Items filtered by date: Monday, 20 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Suspecţi de furt prinşi în flagrant de poliţiştii din Alba Iulia şi Cugir

  Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112, în cursul zilei de sâmbătă, de către un cetăţean în vârstă de 67 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a surprins o persoană necunoscută care a pătruns în locuinţa sa situată pe strada Viilor din Alba Iulia de unde a furat suma de 400 de lei după care a fugit.

  Mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie au fost alertate şi cu ajutorul semnalmentelor furnizate de reclamant, la scurt timp de la sesizare, s-a reuşit identificarea şi reţinerea principalului suspect de comiterea furtului,  Vasile V., de 24 de ani, din comuna Brateiu, judeţul Sibiu, care a fost dus la sediul poliţiei Municipiului Alba Iulia în vederea continuării cercetărilor.

  Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore iar în cursul zilei de ieri, 19.01.2014, a fost prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva.  

  Parchetul l-a prezentat instanţei de judecată care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

  Tot sâmbătă, 18 ianuarie, în jurul orei 14.00, patrula de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Spicului din Cugir, a observat o persoană de sex masculin care transporta mai multe bunuri cu un cărucior.

  În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că B.E., de 47 de ani, din Cugir, a sustras din incinta unei societăţi comerciale al cărui angajat a fost, 76 de scule de frezat şi 5 cuţite de strung, cu intenţia de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.

  Obiectele sustrase au fost restituite societăţii păgubite iar pe numele suspectului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Read more...

Lapoviţă şi ninsoare în aproape toată ţara! Temperaturile scad cu 10 grade în următoarele zile

  Meteorologii au emis o estimare a vremii pentru perioada cuprinsă între 20 ianuarie şi 2 februarie. În următoarele zile, vremea va scădea cu aproximativ 10 grade Celsius şi vor fi precipitaţii mixte în aproape toată ţara.

  ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 20 IANUARIE 2014 – 02 FEBRUARIE 2014

BANAT
Până în 27 ianuarie temperaturile vor marca o scădere treptată, mai accentuată în primele trei zile ale intervalului de prognoză, astfel încât maximele diurne ajung, în medie, de la o valori de 14 grade Celsius în prima zi, până la 2 grade pe 26-27 ianuarie. În ceea ce priveste evoluţia minimelor nocturne, acestea vor scădea de la 6...7 grade la începutul intervalului, până la valori medii de -4 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. În a doua săptămână, regimul termic va marca o creştere treptată, spre medii de 3...4 grade ale valorilor maxime diurne şi de -3...-2 grade ale minimelor nocturne, în perioada 29 ianuarie – 2 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului, când va ploua temporar şi, din nou, după data de 24 ianuarie, când vor fi mai ales ploi, dar trecător şi lapoviţe sau ninsori slabe cantitativ.


CRIŞANA
În prima săptămână valorile termice maxime vor fi în scădere, de la medii de 13 grade, până la aproximativ 1 grad la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie. La începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor creşte uşor, spre medii de 2...4 grade în intervalul 28 ianuarie – 2 februarie. Minimele nocturne se vor menţine pozitive la începutul intervalului, dar începând din 23 ianuarie vor coborî sub limita de îngheţ, devenind negative, cu valori medii de -5 grade în jurul datei de 27 ianuarie şi de -3 grade la începutul lunii februarie.
Va ploua, în general slab cantitativ, în primele zile ale perioadei de prognoză şi, din nou, în jurul datei de 25 ianuarie, când precipitaţiile vor fi mixte.

TRANSILVANIA
Până duminică 26 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius, ajungând la valori medii de -2...-1 grad în jurul datei menţionate. În următoarele zile va avea loc o uşoară încălzire, astfel încât, între 29 ianuarie şi 2 februarie, media maximelor diurne va atinge 1 grad Celsius, apropiată de norma climatologică a perioadei. Media temperaturilor minime va deveni negativă după primele trei zile, iar cel mai frig va fi în intervalul 26 - 28 ianuarie, când se vor înregistra medii termice nocturne de -9 ... -8 grade Celsius.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată între 20 şi 23 ianuarie, când va ploua slab cantitativ şi, ulterior, după data de 25 ianuarie, când vor fi precipitaţii slabe mixte.


MARAMUREŞ
La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu medii ale maximelor diurne de 9...10 grade şi ale minimelor nocturne de 3...4 grade. Pe 22 - 23 ianuarie va avea loc o răcire accentuată, astfel încât între 24 şi 27 ianuarie se vor consemna medii ale temperaturilor maxime de -1...0 grade, în timp ce minimele termice vor coborî, în medie, spre -7 grade Celsius. După 28 ianuarie se estimează o tendinţă de uşoară încălzire, care va determina în ultimele zile ale perioadei de prognoză, valori medii de 1...2 grade ale temperaturilor maxime şi de aproximativ -4 grade ale celor minime.
Probabilitatea pentru precipitaţii slabe cantitativ şi predominant sub formă de ploaie, va fi mai mare în primele zile ale intervalului şi, trecător, în jurul datei de 25 ianuarie.


MOLDOVA
În prima săptămână media valorilor maxime va scădea de la 2 la -8 grade Celsius, iar în a doua săptămână va creşte spre aproximativ 1 grad în ultimele zile ale intervalului. Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, în scădere de la 1 la -11 grade Celsius în prima săptămână, apoi în creştere spre -4 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.
Probabilitatea de precipitaţii, mai ales lapoviţe şi ninsori, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în primele zile ale prognozei, precum şi în intervalul 24-27 ianuarie.


DOBROGEA
Vremea se va răci în prima săptămână a intervalului de prognoză, când media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 10...11 grade până la -2...-1 grad între 25 şi 27 ianuarie. În acelaşi interval minimele nocturne vor coborî, în medie, de la 5 la -6 grade Celsius. După data de 28 ianuarie, un proces de încălzire va determina, în ultimele zile ale prognozei, medii ale maximelor diurne de 4...5 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ -1 grad, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru începutul lunii februarie.
Vor fi precipitaţii, slabe cantitativ, sub formă de ploaie în primele zile, dar şi lapoviţe sau ninsori, temporar, după 25 ianuarie.


MUNTENIA
Până pe 26...27 ianuarie vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât maximele termice vor scădea de la o medie de 8...9 grade în primele zile spre -1...0 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. În acelaşi interval minimele nocturne vor scădea de la 4 la -6 grade, în medie. În a doua săptămână vremea se va încălzi, maximele diurne atingând în medie, după 29 ianuarie, 3...4 grade Celsius, iar minimele nocturne aproximativ -3 grade Celsius.
Va ploua slab pe 22-23 ianuarie, iar între 24 şi 27 ianuarie, temporar, vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.


OLTENIA
În primele trei zile vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, apoi temperaturile vor scădea cu aproximativ 8 grade până în jurul datei de 27 ianuarie, cand se vor atinge valori medii de aproximativ 1 grad Celsius la valorile maxime diurne şi -6 grade la cele minime nocturne. În următoarele zile, vremea se va încălzi uşor, astfel încât ultimele zile ale perioadei de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal în această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 2...3 grade şi ale celor minime de -4...-3 grade.
Va ploua temporar în primele zile ale prognozei, iar în jurul datei de 26-27 ianuarie creşte probabilitatea pentru lapoviţe sau ninsori, slabe cantitativ.


LA MUNTE
Până la sfârşitul primei săptămâni temperaturile maxime vor scădea treptat, de la medii de 4...5 grade la început spre -5 grade în jurul datei de 26...27 ianuarie, când minimele nocturne vor coborî spre valori medii de -11 grade, faţă de 0...1 grad la începutul intervalului. În a doua săptămână va avea loc o creştere a regimului termic, astfel încât, în ultimele zile, se vor atinge maxime diurne de -2 grade şi minime nocturne de -8 grade Celsius, în medie, vremea devenind normală termic pentru început de februarie.
Trecător vor fi precipitaţii, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai mare pe 21 - 22 ianuarie, dar şi în intervalul 24 – 27 ianuarie.

Sursa: realitatea.net

Read more...

Alimente pline cu E-uri de care trebuie sa te feresti!

  Cu siguranta deja cunosti cat de nocive sunt E-urile alimentare, pe care le gasesti in aproape orice produs cumparat. Noi iti venim in ajutor si iti dezvaluim cateva alimente pline cu E-uri de care trebuie sa te feresti.
Mezeluri. Chiar daca ai impresia ca sunt sanatoase, mezelurile, si in general carnea prelucrata din comert, contine mai multe E-uri decat iti poti imagina. Pe langa toti colorantii si aromele pe care producatorii le adauga pentru un gust si un aspect cat mai bun, care sa reziste si cateva saptamani in frigider, mezelurile contin si cantitati mari de E-uri despre care se crede ca sunt cancerigene.
  Branza topita. Despre branza topita se crede ca este sanatoasa si plina de calciu. Daca vei citi ambalajul vei observa ca doar o mica parte a ingredientelor este de fapt branza, iar restul sunt chimicale sau arome artificiale. Nu te lasa pacalita de gustul bun al branzei topite sau al cremelor de branza, care sunt fabricate practic in acelasi fel.
  Dulciuri. Si dulciurile din comert contin multe chimicale, chiar daca pe eticheta scrie “fara coloranti artificiali” sau “arome naturale”. De fapt, acest lucru nu este tocmai adevarat, iar tu ajungi sa ingeri tot la fel de multe chimicale si E-uri ca inainte. Incearca sa te feresti de orice dulce cumparat din comert, si daca ai pofta de dulce, mai bine pregateste-ti acasa o prajitura cu adevarat naturala, fara arome si coloranti.
  Chipsuri. Cate arome, atatea ingrediente periculoase! Evita pe cat posibil consumul chipsurilor din comert, care contin diferite arome artificiale si agenti de colorare.
  Sucuri acidulate. Cu siguranta ai observat ce culori puternice au sucurile carbogazoase din comert si te-ai gandit cel putin o data de ce sucul preparat de tine acasa nu are aceeasi culoare. Ei bine, raspunsul este simplu: ai “uitat” sa adaugi coloranti. Chiar si sucurile mai “naturale”, care contin pulpa de fructe sau nectar, au in compozitie E-uri. Altfel cum ar putea sa reziste cateva luni fara sa se strice?
  Gemuri. Inca un aliment pe care il consideram sigur este gemul. De fapt, daca citesti eticheta, vei observa ca produsul respectiv contine cel putin inca un ingredient pe langa fructe, zahar si apa (adica ingredientele din care tu poti face gemuri). Chiar daca vorbim de acidifianti, de coloranti naturali sau de glucoza artificiala, toate aceste dulceturi sunt nerecomandate consumului (reginele.ro).

Read more...

A vrut să arate “ cine-i şefu’ ” şi s-a ales cu amendă de la jandarmi

  Un scandal izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute pe strada Plopilor din municipiul Blaj a  aplanat de jandarmi. Conflictul a apărut pe fondul consumului exagerat de alcool, iar principalul vinovat a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.
  În urma verificările efectuate jandarmii au constatat că, o mai veche “ cunoştinţă ” a acestora, domnul Nicolaie P. ( 50 de ani ), provocase un scandal cu vecinii. Respectivul locuieşte pe strada Plopilor din municipiul Blaj şi sâmbătă, 18 ianuarie, încurajat de alcoolul consumat în exces, le-a adresat injurii şi i-a jignit pe toţi cei pe care-i întâlnea şi cu care, se pare, avea divergenţe mai vechi. Jandarmii au fost anunţaţi în jurul orei 17.00 şi l-au găsit pe scandalagiu pe stradă, urlând şi ameninţându-i pe cei din jur cu acte de violenţă. În scurt timp bărbatul a fost calmat şi întrebat de ce a avut un astfel de comportament a spus că a vrut să le arate tuturor “ cine-i şefu’ ”. Rămâne de apreciat dacă demonstraţia acestuia a meritat având în vedere că pentru scandalul provocat într-un loc public a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.
  Jandarmii Alba reamintesc cetăţenilor că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

Read more...

Connect-R renunta la concerte!

  • Published in Monden

  Connect-R si-a gasit fericirea langa proaspata sa sotie, Misha, alaturi de care asteapta venirea pe lume a primului bebelus. Si pentru ca artistul isi doreste sa fie un tata model, a renuntat deja la cateva concerte prin tara si prefera sa stea mai mult langa sotie, care este pe cale sa nasca.
  Un prieten al artistului a povestit pentru WOWbiz de ce acesta s-a despartit de fosta iubita, Diana, si de ce doreste sa se concentreze pe familie.
  “Isi dorea copil inca de acum trei-patru ani. Pe vremea aceea, el era cu Diana, aveau o relatie statornica si lucrurile pareau ca vor merge pe cursul firesc: nunta, nasterea unui copil. Numai ca Diana se temea de ce va urma si era convinsa ca daca va da nastere unui copil ea va sta singura acasa cu cel mic, iar Connect-R va continua sa bata tara in lung si in lat la concerte. Au avut multe discutii pe tema asta, iar ea era cea care nu se grabea sa faca pasul.
  Ea suferea de sindromul femeii de cariera. Ii reprosa mereu ca daca ii va face un copil stie cum va decurge viata ei, ca ea o sa stea cu bebelusul si el o sa fie musafir in casa lor. Pana la urma s-au certat si s-au despartit. Dar iata ca el a invatat ceva din toata treaba asta. Acum, cand se apropie termenul limita si Misha se pregateste sa nasca, Connect-R a renuntat la concerte. Adica nu mai accepta sa plece din Bucuresti la cantari, prin tara. Pierde bani, da, dar castiga pe partea de familie. O sa stea in Bucuresti, la studio si acasa cu sotia si copilul lui pana cand o sa considere ca este totul in regula. Nu a anuntat cat dureaza pauza acesta. Probabil o sa vada pe parcurs”(reginele.ro).

Read more...

Incendiu la o anexă gospodărească din Cugir stins cu dificultate de pompieri

  Sâmbătă seara, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir, a intervenit în localitate, pe str. Vasile Alecsandri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (şură, bucătărie şi atelier), proprietatea lui Ţ.N.
  Din cauza materialelor combustibile depozitate, incendiul s-a dezvoltat foarte rapid, extinzându-se şi la acoperişul casei de locuit. Pompierii voluntari au solicitat sprijinul Gărzii de intervenţie Sebeş. La sosirea pompierilor militari, incendiul a cuprins toată suprafaţa anexei gospodăreşti şi pe o parte din acoperişul casei de locuit. S-a intervenit cu două autospeciale de stins incendii, iar SVSU Cugir cu 3 autospeciale. Ca urmare a incendiului, au ars acoperişul anexei gospodăreşti (şură, bucătărie şi atelier) pe o suprafaţă de aproximativ 124 mp şi bunurile din acestea, acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn şi acoperit cu ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp şi un autoturism dezafectat. Au mai fost afectate acoperişurile a două anexe gospodăreşti vecine pe o suprafaţă de circa 10 mp fiecare. Pagubele produse se ridică la circa 180.000 lei, iar cele salvate la aproximativ 490.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu este un aparat electric de tăiat (flex) fără respectarea normelor de lucru.
  Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al jud. Alba au intervenit, în perioada 17-20ianuarie, la un număr de 31 de solicitări.

Read more...

Proiect de monitorizare a consumurilor de utilităţi în unităţile de învăţământ propus de Primăria Alba Iulia

  Unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului Alba Iulia, vor avea în viitorul apropiat sisteme de monitorizare a consumului de utilităţi ( energie electrică, apă şi gaz metan). Primăria municipiului a luat această decizie de implementare a sistemului pentru a reuşi gestionarea mai eficientă şi reducerea cheltuielilor.
  S-a elaborat un regulament de stabilire a modalităţilor de urmărire lu înregistrare a consumului, dar şi intervenţiile necesare pentru instalaţiile aferente. Conform noului sistem, unităţile de învăţământ vor transmite consumurile către Biroul Administrare Clădiri şin subordinea Consiliului Local Alba Iulia, până pe data de 10 a fiecărei luni. Fiecare din cele trei tipuri de utilităţi vor dispune de reguli specifice, ce vor cuprinde limite maxime şi minime ale temperaturii în catul centralelor termice, interzicerea utilizării consumatoarelor de energie pe timpul nopţii, la sfârşit de săptămână şi în vacantele şcolare. De asemenea, conforma acestui regulament se va interzice consumul de apă în alte scopuri decât pentru activitatea unităţilor de învăţământ.
  Regulamentul a fost transmis în luna decembrie 2013 tuturor unităţilor şcolare din municipiu pentru propuneri şi modificări. După faza dezbaterii publice, acesta va intra în şedinţa de Consiliu Local Alba Iulia, pentru aprobare. În caz de vot pozitiv, regulamentul va intra în vigoare.

Read more...

Data de 20 ianuarie, cea mai deprimantă zi din 2014

  Cea de-a treia zi de luni a anului, care, în 2014, cade pe 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi, la această concluzie ajungând un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.
  Teoria despre "Blue Monday" a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului, informează theguardian.com.
  Psihologul a luat în considerare vremea din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mare parte dintre oameni urăşte zilele de luni.
  Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului să fie considerată cea mai deprimantă zi, având în vedere că oamenii în această perioadă manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.
  Însă această teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, întrucât acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat în calcul ideea că opinia publică este influenţată să îşi programeze o vacanţă în această perioadă pentru a scăpa de starea de depresie.
  În schimb, în acest an, o companie de băuturi contrazice această teorie, anunţând că "Blue Monday" nu este în cea de-a treia zi de luni a anului, ci în prima zi de luni a anului. Această zi, consideră compania, este cea mai deprimantă, întrucât este prima luni la locul de muncă în noul an.
  Un studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici a arătat că persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului. De asemenea, experţii recomandă sporturile specifice iernii sau, dacă vremea este mult prea friguroasă, exerciţiile la sală.
Sursa: mediafax.ro

Read more...

Semnificaţii istorice pentru ziua de 20 ianuarie

  Pe data de 20 ianuarie 2009, Barack Obama a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, devenind astfel cel de-al 44-lea preşedinte al SUA.
1368 - Braşovenilor le-au fost recunoscute privilegiile comerciale în Ţara Românească

1612 - A încetat din viaţă Rudolf al II-lea de Habsburg, împărat al Imperiului Romano-German (1576-1612) (n. 18 iulie 1552)
1818 - A încetat din viaţă cărturarul iluminist Dimitrie Ţichindeal, susţinător al folosirii limbii naţionale în biserică şi în şcoală (n. 1775)
1868 - A fost semnat, la Bucureşti, Tratatul de alianţă româno-sârb.
1880 - A apărut, la Bucureşti, sub direcţia lui Alexandru Macedonski, revista "Literatorul".
1907 - A murit chimistul rus Dmitri Mendeleev, cel care a descoperit legea periodicităţii şi a ordonat (1869) elementele chimice într-un tabel, numit sistemul periodic
1920 - S-a născut regizorul şi cineastul Federico Fellini (m. 31 oct 1993).
1936 - A încetat din viaţă regele George al V-lea al Marii Britanii (3 iunie 1865)
1947 - Secretarul Departamentului de Stat al SUA a semnat Tratatul de pace cu România.
1984 - A încetat din viaţă actorul şi înotătorul american Johnny Weissmuller (n. 2 iunie 1904)
1993 - Bill Clinton a depus jurământul în calitate de preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
1993 - A încetat din viaţă actriţa americană Audrey Hepburn (n. 4 mai 1929)
1996 - Yasser Arafat este ales preşedinte al Autorităţii Palestiniene.
2001 - A încetat din viaţă Mircea Chiriţoiu, locotenent colonel, arhivist şi istoric de la Arhivele Militare Române, autor a valoroase studii şi cărţi despre trecutul nostru din ultima jumătate de veac.
2009 - Barack Obama a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, devenind astfel cel de-al 44-lea preşedinte al SUA.

În lumea muzicii

1950 - s-a nascut Paul Stanley (voce/chitara) - Kiss.

1952 - s-a nascut Ian Hill (bass) - Judas Priest.
1952 - s-a nascut Ian Hill (bass) - Judas Priest.
1979 - s-a nascut Rob Bourdon (tobe) - Linkin Park.
1969 - Doua poeme ale lui Bruce Springsteen sunt publicate intr-o revista locala din New Jersey.

1969 - Led Zeppelin concerteaza la Wheaton Youth Center in Statele Unite. In fata scenei au fost 55 de fani, iar trupa a fost platita cu 250 de dolari pentru acest show.

1972 - Pink Floyd au primul concert de promovare pentru Dark Side Of The Moon. Din cauza unor probleme tehnice, show-ul este anulat dupa interpretarea piesei "Money".

1982 - In timpul unui concert Ozzy din Iowa, un om din public arunca pe scena un liliac lesinat. Ozzy crede ca este o jucarie din recuzita si il musca de cap. Concertul este intrerupt, iar solistul este dus de urgenta la spital pentru a i se face un vaccin antirabic.

1983 - Def Leppard lanseaza albumul Pyromania. Se vinde in peste 10 milioane de exemplare numai in America.

1985 - Foreigner reusesc primul si ultimul nr 1 in Anglia cu piesa I Want To Know What Love Is.

1988 - Beatles sunt inclusi in Rock And Roll Hall Of Fame. Participa Ringo Starr, George Harrison, Yoko Ono si Julian Lennon. Paul McCartney nu vine la ceremonie, insa trimite o scrisoare prin care-si motiveaza absenta. Motivul era acela ca nu se intelegea cu ceilalti muzicieni din Beatles.

Sărbători

-Sf. Mc. Vas si Eusebiu (calendar crestin-ortodox)
-Sf. Fabian, papă martir; Sebastian, martir (calendar romano-catolic)
-Sf. Eutimiu cel Mare (calendar greco-catolic)

Surse: mediafax.ro, rockfm.ro, wikipedia.org.

Read more...

Horoscop: 20 ianuarie

  • Published in Monden

Varsator

Se apropie un eveniment important pentru tine si esti tot timpul agitat. Te ocupi singur de fiecare detaliu si asta te va epuiza. Ai putere, pentru ca realizezi ca merita efortul.

Pesti

Prioritatea ta este relatia cu un membru al familiei. Ati avut parte de cateva neintelegeri, care si-au pus amprenta serios. Trebuie sa rezolvi acest aspect cat mai repede.

Berbec

Marte te face extrem de hotarat si determinat in ceea ce faci. Iti da puterea sa infrunti multe opinii diferite si sa faci fata unor provocari.

Taur

Saturn iti da o lectie de viata. Important este sa inveti ceea ce trebuie din asta si pe viitor sa nu repeti greseala. In sens contrar, sa nu te mire ceea ce se va intampla.

Gemeni

Cineva incearca sa iti vorbeasca, dar tu schimbi subiectul, pentru ca este unul sensibil. Prietenii incearca sa afle detalii, dar nu vrei sa le oferi.

Rac

Esti foarte impulsiv si raspunzi pe fuga celor care te intreaba ceva. Evita consumul de cafea sau alte produse care contin cofeina, pentru ca nu te ajuta.

Leu

Ai un program foarte incarcat, asa ca nu promite cuiva ca ajungi seara la o intalnire. Amana totul pentru cateva zile, cand o sa fii putin mai liber.

Fecioara

Faci victime in randul persoanelor de sex opus. Ai facut o schimbare de look, iar acest lucru atrage o multime de complimente.

Balanta

Cumperi un cadou pentru partenerul de viata. Nu trebuie neaparat sa fie o ocazie speciala, ci pur si simplu ca sa ii arati cat de mult il apreciezi.

Scorpion

Ai o initiativa care va aduce dupa ea o schimbare importanta. Esti mandru de realizarea ta si astepti laudele. Nu vor intarzia sa apara.

Sagetator

Esti pus pe glume astazi si razi tot timpul. Si cel mai mic gest al celor din jur ti se pare amuzant. Pe scurt, o sa ai parte de o zi foarte buna.

Capricorn

Pluto, planeta care reprezinta relatiile de putere, este in stransa legatura cu tine. Te poti astepta la o promovare sau, cel putin, la o schimbare in bine la locul de munca.

Read more...
Subscribe to this RSS feed