GRUIA BUMBU invitat la celebrarea a 100 de ani de independență a FINLANDEI

GRUIA BUMBU invitat la celebrarea a 100 de ani de independență a FINLANDEI

Miercuri, 6 decembrie a.c., la Athene Palace Hilton din București, va avea loc, începând cu ora 19.30, recepția oferită de Ambasada Finlandei la București, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Independența Finlandei.

La acest eveniment, domnul Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociației Pakiv România, a fost invitat de către doamna ambasador Paivi Pohjanheimo să participe la celebrarea importantului eveniment din istoria Finlandei.

Acum un secol, în ziua de 6 decembrie 1917, Finlanda și-a declarat independența. A fost un moment decisiv pentru națiunea finlandeză și pentru destinul statului modern finlandez. A fost, de asemenea, un eveniment însemnat pentru întregul continent european.

Încă din anul 1906, Finlanda a recunoscut dreptul tuturor cetățenilor adulți de a vota; a fost primul stat european care să ofere cetățenilor lui acest drept fundamental. Totodată, Finlanda a fost prima țară care a dat tuturor cetățenilor adulți dreptul de a candida pentru funcții publice.

Relațiile diplomatice dintre Finlanda și Regatul României au fost stabilite la numai trei ani de la declararea independenței Finlandei, la 28 iunie 1920, în vremea Regelui Ferdinand I și a președintelui Kaarlo Juho Ståhlberg.

La multi ani Finlandei cu ocazia sărbătorii centenarului independentei! Acum 100 de ani Senatul Finlandei a declarat că ”Poporul Finlandei trebuie să meargă înainte ca o națiune independentă printre celelalte națiuni ale lumii”.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top