Viorel Hrebenciuc, retinut de DNA

adevarul.ro adevarul.ro

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Acesta va fi prezentat judecătorilor de la ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Social-democratul se aştepta să fie reţinut, conform propriilor declaraţii de la sosirea la sediul DNA Braşov.

La ora 13.40 fostul deputat social-democrat încă se afla în sediul DNA Brașov, unde a ajuns marți dimineața, jurul orei 10.00, pentru a da declarații în dosarul retrocedărilor ilegale. El a declarat că nu se simte trădat de colegii din PSD.

Viorel Hrebenciuc a fost citat să se prezinte marţi dimineaţă la DNA Braşov după ce, luni, Camera Deputaţilor a luat act de demisia deputatului. Camera Deputaţilor a trimis la Ministerul Justiţiei un document prin care a informat că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat şi că nu se mai impune avizul Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea acestuia. Actul a fost trimis Parchetului instanţei supreme, iar de aici la DNA, care solicitase avizul de la Parlament în cazul lui Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în dosarul retrocedărilor pentru trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și pentru constituirea unui grup infracțional organizat.  În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top