penală, ca act de sesizare a acestora.

Read more...

Afla cum se trateaza herpesul!

  • Published in Monden

  Herpesul este o boala cauzata de contractarea unui virus si se manifesta prin aparitia pe buze sau in apropierea lor, a unor basici cu lichid. Sigur te-ai confruntat si tu cu asa ceva. Noi iti spunem  cum se trateaza herpesul!
  Infectarea cu virusul herpetic este foarte frecventa, raspandindu-se prin contact direct de la om la om, chiar fara sa ne dam seama. Cand simptomele trec si leziunea dispare, credem ca am scapat, insa din nefericire nu este asa. Nu exista tratament pentru leziunea herpetica, asa cum nu exista tratament nici pentru virusul care o cauzeaza: herpes simplex 1.
  Tratamentul medicamentos poate reduce usor durata persistentei leziunilor, durata acestuia depinzand de evolutia in timp a leziunilor (daca este la prima recurenta sau a avut mai multe) si daca se trateaza o leziune existenta sau incearca sa previna viitoarele recurente.
  La prima recurenta herpetica, medicamentele antivirale luate pe cale orala pot reduce durerea si scurta durata vindecarii.
Pentru tratamentul antiherpetic se recomanda urmatoarele medicamente:
-cremele si unguentele cumparate din farmacie, care reduc durata vindecarii si intensitatea durerii.
-medicamentele antivirale pe cale orala, cumparate doar cu prescriptie medicala, care pot ameliora primele simptome: arsura sau mancarimea. Acestea pot fi administrate si pentru a preveni recurenta.
  Cel mai cunoscut medicament (unguent şi pastile) folosit în tratarea herpesului este cel pe bază de aciclovir. Această substanţă are rolul de a opri multiplicarea virusului şi de a limita numărul recidivelor. În mod obişnuit, o persoană infectată ar trebui să se confrunte cu circa şase recidive pe an. Alături de aciclovir, pentru tratarea herpesului se mai recomandă famciclovir şi valaciclovir (pentru tulpinile de virus rezistente la aciclovir) şi foscarnet (pentru forme severe de herpes, care apar îndeosebi la bolnavii infectaţi cu HIV).
  Recidivele apar pe fondul unui sistem imunitar slăbit de anumiţi factori, precum: stresul emoţional prelungit, infecţiile pulmonare, unele medicamente (de exemplu, cele pentru astm), menstruaţia şi expunerea prelungită la soare.
  O altă variantă de tratament sunt remediile din plante ce se recomandă îndeosebi persoanelor care nu mai răspund la tratamentul cu aciclovir. Plantele cele mai eficiente în astfel de cazuri sunt pelinul, busuiocul de câmp (conţine o substanţă care inhibă virusul herpetic), trifoiul roşu şi gălbenelele (sunt cicatrizante, antiseptice şi antiinflamatoare).
  Exista mai multe moduri de a diminua sau opri simptomele herpesului, dar daca sti cauzele exacte ale infectiei, o potii preveni. Fiind in cunostinta de cauza, poti lupta impotriva acestei infectii inainte de a ajunge sa izbucneasca (reginele.ro).

Read more...

Cinematograful Dacia din Alba Iulia a modificat programul de proiecţii pe luna februarie. Iată aici noul program!

  Cinematograful Dacia din Alba Iulia a prezentat programul de proiecţii modificat pe luna februarie. Dacă doriţi să mergeţi la film, iată ce producţii puteţi urmări în luna care urmează:


07 – 12 februarie:  Trăind printre demoni – SUA / The Conjuring / 1h,46/ horror, thriller
     Doi specialişti în paranormal, Ed şi Lorraine Warren, sunt chemaţi de familia Perron, terorizată de prezenţa unor spirite întunecate la ferma lor. Forţaţi să confrunte puternicul demon, cei doi au de-a face cu cel mai terifiant caz din carierele lor.
regia: James Wan
cu: Vera Farmiga, Patrick Wilson
ore difuzare: 15; 17; 19/luni, marti, joi inchis / redus ora 15/ pret 6 si 4 lei


14 – 19 februarie: Grudge Match: Faceţi pariurile – SUA / Grudge Match /1h,53/ AP-12/ comedie, sport
În Grudge Match: Faceţi pariurile, Stallone şi De Niro sunt doi pugilişti veterani a căror rivalitate a devenit celebră dincolo de graniţa sportului. În anii de glorie, niciunul dintre ei nu a reuşit să-şi dovedească supremaţia în faţa celuilalt.
regia: Peter Segal
cu: Sylvester Stallone, Robert De Niro
ore difuzare: 15; 17; 19/luni, marti, joi inchis / redus ora 15/ pret 6 si 4 lei


21 – 26 februarie: Mereu în offside – SUA / Playing for Keeps / /AG / comedie, romantic
Faceţi cunoştinţă cu George Dryer (Gerard Butler), un cunoscut fotbalist în tinereţe, acum aproape falit. S-a întors în orăşelul de provincie McLean, Virginia ca să îşi îmbunătăţească relaţia cu fiul său de nouă ani, Lewis (Noah Lomax), pe care l-a văzut destul de rar de când s-a despărţit de mama sa, Stacie (Jessica Biel).
regia: Gabriele Muccino
cu: Gerard Butler, Uma Thurman, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones
ore difuzare: 15; 17; 19/luni, marti, joi inchis / redus ora 15/ pret 6 si 4 lei


28 – 05 martie: Ultima redută – SUA / The Last Stand / 1h,47 / N-15 / acţiune, crimă, thriller
The Last Stand spune povestea lui Ray Owens (Arnold Schwarzenegger), un şerif hotărât să ţină piept cu orice preţ traficanţilor de droguri care-şi fac de cap pe teritoriul său.
regia: Jee-woon Kim
cu: Arnold Schwarzenegger, Jaimie Alexander, Genesis Rodriguez
ore difuzare: 15; 17; 19/luni, marti, joi inchis / redus ora 15/ pret 6 si 4 lei

Read more...

Centrul Social din Gara CFR din Alba Iulia oferă adăpost şi hrană pentru 56 de oameni ai străzii

  Centrul Social de Urgenţă din Gara CFR din Alba Iulia oferă în prezent adăpost şi hrană pentru 56 de oameni ai străzii, capacitatea aşezământului fiind suplimentată în ultima perioadă din cauza temperaturilor scăzute.
  În prezent beneficiază de serviciile Centrului Social de Urgenţă Alba 47 bărbaţi şi 9 femei, numai în perioada 1 – 4 februarie fiind primiţi în centru 5 beneficiari noi. Centrul are patru dormitoare pentru beneficiari: unul este destinat femeilor şi celelalte trei pentru bărbaţi cu câte 12, 14 şi 16 locuri.
  „Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă am decis suplimentarea locurilor din cadrul centrului. De asemenea, vom încerca să găsim soluţii astfel încât nici o persoană aflată în dificultate să nu rămână în aceste zile reci pe stradă. Dacă nopţile de vară le  petrec în gări sau clădiri părăsite, oamenii străzii nu au alternative pe timpul iernii, cu excepţia Centrului Social de Urgenţă din Gara CFR Alba Iulia, singurul din tot judeţul, unde primesc găzduire pe timpul nopţii, mâncare caldă şi haine curate” a spus Costinel Şoaită, coordonatorul Centrului Social de Urgenţă Alba Iulia.
  Centrul Social de Urgenţă Alba (Aşezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii şi marginalizării sociale, aflată în structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă beneficiarilor, persoane fără locuinţă, servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, consiliere socială, suport emoţional, informare, orientare şi integrare socio – profesională, însoţire pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, asistenţă medicală primară şi îngrijire, ajutor material, asistenţă moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.
  Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii.
  Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Comunicat Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Read more...

Chiţoiu: Reducerea CAS se va concretiza după ce va fi discutată cu FMI în aprilie

  Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, marţi, că reducerea CAS va fi rediscutată cu reprezentanţii FMI la sfârşitul lunii aprilie, în baza unui studiu realizat împreună cu Banca Mondială, precizând că această măsură se va concretiza. Întrebat dacă reducerea CAS va fi renegociată în vară cu FMI, ministrul finanțelor a replicat că discuțiile pe acest subiect vor fi finalizate chiar în aprilie."La următoarea misiune din luna aprilie, la sfârşitul lunii aprilie, pe baza unui studiu care se face împreună cu Banca Mondială, este aproape finalizat", a spus Chițoiu, potrivit Mediafax.
  Ministrul a spus că a primit asigurări că măsura se va concretiza.
  Reducerea CAS cu cinci procente pentru angajator a fost anunțată ca angajament politic ferm de către premierul Victor Ponta încă din toamnă. Însă bugetul pentru 2014 nu prevede nici cotele diminuate, nici măsuri de compensare a pierderilor din încasări. Șeful delegației FMI, Andrea Schachter a spus că trebuie găsite măsuri de compensare înainte ca scăderea CAS să fie pusă în practică și că discuțiile pe această temă vor fi reluate în vară.
Sursa:capital.ro

Read more...

În această seară, de la ora 18,00: CSU Alba Iulia- Flying Foxes Post Viena

  • Published in Sport

  În această seară, începând cu ora 18:00, în Sala de Sport a Universității, într-un meci care contează pentru etapa a IX-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL), CSU Alba Iulia întâlnește pe Flying Foxes Post Viena. Meciul se anunță unul echilibrat, în care universitarele vor să profite de avantajul propriului teren și să își ia revanșa împotriva campioanei Austriei, care a reușit să câștige manșa tur la o diferență de 4 puncte, 75-71, în urma unei partide strânse. Sportivele antrenate de Miroslav Popov pleacă în meci cu un moral ridicat după o serie de 5 victorii consecutive, printre formațiile învinse aflându-se campioana ICIM Arad, respectiv deținătoarea Cupei Romîniei, CSM Târgoviște.
  În ceea ce privește parcursul de până acum din CEWL, echipa universitară are un ușor avantaj în fața austriecelor, plasându-se pe locul secund cu 4 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce oaspetele din această seară se poziționează mai jos cu o treaptă, având 3 succese și trei partide pierdute.
  În manșa tur din capitala Austriei, echipa universitară a pierdut, scor 75-71 (19-20, 19-10, 16-28, 21-13), în urma unei partide echilibrate pe parcursul celor 40 de minute, cu diverse schimbări de lider, însă cu un plus pe final pentru gazde, care au reuşit să învingă.
  În privința loturilor de jucătoare, câștig de cauză pare să aibă CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce echipa campioană a Austriei dispune de doar patru straniere, restul fiind sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, Flying Foxes are în echipă patru sportive din străinătate,  o româncă, o americancă, o cehoaică, respectiv o jucătoare de origine maghiară. Pe lângă acestea, sub comanda antrenorului din Ungaria, Laszlo Sterbenz, se află și o jucătoare de valoare din naționala Austriei, Jessica Franz.
  Antrenorul echipei CSU Alba Iulia a declarat înaintea acestei partide: "Am pierdut meciul de la Viena pe un final de joc ciudat și tocmai de aceea dorim să ne luăm revanșa. Adversarele au o echipă solidă, cu jucătoare străine valoroase, printre care chiar românca Elisabeth Pavel, care a jucat foarte bine în tur, dar și o americancă și o cehoaică puternice, iar în plus practică o apărare zonă, greu de pătruns. Sunt o echipă cu experiență internațională, multiplă campioană a Austriei, deci vom avea un meci dificil, însă sper să fim motivați îndeajuns pentru a juca bine și a câștiga. Este importantă această revanșă pentru că acolo am pierdut în ultimele două minute ale jocului, au fost probleme mari de arbitraj, de aceea sper să profităm de avantajului propriului teren, să jucăm mai bine decât ele și să ne consolidăm poziția secundă în competiție, adică o performanță bună pentru club "(CSU Alba Iulia).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686