Pentru prima data Natiunea Romani semneaza pentru Pace

Pentru prima data Natiunea Romani semneaza pentru Pace

Aproximativ 200.000 de persoane au participat miercuri, 17 septembrie 2014, pe Arena Olimpică din Seul, la deschiderea Summitului Mondial pentru Pace.

Lideri religioși, foști și actuali președinți de stat, regi etc. au defilat alături de organizatori pe marele stadion în cadrul evenimentului, ce se desfășoară cu sprijinul „Heavenly Culture World Peace Restoration of Light” (HWPL) și „Institute for Cultural Diplomacy” (ICD), care are drept obiectiv definirea rolului religiei în crearea păcii.

Pentru prima dată la un eveniment mondial de asemenea anvergură a fost reprezentată în mod distinct Națiunea Romă, prin membrii conducerii IRU (International Romani Union).

“Ne simțim mândri să participăm la un astfel de eveniment, dar și mai mândri că putem purta vocea Națiunii Rome pentru prima dată alături de alte națiuni și culte religioase, într-un moment de mare importanță, în care reprezentanți de țări și culte religioase își reunesc eforturile pentru pace”, a declarat în exclusivitate pentru Albaiulianul  Gruia Ioan Bumbu, Secretarul General al IRU.

   

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top