"Dezrobirea juridică și socio-economică a romilor la 100 de ani de la Marea Unire"

"Dezrobirea juridică și socio-economică a romilor la 100 de ani de la Marea Unire"

Romii din România comemorează, în acest an, 162 de ani de la adoptarea legii pentru dezrobirea romilor, o instituție care a durat aproape 500 de ani.

Ziua de 20 februarie a fost declarată de către Parlamentul României ca zi de comemorare a dezrobirii romilor, prin adoptarea Legii nr. 28/2011.

Cu această ocazie, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților, împreună cu Partida Romilor "Pro-Europa", Federația Democrată a Romilor, Agenția Națională pentru Romi și Centrul Național de Cultură a Romilor - Romano Kher organizează evenimentul de comemorare intitulat: "Dezrobirea juridică și socio - economică a romilor la 100 de ani de la Marea Unire".

La acest eveniment participă și domnul Gruia Ioan Bumbu, președinte al Asociației Pakiv România alături de înalte oficialități, personalități politice și istorici, dintre care amintim: deputații Daniel Vasile, Varujan Vosganian, Adriana Săftoiu, Tomac Eugen, Furtună Mirela, Zisopol Dragoș Gabriel, Expertul Institutului Român pentru Drepturilor Omului, doamna Daniela Albu, etc.

 

Fotografia postată de Lavinia Stoica.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top