Afganistan: Un sergent roman, "Eroul saptamanii"

www.facebook.com/ISAF.RCSouth www.facebook.com/ISAF.RCSouth

Pe parcursul a 250 de misiuni, sergentul Ioan Petrescu, din Târgu Neamţ, a percheziţionat 3.500 de încăperi, a participat la supravegherea a 2.800 de vehicule şi 30.000 de persoane, se arată pe pagina de Facebook a a Forţelor Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate - Comandamentul Regional Sud.

Pentru munca sa, efortul său continuu şi pentru angajamentul în menţinerea siguranţei pe aeroportul din Kandahar, sergentul Ioan Petrescu este Eroul săptămânii, se arată în aceeaşi postare.

"Mulţumesc!!! Sper din tot sufletul că, puţin câte puţin, vom reuşi să schimbăm în bine imaginea României. Sunt mândru că am ajuns până aici dar asta nu era posibil fără susţinerea voastră şi a familiei mele!", a răspuns militarul român.

Postarea a strâns deja o mulţime de mesaje. Şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis felicitări.

"Bravo, Petrescule! Faci cinste batalionului! Şi mă bucur că porţi, chiar şi acolo, cu mândrie, badge-ul nostru, al celor de la 265 PM! Te aşteptăm cu bine acasă!", a scris un camarad.

În luna februarie, un alt român care efectuează o misiune în Afganistan a fost numit "Eroul Zilei" de Comandamentul Regional Sud al ISAF.  Adrian Ionuţ Văduva a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat lângă aeroportul din Kandahar, în zona unde camarazii săi urmau să patruleze.

Adrian Ionuţ Văduva este militar al companiei "Scorpionii Roşii" şi efectuează, alături de colegii săi, încă de la sfârşitul anului trecut, misiunea de pază a aeroportului din Kandahar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top