Amfora creatie Apulum Alba Iulia, daruita in numele regelui

Amfora creatie Apulum Alba Iulia, daruita in numele regelui

Principele Radu a efectuat, în 15-17 septembrie, o vizită oficială în Marea Britanie, însoțit de reprezentanții unor companii viticole de prestigiu din România, informează Biroul de presă al regelui Mihai.

În cursul acestei vizite, principele Radu a avut întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Marea Britanie, ai corpului diplomatic, precum și cu personalități ale societății civile.

De asemenea, principele Radu a luat parte la dineul oferit de Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, iar marți a participat la un eveniment de promovare a companiilor viticole românești, găzduit de Institutul Cultural Român.

Evenimentul de prezentare a vinurilor românești pe piața britanică a avut loc în prezența unui mare număr de invitați, printre care s-au numărat Greg Hands, ministru pentru relația cu Parlamentul, înalți oficiali guvernamentali britanici, membri ai Parlamentului de la Westminster, reprezentanți ai City-ului londonez, ambasadori și membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, oameni de afaceri, importatori de vinuri, jurnaliști, se arată în comunicatul citat.

Cu această ocazie, principele Radu s-a adresat audienței, subliniind rolul Casei Regale în menținerea tradiției viticulturii românești și în impunerea unor standarde ridicate de calitate, precum și în promovarea produselor românești pe piețele externe.

Totodată, principele i-a oferit ambasadorului României, în numele regelui Mihai, în semn de apreciere pentru activitatea în slujba statului român și a promovării intereselor României în străinătate, o amforă executată de Apulum Alba Iulia, având gravat cifrul regelui.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top