Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Thursday, 13 February 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Olimpiada Soci 2014: Scandal urias dupa ce o sportiva a pozat topless: In Liban probabil eram impuscata!

  • Published in Sport

  La Olimpiada de la Soci a izbucnit primul scandal sexual. O sportiva din Liban a pozat topless, iar imaginile s-au raspandit cu o viteza ametitoare. Libanezii au declansat o ancheta pentru a o pedepsi pe sportiva care a patat imaginea tarii.
  Schioarea Jackie Chamoun este in mijlocul unui scandal la Soci, dupa ce pe Internet a aparut un filmulet care o prezinta cu sanii dezgoliti.
  Jackie Chamoun se apara si spune ca imaginile aparute acum pe Internet au fost realizate in urma cu trei ani, in timp ce efectua un pictorial pentru o companie din Austria.
  "Vreau sa imi cer scuze. Stiu ca Liban este o tara conservatoare si aceasta imagine nu reflecta cultura noastra. Tot ce pot sa va cer este sa nu mai raspanditi aceste imagini. M-ar ajuta sa ma concentrez pe viata mea sportiva", a afirmat Chamoun.
  Sportiva din Liban este constienta de amploarea luata de gestul ei in tara natala si se teme ca poate avea de suferit.
  "Daca am fi fost in Liban, intr-un loc public, probabil as fi fost impuscata! Am fi avut o mare problema", a declarat Chamoun.
  Autoritatile din Liban au inceput o ancheta pentru a vedea modul in care pot pedepsi pe Chamoun, intrucat "a patat imaginea tarii", conform Agentiei Nationale de Stiri din Liban.
  Totusi, Comitetul Olimpic din Liban a anuntat ca nu va solicita excluderea sportivei de la Soci, deoarece imaginile sunt filmate in urma cu trei ani.
Sursa: ziare.com

Read more...

Ofertă la bilete de tren InterCity la jumătate de preţ, de Valentine’s Day şi Dragobete

  CFR Călători oferă surprize  îndrăgostiţilor. Compania va oferi reduceri de 50 % din preţul biletelor la transportul pe cale ferată cuplurilor care se vor deplasa de Valentine’s Day şi Dragobete (14 şi 24 februarie). Reducerea este valabilă doar la achiziţionarea a două bilete pentru acelaşi tren Inter City şi este disponibilă doar la casele de bilete din staţiile CFR.
  Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile la următoarele trenuri:
- IC „Dacia” 346 şi 347 Bucureşti Nord – Curtici & retur
- IC „Ister” 472 şi 473 Bucureşti Nord – Curtici & retur
Cu opriri în: Ploieşti Vest, Sinaia, Predeal, Braşov, Sighişoara, Mediaş, Blaj, Teiuş, Alba Iulia, Simeria, Deva, Arad
- IC 533 Teiuş – Cluj Napoca
Cu opriri în: Teiuş, Războieni, Câmpia Turzii, Cluj Napoca
- IC 532 Cluj Napoca – Bucureşti Nord
Cu opriri în: Câmpia Turzii, Războieni, Teiuş, Blaj, Copşa Mică, Mediaş, Sighişoara, Braşov, Predeal, Sinaia, Ploieşti Vest
Pentru două bilete de la București Nord la Sighișoara cu trenul IC „Dacia” 346, la clasa a II-a, în 14 februarie sau în 24 februarie călătorii plătesc 94,5 lei în loc de 179 de lei.
Pentru o călătorie de la Mediaş la Predeal în loc de 139 de lei, călătorii îşi pot achiziţiona biletele cu 74,5 lei cu trenul IC „Ister”473 la clasa aII-a de Valentine’s Day şi Dragobete.
Oferta este valabilă atât pentru călătoriile la clasa I, cât şi la clasa a II-a, iar tariful de rezervare a locului de 5 lei se achită integral.

Read more...

Mihaela Presecan a preluat conducerea DSP Alba pentru perioada în care Horea Timiş este detaşat la Bucureşti

  Începând cu data de 12 februarie 2014, Direcţia de Sănătate Publică Alba are un nou director în persoana Mihaelei Presecan. Aceasta o va înlocui la cârma instituţiei pe Gabriela Todea, cea care a fost desemnată să preia interimatul pentru perioada în care Horea Timiş se află detaşat la Bucureşti. Pentru că Gabriela Todea deţinea funcţia de director adjunct economic în cadrul DSP Alba, a trebuit să lase locul altei persoane pentru a se evita să se ajungă la incompatibilitate pe funcţii.
  Mihaela Presecan a ocupat funcţia de inspector la DSP Alba.
  Vă reamintim că pe data de 17 ianuarie, Horea Timiş, directorul DSP Alba, a fost numit consilier la Ministerul Sănătăţii. Din acel moment până în prezent instituţia a fost condusă de Gabriela Todea.

Read more...

Jocurile Olimpice de la Soci: Programul zilei de joi

  • Published in Sport

Jocurile Olimpice de la Soci: Programul zilei de joi
7.00-10.00 - Curling feminin - primul tur - Canada - Danemarca, China - Marea Britnie, Elveţia - Suedia
8.15-10.00 - Freestyle - Slopestyle masculin - Calificări
9.30-11.20 - Skeleton feminin - Manşele 1 şi 2
10.00-12.30 - Hochei pe gheaţă masculin - tur preliminar: Finlanda - Austria
10.00-12.30 - Hochei pe gheaţă feminin - tur preliminar: Japonia - Germania
11.30-12.40 - Freestyle - Slopestyle masculin - Finala
12.00-14.30 - Short-track - 500 metri feminin - Finala - 1000 metri masculin calificări, ştafeta 5000 metri calificări
12.00-13.40 - Schi fond - 10 km clasic feminin - Finala
12.00-15.00 - Curling masculin - primul tur: Elveţia - Rusia, Canada - Danemarca, Norvegia - Suedia, Marea Britanie - SUA
14.30-17.00 - Hochei pe gheaţă masculin - tur preliminar: Rusia - Slovenia
14.30.-17.00 - Hochei pe gheaţă masculin - tur preliminar: Slovacia - SUA
16.00-18.20 - Biatlon - 20 km individual masculin - Finala
16.00-17.40 - Patinaj viteză - 1000 metri feminin - Finala
17.00-20.00 - Curling feminin - primul tur: Suedia - Danemarca, Rusia - Coreea de Sud, Elveţia - Canada, Japonia - SUA
17.00-21.30 - Patinaj artistic - Masculin - Programul scurt
18.15-19.30 - Sanie - Ştafetă - Finala
19.00-21.30 - Hochei pe gheaţă masculin- Tur preliminar: Canada - Norvegia
19.00-21.30 - Hochei pe gheaţă feminin - Tur preliminar: Suedia - Rusia.
În cadrul concursurilor de joi vor fi decernate şase titluri olimpice.

Sursa: mediafax.ro

Read more...

Horoscop, joi 13 februarie

  • Published in Monden

 

 

 

Berbec
Azi este momentul să mai laşi încrâncenarea şi grijile apăsătoare deoparte şi să încerci să te bucuri de viaţă. Ar fi păcat să iroseşti energia acestei zile fără să faci ceea-ce îţi place mai mult şi obligatoriu, trebuie să fii în compania prietenilor. Alături de aceştia poţi da viaţă rapid celor mai creative idei ce răzbat din mintea ta năstruşnică. Nu-ţi neglija nici copiii sau persoana iubită şi copleşeşte-i cu toată căldura sentimentelor tale, care astăzi atinge cote nebănuite.

Taur
La serviciu mintea îţi merge brici, faci cu uşurinţă faţă stresului, dar trebuie să fii puţin atent la subiectivism şi la fixitatea convingerilor. De asemenea, poţi da cu adevărat randament dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti agitaţia şi să te axezi pe chestiuni concrete în comunicare, fără a te înflăcăra. Atenţia cerută dar şi acordată celor din mediul tău intim este evidenţă astăzi şi poţi profită de sfatul familiei pentru a integra anumite experienţe importante din trecut.

Gemeni
Conversaţia este un joc preferat de tine în orice zi dar astăzi te poţi întrece pe tine prin patosul cu care expui idei şi opinii. Vasta cultură pe care se poate să o fi înmagazinat până acum simţi că trebuie împărtăşită şi altora, iar discursul tău va fi sclipitor. În relaţiile cu străinii sau domeniul legislativ poţi fi de asemenea convingător, doar să nu uiţi că acestea necesită reevaluări, răbdare şi consecvenţă. Fii gata să ai o zi încărcată cu drumuri, întâlniri şi activităţi mărunte.

Rac
Generozitatea ar putea să-ţi dea azi de furcă dacă te avânţi să-i copleşeşti pe cei dragi cu dovezi de iubire costisitoare. Ştii prea bine că un suflet mare, dedicat familiei, e cel mai de preţ lucru. Fii deschis către demersuri sufleteşti introspective care-ţi vor scoate la iveală emoţii puternice, reprimate, dar cărora acum le poţi găsi un rost în viitor prin învăţămintele trase. E important să-ţi controlezi avalanşa de gânduri şi pasiunea cu care te implici în toate relaţiile.

Leu
Dispoziţia ta debordantă va capta cu siguranţă atenţia celor cu care vei interacţiona, cu atât mai mult dacă te hotărăşti să porţi ceva nou. Nevoia de noi contacte sociale, de informaţii şi dialoguri cât mai interesante va genera resurse energetice nebănuite şi practic vei uita de oboseală. Doar teama de a nu fi înţeles şi acceptat pe deplin de către cei din familie în acest demers de deschidere spre noi orizonturi îţi mai poate umbri strălucirea zilei de azi.

Fecioara
Astăzi poţi mobiliza cantităţi mari de energie pentru rezolvarea chestiunilor cotidiene şi reuşeşti să colaborezi bine cu toţi colegii. Mintea îţi este în alertă şi răspunzi pozitiv stimulilor, găsind soluţii originale, profitabile din punct de vedere financiar. Totuşi, acest surplus de energie mentală te poate obosi şi ar fi indicat să-ţi faci timp şi pentru activităţi recreative, relaxante. Astfel, ai ocazia să-ţi revizuieşti sentimente şi trăiri, să le accepţi fără să judeci şi să te simţi împăcat.

Balanţă
Dacă tot experimentezi o perioadă cu o mare implicare emoţională în întreg domeniul relaţional, poate ar trebui să profiţi, şi ajutat de momente de inspiraţie creativă, să materializezi într-un mod original toate trăirile tale. Ieşi în lume, înconjoară-te de cei care te susţin în urmarea oricărui ideal şi expune-ţi cu mândrie talentele cele mai deosebite. Iei totul ca pe un mare joc, ca pe o mare provocare, dar nu uiţi nici de asumarea tuturor aspectelor, inclusiv cele financiare.

Scorpion
Buna dispoziţie dar şi deschiderea către opiniile celor cu care colaborezi te va face astăzi să te bucuri de admiraţie şi popularitate. Nu eşti tocmai un rebel la locul de muncă dar apreciezi orice idee inedită şi te poţi impune cu argumente solide în faţa celor care vor să răstoarne ierarhii. În schimb, ajuns în intimitatea căminului, te poţi lupta cu scenarii de îndoială asupra a ceea ce ai de făcut pentru a te simţi în largul tău. Ajută-te de vise şi de ce-ţi şopteşte intuiţia.

Săgetător
Dacă reuşeşti să treci peste tracul de a vorbi liber despre tot ce-ţi trece prin minte ai putea să-i faci pe ceilalţi conştienţi de talentele tale oratorice sau scriitoriceşti. E păcat să te cenzurezi şi, chiar dacă nu-ţi vine tocmai uşor, este timpul să treci peste asta. În plus, azi ai putea testa cum este să faci ceva inedit şi care-ţi place, la un nivel care să-i inspire şi pe alţii, mintea ta fiind deschisă către cele mai îndepărtate orizonturi. Avântă-te în lume, experimentează, lasă-te admirat.

Capricorn
Astăzi, o atitudine deschisă către punctele de vedere ale celor apropiaţi ţie te poate ajuta să clarifici chestiuni mai vechi de care te-ai tot ascuns, dar şi să-ţi vină soluţii la care nu te-ai gândit. Important este să renunţi la mândrie, recunoscând ceea ce te preocupă. Ai o oarecare reticenţă referitor la viabilitatea unor planuri de viitor şi nu ştii sigur dacă te poţi baza pe prieteni în proiectele tale financiare. Bazează-te pe flerul tău în afaceri şi vei face faţă provocărilor.

Vărsător
Chiar dacă nu eşti tocmai persoana care să-şi afişeze prea demonstrativ afectivitatea, astăzi pari să faci o excepţie, oferindu-o cu generozitate şi aşteptând un răspuns pe măsură din partea partenerului. Deci, bucură-te de o zi plină de romantism şi renunţă la orice prejudecăţi în modul în care te exprimi. Profesional, deşi ai toate atu-urile unei minţi curioase, inventive şi originale, te simţi parcă veşnic nepregătit pentru asumarea unui drum anevoios spre succes.

Peşti
Azi poţi deveni vedetă la locul tău de muncă reuşind cu ajutorul minţii alerte şi speculative să găseşti soluţii minune de profitabilitate. În schimb, sfera relaţională pare înnegurată de gânduri şi îndoieli care par să te apese la un nivel subconştient, detensionarea realizând-o numai printr-o profundă şi sănătoasă activitate introspectivă. Doar analizând bucată cu bucată toate sursele tale de anxietate şi vorbind depre ele, vei putea să-ţi găseşti liniştea.

 

 

 

Read more...

Semnificaţii istorice pentru data de 13 februarie

  În 1453, Iancu de Hunedoara a încetat să mai fie guvernatorul Ungariei. Dieta de la Pozsony a confirmat restaurarea puterii regale, restaurare cerută de magnaţii unguri. Iancu a păstrat titlul de căpitan suprem al Ungariei şi al Transilvaniei.

1571 - A încetat din viaţă Benvenuto Cellini, sculptor, gravor şi scriitor florentin (n. 1 noiembrie 1500)

1689 - Parlamentul britanic a adoptat “Carta Drepturilor” (Bill of Rights), act fundamental al sistemului legislativ britanic

1793 - S-a născut pictorul german Philipp Veit

1841 - Medicul francez Charles Gabriel Pavaz a inventat seringa

1849 - Delegaţia adunării române de la Sibiu, condusă de episcopul ortodox Andrei Şaguna, a înfăţişat împăratului "Petiţiunea generală a fruntaşilor români dinTransilvania, Banat şi Bucovina", care cerea, între altele, legitima constituire a naţiunii romane într-un organism statal de sine stătător în cadrul monarhiei, administraţie în limba română, reprezentanţă proporţională în parlamentul imperial

1856 - Congresul de pace de la Paris prin care s-a încheiat Războiului Crimeii

1877 - A încetat din viaţă Costache Caragiale, actor, regizor şi dramaturg, primul director al Teatrului Mare Naţional din Bucureşti

1880 - S-a născut, la Iaşi, savantul Dimitrie Gusti, fondatorul Şcolii sociologice din Bucureşti (m. 30 octombrie 1955)

1883 - A încetat din viaţă celebrul compozitor german Richard Wagner („Tristan si Isolda”, „Lohengrin”, „Parsifal”) (n. 22 mai 1813)

1895 - A fost brevetat “Cinematograful Lumiere”, aparat de filmat, de proiecţie şi de copiat, realizat de fraţii Louis şi Auguste Lumiere. Prima proiecţie publică comercială a avut loc la 28 decembrie 1895, la Paris.

1922 - S-a născut actorul Horia Căciulescu (m. 27 decembrie 1989)

1945 - Eliberarea oraşului Budapesta de sub ocupaţia fascistă

1965 - Au fost date în folosinţă la Institutul de fizică atomică maşinile electronice de calcul "CET–500" si "CIFA–102"

1990 - Ion Iliescu a fost ales preşedinte al CPUN

1991 - Au început lucrările celor două Camere ale Parlamentului României (ca Adunare Constituantă), care au dezbătut proiectul de Constituţie

1991 - Trupele americane au bombardat Bagdadul, omorând sute de irakieni civili

2003 - Rămăşiţele pământeşti ale fostului suveran al României, Carol al II-lea au fost aduse de la Lisabona în ţară, la 50 de ani de la moarte, însoţite de cele ale soţiei sale, Elena Lupescu, cu un avion special şi transportate la Curtea de Argeş

2008  -  Rusia a lansat primul său submarin nuclear dintr-o nouă generaţie de la destrămarea Uniunii Sovietice

2009  - A murit cântăreaţa Estelle Bennett, membră a trupei pop-rock The Ronettes (n. 1942).

În istoria muzicii:

1950 - s-a nascut Peter Gabriel - solist - Genesis.

1950 - s-a nascut Mihai Cernea - Sfinx, Mondial.

1952 - s-a nascut Ed Gagliardi - bass - Foreigner.

1961 - s-a nascut Henry Rollins - solist.

1965 - Rolling Stones incheie un turneu de 16 concerte in Australia.

1969 - Bob Dylan inregistreaza Lay Lady Lay.

1970 - Black Sabbath lanseaza albumul cu acelasi nume. Discul este considerat un pilon al muzicii heavy metal.

1974 - David Bowie respinge oferta unei organizatii de a compune un imn pentru populatia gay.

1976 - Genesis lanseaza primul album de dupa plecarea lui Peter Gabriel - A Trick Of The Tail.

1980 - Phil Lynott (Thin Lizzy) se insoara cu Caroline Crowther.

1980 - Politia intra in casa lui John Lydon (Sex Pistols) pentru un control. Erau informati ca acolo exista droguri. John ii primeste invartind o sabie deasupra capului. Nu este gasit nimic ilegal.

1982 - Marmura de pe mormantul lui Ronnie Van Zant (Lynyrd Skynyrd) este furata. Politia o gaseste doua saptamani mai tarziu folosita ca pod peste un mic rau.

2004 - Led Zeppelin primesc un premiu pentru intreaga activitate din partea Grammy. Jimmy Page, John Paul Jones si Jason Bonham participa la eveniment. Plant nu vine.

2005 - U2 ajung nr 1 in Anglia cu singleul Sometimes You Can't Make It On Your Own.

2007 - Rod Stewart este platit cu un milion de dolari penru aparitia la un eveniment privat.


Sărbători:


  Ziua Internaţională a radioului (propusă de Academia Spaniolă de Radio şi prezentată oficial la sesiunea Comitetului executiv a UNESCO în septembrie 2011).

Surse: mediafax.ro, rockfm.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686