NATO solicita Romaniei sa preia paza aeroporturilor Kandahar si Kabul

agerpres agerpres

NATO solicită României să preia paza aeroporturilor Kandahar și Kabul din Afganistan, misiune care ar presupune dislocarea a 400 de militari, a anunțat vineri președintele Traian Băsescu, la finalul summitului Alianței din Marea Britanie, transmite Agerpres.

"România s-a angajat să participe la operațiunea "Resolute Support" pentru Afganistan cu 220 de militari, 200 de instructori și 20 de poliție militară. Între timp am primit solicitări să preluăm și paza a două aeroporturi, Kandahar și Kabul. Încă nu avem o hotărâre CSAT. Vom discuta acasă și vedem dacă ne putem asuma preluarea pazei unuia dintre cele două aeroporturi pentru care am fost solicitați. Asta ar însemna să dislocăm în Afganistan un efectiv de 400 de militari", a arătat șeful statului. 
El a explicat că e vorba de o împărțire de responsabilități în funcție de ce "capabilități" are fiecare. 
"Atât timp cât mii de militari ai organizației se vor roti pe teritoriul României având o tehnică de luptă mult superioară, la rându-i România poate să aibă o abordare pozitivă nu față de toată solicitarea, dar măcar față de unul dintre cele două aeroporturi", a adăugat Traian Băsescu. 
Președintele a subliniat că solicitarea NATO va fi analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. 
Summitul NATO a avut loc joi și vineri la Newport, în Țara Galilor. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686