Items filtered by date: Wednesday, 25 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Klaus Iohannis a scăpat de A.N.I.

  Curtea de Apel Alba a soluţionat astăzi dosarul cunoscut opiniei publice  ca „procesul Klaus Iohannis împotriva A.N.I.”. Potrivit unui comunicat oferit publicului, instituţia a precizat: “Astăzi, 25.09.2013, în dosarul nr. 508/57/2013 ce s-a aflat pe rolul instanţei, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiaformulată de reclamantul Klaus-Werner Iohannis în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritateşi în consecinţă a dispus anularea raportului de evaluare nr.18367/G/II/24.04.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate.

  Cu privire la contestaţia formulată de reclamant împotriva Inspecţiei de integritate, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus respingerea contestaţiei ca fiind formulată împotriva unei persoane fără legitimare procesuală.

  Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice  după ce hotărârea va fi motivată.

Alte date privind soluţionarea dosarului 

  Dosarul nr. 508/57/2013 ce s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia a avut ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamantul Klaus Werner Iohannis prin care acesta a solicitat:

anularea raportului de evaluare nr.18367/2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate – Inspecţia de Integritate şi

-  suspendarea executării raportului de evaluare nr.18367/2013 până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei.

  În 24.07.2013 Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca lipsită de interes

cererea formulată de reclamantul Klaus-Werner Iohannis de suspendare a executării raportului de evaluare nr.18367/24.04.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, întrucât actul administrativ contestat este suspendat de drept şi nu produce efecte juridice ca urmare a sesizării instanţei de contencios administrativ cu acţiunea în anulare a raportului de evaluare”.

Read more...

Fostul şef al IPJ Alba, Tudor Grindean a fost numit şef al IPJ Cluj

  Începând de miercuri, 25 septembrie, chestorul Tudor Grindean este la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Până în prezent, chestorul a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale Management Operaţional din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

  Această numire la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj vine după ce fostul commandant al poliţiei clujene, Ioan Păcurar s-a pensionat la cerere.

  La investirea sa în funcţie, a fost prezent chestorul Petre Tobă, inspectorul general al Poliţiei Române, care a citit ordinul ministrului de Interne Radu Stroe prin care Tudor Grindean este numit şef al IPJ Cluj.

Read more...

Banca ţărilor sărace, ÎN PERICOL

 Mita, frauda şi corupţia dau peste cap activitatea Băncii Mondiale. Organizaţia internaţională de creditare a exclus în acest an peste 250 de persoane fizice şi companii din proiecte finanţate de bancă – mai multe decât au fost excluse în ultimii şapte ani la un loc.

Banca a investit circa 200 mld. dolari în ţările sărace în ultimii cinci ani şi a efectuat peste 600 de investigaţii cu privire la practici neadecvate. Aproape o treime din cei prezenţi pe lista neagră provin din America de Nord. Totuşi, cifrele din acest an sunt oarecum umflate de includerea SNC Lavalin, o mare firmă multinaţională de construcţii originară din Canada. Compania şi afiliaţii săi (peste 70 din America de Nord şi alţi 30 în întreaga lume) au fost excluşi din programele Băncii Mondiale în aprilie din cauza unui proiect de pod în valoare de 3 mld. dolari ce trebuia construit în Bangladeş.

Creşterea numărului de excluşi este probabil un semn că Banca Mondială se clatină în faţa corupţiei şi nu că se dezvoltă conform planului său. Sursa: www.capital.ro

Read more...

Vârstnicii din Roşia de Secaş sărbătoriţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

  Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş îi va sărbători joi, 26 septembrie, pe beneficiarii Serviciului socio - medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an pe data de 1 octombrie. Cu acest prilej, persoanele vârstnice vor servi tradiţionalul tort festiv iar asistentul social Veronica Pop şi îngrijitorul la domiciliu Valeriu Damian le vor ura „La Mulţi Ani” şi le vor oferi diplome şi felicitări realizate manual în cadrul atelierelor de creaţie ale serviciului. „Astfel de evenimente sunt deosebit de importante deoarece persoanele vârstnice au posibilitatea de a se întâlni şi socializa, se simt preţuite şi parte integrantă a acestei societăţi” a precizat părintele coordonator Ovidiu Nicolae Pop.

  Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a luat naştere în toamna anului 2008 la iniţiativa părintelui paroh Ovidiu Nicolae Pop şi funcţionează în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba - Direcţia  Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, având ca şi colaboratori Consiliul Local Roşia de Secaş şi Parohia Ortodoxă Roşia de Secaş. Acesta are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace, singure, bolnave, aflate în stare de semidependenţă fizică din comuna Roşia de Secaş. 25 de vârstnici beneficiază lunar de pachete cu alimente, servicii de menaj şi gospodăreşti, servicii social - comunitare, de recreere şi creaţie, servicii de informare medicală, de consiliere socială şi pastorală. În cei cinci ani de activitate, Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a ajutat 250 de vârstnici.(comunicat al Biroului de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia)

Read more...

MÂINE: Recital de chitară clasică la Sala Unirii din Alba Iulia.

  Joi, 26 septembrie 2013, de la ora 19.00, în Sala Unirii se va desfăşura un recital de chitară clasică. Programul va fi susţinut de Dragoş Tudor, profesor la Liceul de Artă şi la Centrului de Cultura "Augustin Bena", Lucian Manciu  şi Alexandru Ştefănoiu, ambii studenţi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. 

  Programul va cuprinde lucrări, din diferite perioade ale muzicii clasice, de la preclasicism până la cea contemporană, ale unor faimoşi compozitori precum : Johann Sebastian Bach, Roland Dyens, Isaac Albeniz, Agustin Mangore Barrios, Carlo Domeniconi, Erik Satie.

Read more...

Lista castigatoriilor Premiilor Emmy!

  • Published in Monden

Gala Premiilor Emmy, ajunsa la cea de-a 65-a editie si-a desemnat castigatorii, duminica seara, la Los Angeles. Premiile Emmy desemneaza cele mai bune productii de pe micul ecran, iar in acest an, cel mai apreciat show tv a fost “ Breaking Bad”. Iata in continuare lista castigatorilor:
Cel mai bun serial dramatic: “Breaking Bad”
Cel mai bun serial de comedie: “Modern Family”
Cel mai bun film de televiziune sau mini-serial: “Behind the Candelabra”
Cel mai bun actor de dramă: Jeff Daniels în “The Newsroom”
Cea mai bună actriță de dramă: Claire Danes în “Homeland”
Cel mai bun actor de comedie: Jim Parsons în “The Big Bang Theory”
Cea mai bună actriță de comedie: Julia Louis-Dreyfus în “Veep”
Cel mai bun actor într-un film de televiziune sau mini-serial: Michael Douglas în “Behind the Candelabra”
Cea mai bună actriță într-un film de televiziune sau mini-serial: Laura Linney în “The Big C: Hereafter”
Cel mai bun regizor de film de televiziune sau mini-serial: Steven Soderbergh cu “Behind the Candelabra.(reginele.ro)

Read more...

O misiune orbitală a detectat urme de apă pe suprafaţa Lunii

  Un satelit care orbiteaza Luna a gasit urme de apa in rocile aflate la suprafata satelitului natural al Pamantului, spun specialistii, informeaza Realitatea.net. Acesta ar fi descoperit indirect urme de apa la suprafata ei, potrivit Ziare.com, care citeaza sciencenewsforkids.org.
  Observatiile au fost facute de misiunea Moon Mineralogy Mapper, care analizeaza Luna in mai multe lungimi de unda, inclusiv unele care nu pot fi vazute cu ochiul liber, spune specialista in geologie planetara, Rachel Klima. 
  Echipa acesteia a analizat lumina solara reflectata de suprafata Lunii. Datorita detectarii unei substante numita hidroxil, cercetatorii spun ca apa ar fi, de asemenea, prezenta pe Luna.
  Ei au analizat imagini provenind din diferite regiuni ale Lunii, chiar si din partea care nu poate fi vazuta de pe Pamant. Semne mai puternice ale prezentei apei au fost gasite in craterul Bullialdus, acesta avand un nivel ridicat de hidroxil.
  Specialistii recunosc ca exista si posibilitatea ca hidroxilul sa nu fie chiar un semn al prezentei apei acolo, insa aceasta posibilitate este slaba.
O misiune pe Marte ar fi sinucidere
  O expeditie pe Marte este improbabila in viitorul apropiat din cauza nivelului ridicat de radiatii la care ar fi expusi cosmonautii, potrivit Realitatea.net, citand USA Today.
NASA i-ar expune pe membrii echipajului la radiatii letale, care le-ar declansa tumori cancerigene de neimaginat. "Cei mai mari savanti, ingineri, medici si fizicieni au explicat foarte clar acest risc", spun jurnalistii americani.
  "Este ca si cum vrei sa bagi un elefant intr-o camera", a explicat astronautul NASA Robert Behnken in fata unui comitet al Academiei americane de Stiinte.
  "Am descoperit un nivel incredibil de mare de radiatie ionizanta, aproape un certificat medical de cancer si foarte aproape de nivelul de impact letal instant", a spus Kristin Shrader-Frechette, profesor la University of Notre Dame.
  "Nu vom putea face un zbor spre Marte cata vreme nu gasim metode mai rapide de deplasare si nu inventam scuturi suficient de puternice anti-radiatii", a precizat savantul american.
  Institutul de Medicina al Avademiei americane va publica in 2014 un raport cu privire la cele mai importante aspecte referitoare la riscurile zborului spre Marte.
  Intre timp, organizatia non-profit Mars One Foundation a primit aplicatiile a 200.000 de americani dispusi sa faca parte dintr-o viitoare expeditie de colonizare a Planetei Rosii.

Read more...

Incendii stinse şi apeluri de urgenţă rezolvate de echipajele din subordinea ISU Alba

  Formaţiunile din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au fost solicitate să intervină în mai multe cazuri speciale.
  Astfel, garda de intervenţie Blaj a intervenit ieri, la ora 13.32, în municipiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea lui G.B. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. Ca urmare a incendiului au ars capacul motorului, conductele de motorină confecţionate din plastic şi izolaţile instalaţiei electrice din compartimentul motor. Pagubele produse se ridică la circa 3.600 lei, iar cele salvate la aproximativ 9.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă scurgerile de lichide combustibile.
  Tot în cursul zilei de ieri, detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină în jurul orei 19.19, în municipiul Alba Iulia, pe str. Ştefan cel Mare pentru deblocarea unei uşi de apartament. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenţie, au pătruns cu scara culisabilă pe geamul de la balcon, situat la etajul 3, în apartament fiind găsit proprietarul imobilului în vârstă de 77 de ani, decedat.
  Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al jud. Alba au intervenit, în data de 24.09.2013, la un număr de 12 de solicitări.

Read more...

Spaţii noi de jocă pentru copii în Alba Iulia

  Reprezentanţii primăriei informează că sunt în derulare activităţi de amenajare a unor spaţii de joacă pentru micuţi. Astfel, 4 terenuri de acest tip sunt amenajate sau în curs de amplasare în municipiul Alba Iulia. Acestea sunt sau vor fi amplasate în zone recent reabilitate sau în incinta unor nităţi de învăţământ.
  Purtătorul de cuvânt de la Primăria Alba Iulia precizează că “până în prezent a fost montat un ansamblu de recreere penctu cei mici în preajma blocurilor ANL de pe strada Nazareth Illit, format din: complex de joacă ( topogan+leagăn), balansoar, căluţ, carusel cu platformăşi bănci cu picioare de fontă. La şcoala Mihai Eminescu au fost deja instalate 3 mese de joc cu acoperiş, tobogan, căluţ şi balansoar”. În cursul zilei de ieri, 24 septembrie, in cartierul Tolstoi, au inceput lucrările de amenajare a  unui spaţiu de joacă pentru copii, urmând ca în scurt timp, un alt loc de recreere să fie instalat şi în preajma blocurilor de locuinţe sociale. Costul estimativ aferent acestor lucrări este de 58 500 lei (TVA inclus).

Read more...

Trupul neînsufleţit al soldatului căzut la datorie în Afganistan va fi adus astăzi în România

  În cursul zilei de miercuri, 25 septembrie trupul neînsufleţit a lui Vasile Claudiu Popa va fi adus în ţară din Afganistan cu o navă militară a Forţelor Aeriene Română, urmând apoi să fie adus la Alba Iulia şi depus la Cercul Militar din Cetatea Alba Carolina, unde va rămâne până vineri. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12.00 la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.
  Soldatul albaiulian şi-a pierdut viaţa duminică seara, în timpul unei misiuni din Afganistan, după ce a călcat pe un dispozitiv improvizat. În urma exploziei a mai decedat un soldat român, Adrian Postelnicu (34 de ani) din Constanţa. Cei doi au suferit răni deosebit de grave şi au fost transportaţi cu un elicopter la spitalul militar din Baghram, unde au decedat la scurt timp.
  Vasile Claudiu Popa (28 de ani) a fost absolvent al  Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, iar apoi al Institutului de Marină din Constanţa. Militarul locuia împreună cu soţia sa în Constanţa, unde începând cu anul 2006, a lucrat în cadrul Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri. Era maistru militar clasa a III-a şi se afla la a doua misiune în Afganistan.
  Cel de-al doilea soldat căzut la datorie este plutonierul Adrian Postelnicu (34 ani), din Constanţa. Acesta era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Cei doi militari sunt din Grupul Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri.
  Cei doi soldaţi au fost avansaţi în grad, printr-un ordin al Ministerului Apărării Naţionale, semnat de  Mircea Duşa. Vasile Claudiu Popa aspirant a mistrului militar clasa a III-a post-mortem şi Adrian Postelnicu  sublocotenent post-mortem.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686