Items filtered by date: Sunday, 26 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Vineri, 31 ianuarie, la ora 19.00: începe "Stagiunea cu Skepsis", la Casa de Cultură a Studenţilor

  Grupul Skepsis va oferi publicului, vineri, 31 ianuarie 2014, cu începere de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor spectacolul „Cerere în Căsătorie”, de A.P.Cehov - o comedie purtând amprenta marelui dramaturg rus, care satirizează modul în care mica nobilime de la ţară amesteca dragostea şi interesul atunci când se punea problema legăturilor de familie.
  Biletele (5 lei) se găsesc începând de luni, 27.01.2014 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor între orele 09.00 - 15.00 sau la intrare.
  Acesta este primul spectacol din proiectul Stagiunea cu Skepsis prin care trupa de teatru îţi propune să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment.

Distribuţie:

Stepan Stepanovici Ciubukov - Viorel Cioflica
Natalia Stepanovna - Olga Surd
Ivan Vasilievici Lomov  - Eugenio
Serghei – Bogdan Berar
Vania –  Răzvan Cociobea

Regie: Cioflica Viorel
Sunet: Ovidiu Olea
 
  Stagiunea cu Skepsis este dedicată demersului de strângere de fonduri prin care trupa de teatru Skepsis doreşte să dobândească un spaţiu pe care să-l amenajeze şi în care să funcţioneze ca teatru comunitar – înţeles ca un centru cultural-artistic şi de divertisment, dar şi de dezvoltare personală prin artă, un spaţiu în care o trupă de teatru născută în interiorul comunităţii şi pentru comunitate va oferi albaiulienilor şi turiştilor stagiuni de spectacole, evenimente şi programe cultural-artistice şi cursuri de dezvoltare personală.

Read more...

De ce ar trebui să se ieftinească asigurarea facultativă a locuinței

  Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor va prelua, obligatoriu, cele mai importante riscuri asigurate prin polițele de locuință, motiv pentru care asigurătorii ar trebui să-și recalculeze primele.
  Reintroducerea obligativității de a deține o poliță de asigurare a locuinței împotriva dezastrelor poate avea și părțile ei bune, dacă asigurătorii vor respecta o regulă de bază.  Anul acesta, polițele facultative de locuință ar trebui să poată fi achiziționate la prețuri mai mici, având în vedere că riscurile asumate de asigurători vor fi cu mult diminuate. „Ținând cont de faptul că polițele facultative pentru locuințe se emit cu franșiza obligatorie de 20.000 sau 10.000 euro pentru cele trei riscuri catastrofale acoperite de polița obligatorie pentru locuință (PAD), vom asista în 2014 la o reducere a primei de asigurare pentru polițele facultative“, explică, pentru Capital, Adrian Marin, CEO al Generali.
  Mai simplu, orice poliță de asigurare a locuinței emisă în România va conține, în mod obligatoriu, și componenta de asigurare obligatorie emisă de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID). În acest fel, pentru daune de până la 20.000 de euro în cazul locuințelor din materiale moderne sau până la 10.000 de euro pentru case din chirpici, provocate de cutremure, inundații sau alunecări de teren, clientul va fi despăgubit de PAID, nu de către asigurător. Partea de primă care merge către PAID este de 10 sau 20 de euro. Scade astfel riscul asumat de compania de asigurare. Portofoliile societăților de asigurare devin astfel mai puțin riscante în ochii marilor companii de reasigurare, ceea ce înseamnă costuri mai mici pentru asigurătorul român, iar diminuarea acestor costuri ar trebui să se reflecte și în scăderea primelor practicate. „O parte semnificativă a expunerii la riscuri de catastrofă a fost preluată de către asigurările obligatorii de locuințe (PAD). Astfel, mulți experți se așteaptă ca influența reasigurării asupra primelor la asigurările facultative de locuințe să descrească“, spune Adrian Marin.
  Și specialiștii Allianz Țiriac apreciază că o reducere a primei medii este logică. „Dincolo de clarificările legislative, noutatea pe segmentul asigurărilor de locuință vine din aplicarea franșizei de 20.000 euro și, implicit, din redistribuirea subscrierilor între PAID (20  de euro) și asigurător. Astfel, în condițiile menținerii aceluiași număr de clienți, subscrierile se redistribuie între PAID și asigurător la nivelul veniturilor de asigurări obligatorii și facultative. Practic, astfel este logică și o diminuare a primei medii pentru asigurările facultative, în condițiile în care 20 euro se vor duce către PAD“, ne-au explicat cei de la Allianz.
Cine câștigă și cine pierde
  Așteptata ieftinire a componentei facultative din asigurările de locuință poate fi o oportunitate, dar nu pentru toată lumea. Persoanele care vor să beneficieze de o asigurare complexă (incluzând, de exemplu, și riscuri suplimentare, cum ar fi răspunderea civilă față de vecini sau riscul detriorării mobilierului şi care să acopere și întreaga valoare a apartamentului) vor avea de câștigat. Ei vor putea cumpăra o astfel de asigurare la un preț redus, datorită reducerii riscurilor standard. Pe de altă parte, persoanele care doresc o asigurare minimală ar putea avea de pierdut. Prin asumarea unor riscuri cu mult mai mari, PAID va fi nevoit să încheie contracte de reasigurare mai costisitoare, iar acest lucru s-ar putea vedea în costul asigurării obligatorii. De altfel, potrivit datelor Capital, o importantă societate a realizat deja un studiu la cererea PAID, iar concluziile sugerează o majorare a primei.
  36 de euro era, după primele nouă luni din 2013, prima medie pentru asigurările facultative de locuință
Sursa: capital.ro

Read more...

Un bărbat de 41 de ani din comuna Bistra este cercetat de poliţişti pentru că a tăiat ilegal un număr de 20 de arbori

  În cursul zilei de vineri, 24 ianuarie, agenţii de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Bistra, împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieşului, în urma activităţilor desfăşurate conform Planului de acţiune „SCUTUL PĂDURII 2013” şi a cercetărilor efectuate au stabilit că  P.C., de 41 ani, din comuna Bistra, judeţul Alba, în cursul lunii octombrie 2013, s-a deplasat pe un teren cu vegetaţie forestieră proprietatea altei persoane, situat pe raza comunei Bistra, de unde  a tăiat, fără drept,  un număr de 20 arbori de esenţă răşinoase, nemarcaţi.
  Materialul lemnos, în valoare de 3.100 lei a fost ulterior transportat şi valorificat de către bărbat.
  În cauză s-au întocmit acte premergătoare cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ,, tăiere ilegală de arbori” şi „furt de arbori” , fapte prev. şi ped. de art. 108 alin. 1 lit. c şi art.110 alin.1 lit. c, din Legea nr. 46 /2008.

Read more...

De la 1 februarie: şomerii îndemnizaţi vor putea călători gratuit cu autobuzele în Alba Iulia

  Un număr de 698 de şomeri îndemnizaţi din Alba Iulia, vor putea să circule cu autobutele STP gratuit de la data de 1 februarie. Acest fapt este posibil în urma aprobării de către consilierii locali a proiectului de hotărâre privind acordarea de gratuităţi la transportul public în municipiu pentru şomerii care beneficiază de indemnizaţii.
  Astfel, din data de 1 februarie 2014, aceştia pot să îşi procure carduri de mobilitate urmbană, care le vor oferi posibilitatea de a călători gratuit în municipiu, dacă vor utiliza autobuzele STP. Acest tip de card se poate obţine de la chioşcurile de bilete ale STP-ului şi poate fi prelungit în fiecare lună. Cardul se poate obţine doar pe baza carnetului de şomer, din care să reiese că persoana se află în evidenţa AJOFM Alba..
  Costul pentru aceste gratuităţi se ridică la suma de 700.000 de lei, bani ce vor fi plătiţi de  primărie operatorului de transport public local- STP.

Read more...

Întreruperi în furnizarea energiei electrice în judeţul Alba în perioada 27-31 ianuarie. Află aici unde şi când!

  Pentru perioada 27-31 ianuarie sunt programate întreruperi ale furnizării de electricitate, datorate unor lucrări programate de revizie a reţelelor. Vor fi vizate localităţile Sebeş, Aiud, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Ighiu, Săliştea, Livezile şi Noşlac. Electrica Alba  precizează că programul ar putea fi modificat în funcţie de condiţiile meteorologice.

Luni, 27 ianuarie 2014

Orele 8.00 – 12.00: Sebeș, str. Mircea cel Mare, Creanga, Blocuri-complet
Orele 8.00 – 16.00: Galda de Jos, Cetea, str. Principală
Orele 9.00 – 16.00: Sohodol, Bazești, str. Principală

Marți, 28 ianuarie 2014

Orele 8.00 – 15.00: Sălciua de Jos, Valea Largă, str. Principală
Orele 8.00 – 16.00: Galda de Jos, Cetea, str. Principală
Orele 9.00 – 16.00: Noșlac, Căptălan, str. Căptălan parțial

Miercuri, 29 ianuarie 2014

Orele 8.00 – 12.00: Vințu de Jos, str. Sibișeni parțial
Orele 8.00 – 13.00: Ighiu, Ighiel – str. Valea Mică, Tabla Bisericii, Școlii, Principală, Fântânei
Orele 8.00 – 16.00: Sălciua de Jos, str. Principală, Valea Morilor, Oncășești, Gligănești, Bercești; Galda de Jos, Cetea, str. Principală
Orele 9.00 – 13.00: Aiud, zona Mihai Viteazul, bl. 9A, 9B, 9C, 7A, 7B, 7C, 4A, 4B, 4C, 4D, 4E, 4F, str. Ștefan Octavian Iosif – parțial, str. Ion Creangă – parțial, str. Gării – parțial
Orele 9.00 – 16.00: Noșlac, Căptălan – parțial
Orele 12.00 – 15.00: Pianu de Jos, Pianu de Sus, str. Principală – complet

Joi, 30 ianuarie 2014

Orele 8.00 – 16.00: Galda de Jos, Cetea, str. Principală
Orele 8.30 – 15.00: Săliștea Deal, Str. Principală
Orele 9.00 – 16.00: Noșlac, Căptălan – parțial

Vineri, 31 ianuarie 2014

Orele 8.00 – 16.00: Galda de Jos, Cetea str. Principală
Orele 8.30 – 12.30: Aiud, Măgina, str. Simion Prodan – parțial, str. Pandurilor, Măgura
Orele 9.00 – 16.00: Noșlac, Căptălan – parțial
Orele 12.00 – 16.00: Livezile – parțial

Read more...

COD ROȘU în Buzău, nordul județului Brăila și sudul Vrancei

  Atenţie maximă celor care doresc să ajungă în sudul, sud estul şi estul a României! Un cod roșu de ninsoare și viscol a fost emis duminică, 26 ianuarie, începând cu ora 15.00 pentru Buzău, nordul județului Brăila și sudul județului Vrancea, așa cum a anunțat Ion Sandu, director ANM. Codul va fi valabil până la ora 21.00.
  Ion Sandu a precizat că meteorologii așteptau până la ora 13.00 să vadă dacă sunt îndeplinite toate cele trei condiții pentru declararea codului roșu, dar cel mai probabil aceste condiții se vor întruni. Este vorba de mai mult de 50 de cm de zăpadă depuși în 24 de ore, ninsoare intensă care determină depunerea unui strat de 15 cm pe oră și vânt cu viteză de peste 90 de km pe oră.
  Este pentru prima dată când în țara noastră ar fi emis un cod roșu de ninsoare și viscol, după introducerea codului de culori în meteorologie, în 2003.
  După expirarea codului roșu, în zonele respective va rămâne valabil un cod portocaliu.
  Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că imediat după ședința comandamentului de iarnă în care a fost făcut acest anunț, toate forțele CNADNR, MAI și ale Ministerului Apărării se vor concentra către regiunea vizată de cod roșu și vor fi puse sub o comandă unică.
  Judeţul Alba nu este afectat de niciun cod de avertizare.

Read more...

Dosare penale întocmite de poliţişti unor conducători auto care au condus autovehicule sub influenţa alcoolului

  În noaptea de 24 spre 25 ianuarie 2014, ora 03.15, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, pe strada Mihai Viteazul, din municipiul  Alba Iulia, au oprit în trafic un autoturism condus de B. B., de 42 ani, din Alba Iulia, care emana miros de alcool.
  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,62 MG/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de ,, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste 0,80g/l alcool pur în sânge”  faptă prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din O.U.G 195/2002., privind circulaţia pe drumurile publice.

  În cursul serii de vineri, 24 ianuarie, în jurul orei 21.15, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Teiuş, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Cuza Vodă din oraşul Teiuş, au oprit în trafic un autovehicul condus de Ioan M., de 33 de ani, din Teiuş, care emana miros de alcool.
  Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,95 MG/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Alba pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de ,, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”  faptă prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din O.U.G 195/2002., privind circulaţia pe drumurile publice.

Read more...

Ambasadorul Chinei în vizită în județul Alba

  Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit, în în cursul dimineţii de duminică, vizita Excelenței Sale, doamna HUO Yuzhen, Ambasadorul Extrordinar și Plenipotențiar al Republicii Chineze în România.
  Cei doi oficiali au discutat despre posibilitățile de colaborare  și despre întărirea parteneriatului existent între județul Alba și regiunea Gansu din China.
  „Mă bucură vizita Excelenței Sale, doamna Ambasador Huo, în județul Alba pentru că este un semn de încredere și apreciere față de județul nostru și de cetățenii din Alba.
Am discutat despre posibilitățile de cooperare și dezvoltare, la nivelul județului Alba, inclusiv dezvoltare economică. După cum știți județul Alba are deja un parteneriat cu o regiune Chineză, regiunea Gansu, această relație de prietenie fiind una pe care o vom aprofunda și o vom dezvolta în viitor.” -  a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Read more...

Horia Tecău şi Sania Mirza au pierdut finala de dublu mixt de la Australian Open în fața Kristinei Mladenovic și a lui Daniel Nestor

  • Published in Sport

  Campionii de la Wimbledon, Kristina Mladenovic și Daniel Nestor, s-au impus fără emoții în fața perechii formate din Horia Tecău și Sania Mirza, potrivit digisport.ro.
  Ultimii doi și-au pierdut serviciile pe finalul primului set, pe care canadianul și viitoarea adversară a Simonei Halep de la Paris (turneu transmis în exclusivitate la Digi Sport) și l-au adjudecat cu 6-3.
  Din păcate, și în actul secund, lucrurile au stat la fel. Sania Mirza și-a pierdut însă ambele servicii, iar Mladenovic și Nestor au obținut setul al doilea (6-2) și titlul la finalul unei ore de joc.
  Pentru prezenţa în ultimul act la Melbourne, Tecău şi Mirza vor primi un cec în valoare de 43.000 de euro.
  În finala feminină de la Australian Open, chinezoaica Na Li a învins-o pe Dominika Cibulkova.
Sursa: digi24.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed