Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

120,000 de sud-coreeni protestează pentru pedepsirea pastorilor care convertesc forțat

120,000 de sud-coreeni protestează pentru pedepsirea pastorilor care convertesc forțat

Protestatarii cer investigarea morții a unei tinere coreence de 25 de ani și introducerea legislației de interzicere a convertirii forțate

Comunicat de presă

Pe 8 ianurie, 120,000 de cetățeni din Seul și din principalele orașe din Coreea de Sud, au ieșit să protesteze împotriva “educației” convertirii speciale oferită de către păstorii creștini și pentru introducerea unei legi de pedepsire a comportamentului violent în numele religiei.

Asociația Drepturilor Omului pentru Convertirea Forțată, Human Rights Association for Forced Conversion (HRAFC), o organizație coreeană pentru societatea civilă care prmoveaza recunoașterea abuzurilor drepturilor oamenilor în numele religiei, a organizat acest protest pentru pedepsirea pastorilor creștini care fac  “consultări” cu bani și care încurajează familiile să își răpească membrii care au alte înclinații religioase. Recent, o față de 25 de ani, domnișoară Ji In Gu a fost răpită și închisă într-o camera de pensiune și găsită moartă după ce a fost sufocată de către părinții ei.

HRAFC pretinde că această moarte este un caz tipic de convertire forțată din următoarele puncte de vedere. În primul rând, domnișoara Gu nu a mai putut fi contactată după ce și-a anunțat prietenii că va avea o întâlnire de familie. Apoi, rezervrea pensiunii unde a fost găsită moartă a fost făcută pe trei luni. În alt treilea rând, violența fizică dintre domnișoară Gu și familia să au condus-o la moarte în timp ce părinții declară că fata a fost sufocată în timp ce ei “încercau să o convingă ”

În iulie 2016, dominsoara Gu a fost luată la o mănăstire catolică timp de 44 de zile și a fost forțată să primească “educația de convertire” de către un pastor. Această a publicat o petiție adresată președintelui pe site-ul guvernului intitulată:”Închiderea instituțiilor de consultare a culturilor, pedepsirea legală a pastorilor care săvârșesc convertirea forțată și introducerea unei legi care interzice discriminarea religiilor”.Până acum nu a fost primit niciun răspuns oficial. 

HRAFC mărturisește că aceste activități ilegale sunt desconsiderate de către poliție și de către autorități deoarece sunt privite că fiind probleme de “ familie” și nu “religioase”. Mai mult , aceste acțiuni ilegale sunt duse la capăt de membrii familiilor, în timp ce păstorii care îi încurajează pe aceștia scapă nepedepsiti.

 “Comportamentele violente incluzând răpirea, sechestrarea și atacurile nu pot fi justificate în nicun fel. Este necesară pedepsirea pastorilor care conduc converirea forțată și care duc la moartea cetățenilor pentru a evita conesecintele negative.”, declară Mr Sang Ik Park, președintele HRAFC. "Numărul victimelor de convertire depășește 1000 de persoane, și este evident că vor fi și mai multe victime fără o lege de protecție și fără atenție atentă a cetățenilor", a mai adăugat acesta.

Potrivit HRAFC, convertirea forțată este condusă în mare parte de către păstorii bisericilor protestante din Coreea de Sud împotriva credincioșilor diferitelor grupe religioase pe care Consiliul Creștin din Coreea le consideră drept “cult”. CCK este o asociație a bisericilor protestante din Coreea având o ideologie politică conservatoare. Massmedia din Coreea susține faptul că această convertire forțată condusă de către CCK pote fi văzută că făcând parte dintr-o serie de probleme controversate cum ar fi susținerea ocupației japoneze, dictaturii militare din trecut și corupția alegerilor prin fonduri ilegale.

Petiția online susținută de către 100,000 de oameni cu privire la pedepsirea convertirii forțate a fost trimisă la Casă Albastră, rezidență oficială la Președintelui Coreei de Sud, dar a fost ștearsă de pe site. Casă Albastră nu a oferit nicio declarație cu privire la această problemă.

Declarațiile bisericilor protestante din Coreea de Sud cu privire la convertirea forțată sunt nefondate. Aceștia pretind că aceste consultații cu privire la “problemele cultelor’ sunt defasurate voluntar la cererea membrilor familiilor și cu acordul persoanelor cu un istoric variat din punct de vedere religios. Pe de altă parte, victimele mărturisesc faptul că acordul cu privire la “educația de convertire” este semnat cu forța când aceștia sunt sechestrați.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686