Ceremonia de Chartare Rotakids Club Alba Iulia

Ceremonia de Chartare Rotakids Club Alba Iulia

În data de 24.02.2018 la Hotel Parc a avut loc Ceremonia de Chartare a clubului RotaKids Alba Iulia, acesta fiind al 6-lea club din Districtul 2241 Romania si Republica Moldova.În cadrul acestui eveniment, Guvernatorul Ales Rotary 2018-2019, Cristian Jurji, a înmânat Charta președintelui Rotakids , Soos Paul Emanuel. Pe lângă charta, cei 30 de membri a clubului au primit diplomele de membru fondator și pinurile. La eveniment au participat: - președintele Rotary CLub Alba Iulia: Ilie Sbuciumelea -președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis: Lucian Docea -Guvernator Ales Rotary: Cristian Jurji - Past Governor: Ovidiu Coș -Adrian Stan: fondator Rotakids Pitești - Maria Tănase : fondator Rotakids Timișoara -reprezentanți ai cluburilor Rotary din județul Alba, dar și din țară, - cluburile Interact și Rotaract Alba Iulia, -cluburile Rotakids Deva, Rotakids Pitești, Rotakids Timișoara. Cei din urmă fiind și nașii clubului Rotakids Alba Iulia, -membru fondator Rotakids Alba Iulia: Vușdea Georgia Rafaela și Agocs Elisabeta - reprezentanții organizației de pace HWPL: Rebecca Jeong-director HWPL în România, Henry Ahn coordonator IPYG în România.

Ceremonia de chartare a început cu intonarea imnurilor de stat: Romania, Republica Moldova și Rotary International. În deschiderea ceremoniei fondatoarele: Vușdea Georgia Rafaela și Agocs Elisabeta au făcut o scurtă prezentare a clubului și a proiectelor clubului Rotakids Alba Iulia și au transmis un scurt mesaj persoanelor, dar și copiilor prezenți. Vușdea Georgia Rafaela(membru Fondator Rotakids Alba Iulia, Past Presedent Rotaract Alba Iulia, membru Rotaract Triumph: " Este minunat să vedem că tinerii din orașul nostru au preocupări extraordinare încă de la o vârstă atât de fragedă.  Membrii clubului prin proiectele și activitățile desfășurate doresc să construiască un viitoar mai bun pentru comunitatea locală, națională și internațională. Ceea ce ne face pe noi să fim mândri este faptul că din aceasta zi și clubul Rotakids Alba Iulia este parte din familia Rotary." Agocs Elisabeta ( membru fondator Rotakids Alba Iulia, past president Rotaract Alba, membru de onoare Rotaract Alba): " Rotakids este cea mai tânără ramura Rotary, membrii clubului au vârsta între 6 și 14 ani.  Am ales să fondam un club Rotakids în Alba Iulia pentru: - Răspândirea idealurilor Rotary în comunitatea locală; - Cultivarea idealului de a servi, în viața privată, profesională și publică; - Stimularea capacităților de leadership constructiv și integritatea personală; - Sensibilizarea cu privire la importanța familiei; - Construirea relațiilor de prietenie, de înțelegere și bunăvoință internațională față de toate popoarele; - Învățarea respectării drepturilor fiecăruia și recunoașterea valorii fiecărui individ; -Recunoașterea demnitatea și valoarea tuturor ocupațiilor utile ca oportunități de a servi societatea; - Dezvoltarea abilităților de viață, inclusiv dezvoltarea personală, managementul timpului și a finanțelor personale;

 Rebecca Jeong & Henry Ahn( director Hwpl în România și Coordonator IPYG): " Ne bucurăm și este o onoare să ne aflam astăzi la Ceremonia de Chartare a clubului RotaKids Alba Iulia. Suntem reprezentanții organizației de pace HWPL din Coreea de Sud. Principalele noastre proiecte sunt educația pentru pace, promovarea dreptului internațional și dialogul interconfesional. Când vine vorba de cooperarea cu clubul Rotakids Alba Iulia, vom avea activități comune în domeniul educației pentru pace.

Ceremonia de Chartare a fost urmata de o petrecere pentru membrii cluburilor Rotakids din tara, dar si pentru adulti.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top