Principele NICOLAE AL ROMÂNIEI, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Principele NICOLAE AL ROMÂNIEI, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, va organiza marți, 12 iunie, de la ora 10, un eveniment festiv cu prilejul vizitei Prințului Nicolae al României în această instituție școlară. Acest eveniment se înscrie, alături de alte activități, în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Elevii și dascălii școlii au onoarea de a-l primi în mijlocul lor pe nepotul Regelui Mihai, care a răspuns cu bucurie invitației de a vizita Școala „Avram Iancu”. Cu această ocazie, Prințul Nicolae va avea o întâlnire cu elevii și cu cadrele didactice, va vizita sălile de clasă, apoi va lua parte la spectacolul susținut de ansamblul de dansuri populare (clasa a IV-a A), de corul „Prietenia” al ciclului primar și de corul claselor V-VIII.

Evenimentul va include vernisajul expoziției de pictură a elevei Romina Semprini din clasa a VI-a C, o expoziție cu lucrări ale elevilor pe tema „Casa Regală în viziunea copiilor”, precum și o prezentare de carte susținută de Maria Ileană, în prezent absolventă de liceu, care și-a făcut debutul literar ca elevă a Școlii „Avram Iancu”.

De asemenea, la acest  eveniment sunt invitați să participe și câștigătorii concursului „Un rege, o regină” organizat de ANRM,  care au fost premiați de Casa Regală în cadrul unei festivități desfășurate la București, în anul 2014, elevi care au reprezentat cu mândrie Școala „Avram Iancu” la această festivitate.

Vizita se va încheia cu o sesiune de autografe  din partea distinsului oaspete tuturor celor care doresc să păstreze o amintire frumoasă a acestui eveniment pe filele cărții „Drumul spre casă”.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top