Logo
Print this page

Oamenii de stiinta, in fata unui mister. Ce s-a descoperit pe statia spatiala

EPA/NASA EPA/NASA

Oamenii de știință sunt uimiți de descoperirea unor mici creaturi marine, forme de viață găsite la o altitudine de 330 de kilometri deasupra Pământului, pe suprafața Stației Spațiale Internaționale.
Aceste forme de viață microscopice au fost identificate ca fiind plancton, potrivit Daily mail.

Microorganismele de pe Stația Spațiala Internațională (ISS) nu sunt forme de viață extraterestră și existența lor acolo rămâne un mister, neștiindu-se modul în care aceste creaturi au ajuns în spațiu.
Planctonul este de obicei microscopic, dar specia include și meduze.

Oamenii de știință ruși încearcă să descifreze misterul acestor microorganisme care supraviețuiesc fără oxigen, în gravitație zero, pe temperaturi extreme și expuse radiației cosmice.
"Rezultatele experimentului sunt unice. Am găsit urme de plancton și particule microscopice pe suprafața iluminată. Acest lucru ar trebui studiat în continuare", a spus astronautul rus de pe ISS, Vladimir Soloviev.
Organismele vii nu numai că pot exista, dar se și dezvoltă în condiții ostile. Ele au fost găsite pe suprafața ISS cu ajutorul unor "echipamente de înaltă precizie", în timpul unei operațiuni de curățire a stației.
Organismele nu sunt întâlnite în Baikonur, Kazahstan, locul de unde au fost trimise în spațiu componentele stației spatiale.

© Albaiulianul. All rights reserved.