Bucuresti: Propunere de reunificare a Peninsulei Coreene

Man Hee Lee alaturi de Asociatia PAKIV ROMANIA Man Hee Lee alaturi de Asociatia PAKIV ROMANIA

La Palatul Parlamentului din Bucureşti continuă astăzi conferinţa internaţională dedicată împlinirii a 25 de ani de la prăbuşirea regimurilor comuniste în Europa de Est.

În cadrul discursului electrizant al ambasadorului internațional al păcii, domnul Man Hee Lee (Coreea de Sud),  cu titlul „Politica de pace pentru reunificarea Peninsulei Coreene: Lecții din experienta Europei Centrale și de Est“ acesta a lansat invitația către liderii din Peninsula Coreeană de a veni la masa tratativelor de pace, prin adoptarea unor măsuri pașnice care să garanteze conviețuirea pașnică a celor două popoare coreene.

“Coreenii ar putea învăța din istoria Europei Centrale și de Est. Adevărata democrație înseamnă grija față de popor, față de oameni, iar cel mai înalt nivel al dezvoltării democrației este atins prin menținerea păcii în lume”, a declarat domnul Lee.

După discursul domnului Man Hee Lee, liderii istorici prezenti la evenimentul internațional Conferința ”25 de ani de la prăbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte”  au hotărât  să se facă o declarație comună a celor prezenți privind unificarea pașnică a celor două Coreei, propunere venită din partea domnului Emil Constantinescu, fost președinte al României.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top