Comuna Ciugud în atenţia Ambasadei SUA la Bucureşti

Comuna Ciugud în atenţia Ambasadei SUA la Bucureşti

Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp, în vizită oficială în Ciugud

Comuna Ciugud a ajuns şi în atenţia Ambasadei SUA din România, o delegaţie a misiunii diplomatice americane aflându-se, vineri, într-o vizită oficială în localitate. Delegaţia, condusă de doamna Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA în România, a avut întâlniri cu domnul Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi cu reprezentanţii administraţie locale. De asemenea oficialii americani au trecut în revistă cele mai importante obiective economice, culturale şi turistice din comună, discuţiile fiind axate pe modelul de viziune administrativă adoptat de Ciugud.

„Vizita delegaţiei Misiunii Diplomatice a SUA în Ciugud ne onorează dar totodată ne oferă şi încrederea că suntem pe un drum bun cu procesul de modernizare a comunei. În ultimii ani administraţia locală împreună cu oamenii din Ciugud au făcut eforturi importante pentru a transforma comuna într-o localitate europeană, într-o comunitate în care „viaţa la ţară este ca afară”, adică nivelul de trai este la un standard comparabil cu cel din ţări europene sau occidentale. Viziunea noastră de dezvoltare administrativă am prezentat-o şi oaspeţilor americani dar totodată am transmis faptul că suntem deschişi pentru posibile colaborări economice cu investitori din SUA interesaţi să îşi dezvolte afaceri într-un loc unde au facilităţile necesare, forţă de muncă bine pregătită dar şi o administraţie care este un partener serios şi onest. Pe această cale doresc să mulţumesc doamnei Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA pentru onoarea pe care ne-a făcut-o de a vizita Ciugudul şi să transmitem Excelenţei Sale domnului ambasador Hans Klemm aleasa noastră consideraţie”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

‎"Am fost foarte impresionată de dedicarea domnului primar față de construirea unei localități inteligente, încurajarea creării de locuri de muncă și a investițiilor, sporirea transparenței guvernării și, în special, față de dorința de a obține sprijinul tuturor cetățenilor pentru proiecte," a declarat doamna Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice SUA în România.

Ciugudul este o comună din judeţul Alba cu o populaţie de peste 3200 de locuitori, fiind una dintre puţinele unităţi administrativ teritoriale din zonă în care populaţia este în creştere. A devenit cunoscută datorită proiectelor importante de dezvoltare iniţiate de administraţia locală dar mai ales pentru faptul că este comuna din România care a absorbit cele mai multe fonduri europene. Peste 27 de milioane de euro, bani europeni, au ajuns la Ciugud în proiecte edilitare astfel încât acum localitatea are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, utilităţi, străzi şi trotuare modernizate, piste de biciclete, iluminat stradal asigurat cu ajutorul unei minicentrale eoline dar şi şcoli sau alte edificii publice moderne. În acest an administraţia locală a iniţiat alte proiecte la fel de ambiţioase precum construirea unui pod peste râul Mureş sau a unei grădiniţe în zona de dezvoltare economică.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top